Vuokrankorotussääntö - prosentti

Vuokrankorotus löytyy Kiinteistöhallinta > Vuokrankorotus. Ensin luodaan Uusi Vuokrankorotussääntö Uusi-painikkeesta.

Annetaan nimi ja valitaan:

• Korotetaan: sidoksia.
  • Tarkistusehto: Prosentti

Tämän jälkeen aukeaa uusia valikoita.

Valitaan:

• Korotusprosentti: kuinka monta prosentti nykyistä vuokraa korotetaan
  • Maximi korotussumma: maksimimäärä mikä voidaan korottaa
  • Minimi korotussumma: miminimäärä mikä korotetaan
  • Kielikoodi: suomi, ruotsi tai englanti
  • Selite vuokrasopimuksella: mikäli halutaan laittaa lisätietoa vuokrasopimukselle

Kun nämä tiedot on täytetty, valitaan Tarkistusajankohdat.

• Valitse kuukausi millä korotetaan

Tämän jälkeen painetaan Poistu ja tallennetaan sääntö Tallenna-painikkeesta

Valmis sääntö näyttää tältä

Sidos - prosenttikorotus

Tarkista, että sidoksella on Vuokran maksulaji ja lisää juuri tehty Vuokrankorotussääntö ja Ensimmäinen tarkistus kk.
Jos ollaan tekemässä korotusta ensimmäistä kertaa, niin lisää se kuukausi mikä annettiin Vuokrankorotussäännölle Tarkistusajankohdaksi.

Korotettavan maksulajin lisäys Korotussäännölle

Kun sidoksella on vuokran maksulaji, tarkistussääntö ja tarkistussajankohta, niin lisätään Vuokrankorotussäännölle korotettava Maksulaji Vuokrankorotukset –sovellukset Maksulajit –painikkeesta

Vuokrankorotuksen ajo

Kun Vuokrankorotussääntö on valmis ja sidokset on kunnossa, niin klikataan yläpalkista Vuokrankorotukset > Vuokrankorotusajo ja valitaan ajettava yhtiö, sääntö ja ajokuukausi. Kun nämä on täydennetty, klikataan Suorita.

Tämän jälkeen ohjelma kertoo missä yhtiössä ja kuinka paljon maksulajia korotettiin. Vanha Vuokran maksulaji päättyy ajoa edeltävälle kuukaudelle ja alkaa uusi Maksulaji ajokuukauden ensimmäisestä päivästä uudella hinnalla. Tämän jälkeen klikataan Tee vuokrankorotus.

.

Vuokra on vielä ajettava reskontraan tavoitteiden ajon kautta.