Avoimien laskujen kentät

Kun asiakas on valittu suoritukselle, Fivaldi hakee asiakkaan avoimet laskut taulukkoon, jonka tietoja voidaan suodattaa

Laskunumero

Avoimen laskun laskunumero

Laskun päivä

Avoimen laskun päivämäärä

Eräpäivä

Avoimen laskun eräpäivä

Alkuperäinen summa

Avoimen laskun alkuperäinen summa laskun valuutassa

Myyntisaamistili

Avoimen laskun myyntisaamistili

Avoin saldo

Avoimen laskun avoin saldo myyntireskontrassa

Alennus

Avoimelle laskulle suorituksen kirjauksessa syötetty alennus. Alennuksen tiedot voidaan lisätä avaamalla kyseinen rivi hiiren vasemmalla painikkeella. Katso lisätietoja ohjeesta Suorituksen kohdistaminen avoimiin laskuihin.

Oikaisu

Avoimelle laskulle suorituksen kirjauksessa syötetty oikaisu/kulukirjaus. Oikaisun tiedot voidaan lisätä avaamalla kyseinen rivi hiiren vasemmalla painikkeella. Katso lisätietoja ohjeesta Suorituksen kohdistaminen avoimiin laskuihin

Suoritettava summa

Avoimelle laskulle kirjattava suorituksen summa. Kentän vieressä on Suorita-painike jota painamalla ohjelma asettaa laskun avoimen saldon suoritettava summa kentän arvoksi, suoritettavan summan voi vaihtoehtoisesti syöttää myös suoraan kenttään. Huomioitavaa on se, että mahdolliset alennukset ja oikaisut lisätään erikseen suoritettavaan summaan eli esimerkiksi jos halutaan kuitata 200 EUR lasku suorituksella jolla on maksettu 190 EUR, niin suoritettavaksi summaksi asetetaan 190 EUR ja avoin 10 EUR voidaan halutessaan asettaa alennukseksi, oikaisuksi tai molempiin. Yhteensä summa näyttää kuinka paljon ollaan laskua suorittamassa ja sisältää suorituksen summan, alennuksen ja oikaisun.

Yhteensä

Avoimelle laskulle kohdistuva suoritus kokonaisuudessaan. Yhteensä -summa näyttää kuinka paljon ollaan laskua kuittaamassa ja sisältää suorituksen summan, alennuksen ja oikaisun.

Esimerkiksi jos annetaan 5 EUR alennusta, 5 EUR oikaisua ja 190 EUR suoritettava summa, niin yhteensä laskua suoritetaan 200 EUR joista kirjataan suoritusta 190 EUR, oikaisua 5 EUR ja alennusta 5 EUR.

Kohdista

Lasku jonka avoin saldo on negatiivinen (hyvityslasku) voidaan kohdistaa avoimeen laskuun tällä toiminnolla. Painike näkyy vain rivillä, jonka laskun saldo on negatiivinen ja jolla on sama valuutta kuin suorituksen kirjaukseen valittu valuutta. Painikkeen napsauttaminen avaa ikkunan, jossa kohdistaminen tehdään. Katso lisätietoja ohjeesta Hyvityslaskun kohdistaminen.



Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.