Ennen operaattorin vaihtotoimintoa

Verkkolaskupalvelu | Rekisteröinti ja Verkkolaskupalvelu | Yrityksen tilitiedot  tulee olla tehty laskuttajayritykseen.

Operaattorin vaihtotoiminto avaa automaattisesti Fivaldin e-laskupalvelut laskuttajayrityksen käyttöön, joten kyseisten palveluiden käyttöönottoa ei tehdä etukäteen.

Operaattorin vaihtotoiminto

Kun kyseessä on operaattorin vaihto Verkkolaskupalveluun (CHANGE-sanoma), valitse Verkkolaskupalvelun Rekisteröinti-välilehdellä vaihtoehto ”Haluan vaihtaa e-laskuoperaattoriksi Maventan ja lähettää muutosilmoitukset pankkiin”.

Valinnan jälkeen sivun alaosaan tulee näkyviin tulee Valitse yritykset -osio. Valitse taulukosta ne yritykset, joita operaattorinvaihtotoimenpide koskee.

Lopuksi napsauta Lähetä tiedot -painiketta.

Lähetettävät laskuttajailmoitukset

Verkkolaskupalvelun Rekisteröinti-välilehdellä näkyy lähtevien laskuttajailmoituksien perustiedot.

Napsauta Lähetä tiedot -painiketta.

Lähetyksen jälkeen Fivaldi kertoo sinulle, jos Fivaldi ei pysty muodostamaan muutossanomia joillekin yrityksille. Seuraa ilmoituksen ohjeita operaattorivaihdoksen tekemiseen kyseisten yritysten osalta.

Verkkolaskupalvelu | Viestit

Tarkista operaattorin vaihtotoiminnon tapahtumien onnistuminen Verkkolaskupalvelun Viestit-välilehdeltä.

Operaattorin vaihtotoimenpide päivittää automaattisesti seuraavat tiedot

Fivaldi Laskujen välitys | Perustiedot | Finvoicen välittäjät

Verkkolaskupalvelun operaattorin vaihtotoimenpide luo automaattisesti Fivaldin e-lasku -välittäjän laskujen välitykseen.

Fivaldi Laskujen välitys | Perustiedot | Välitystavat

Verkkolaskupalvelun operaattorin vaihtotoimenpide luo automaattisesti Fivaldin e-lasku -välitystavan laskujen välitykseen.

Fivaldin e-lasku | E-laskujen tiedot

Verkkolaskupalvelun operaattorin vaihtotoiminto kopioi automaattisesti vanhan operaattorin e-laskutiedot uudelle välitystavalle.

Vanha operaattori | Laskuttajailmoitukset

Verkkolaskupalvelun operaattorin vaihdon muutosilmoitukset näkyvät nyt poisjäävän välittäjän laskuttajailmoitusten selailussa (=lähetetty vanhan operaattorin kautta).

Muutosilmoituksessa ilmoitetaan vanha sekä uusi välittäjän tunnus. Välitystavan vaihtuessa myös lähettäjän viite sanomalle muuttuu automaattisesti. Viitettä käytetään saapuvien vastaanottoilmoitusten ensisijaisena kohdentamiskriteerinä oikeaan yritykseen. Lähettäjän viite sanomalle sisältää Fivaldin kantaryhmän, laskuttajan Fivaldi yritysnumeron sekä välitystavan sisäisen ID:n.

Verkkolaskupalvelun operaattorin vaihtotoimenpide päivittää uuden välitystavan automaattisesti laskutuksen käyttöön

Aiempi välitystapa korvataan uudella välitystavalla automaattisesti seuraaviin näkymiin:

• Yritysrekisteri | Laskujen välitys | Asiakkaan oletusvälitystapa

• Sopimuslaskutus | Laskujen välitystapa

• Henkilötiedot | Välitystapa (Kiinteistöhallinta)
  • Maksulajit | Välitystapa (Kiinteistöhallinta)

Lopuksi lähetä muutosilmoitukset pankkiin

Aineistot nousevat automaattisesti Fivaldi pankkiyhteyteen ja seuraavaan uuteen siirtoon: Laskuttajailmoituksen lähettäminen | Välitystapa Fivaldi Pankkiyhteys

Kaikki operaattorin vaihdon jälkeiset laskuttajailmoitussanomat ja laskuaineistot lähetetään Verkkolaskupalvelun kautta

Kun operaattorin muutosilmoitus on onnistuneesti tehty vanhan operaattorin kautta, seuraavat mahdolliset muutosilmoitukset tehdään aina uuden välitystavan ”Fivaldin e-lasku” kautta:

Laskuttajailmoituksien luonti (CHANGE)

Laskuttajailmoituksen lähettäminen | Välitystapa Verkkolaskupalvelu