Laskun esikatselu tapahtuu tilaustenkäsittelyssä, halutun tilauksen kohdalla: ylävalikosta Tilaukset -> Asiakirjat -> Lasku-/ Kuittikopio -> Esikatselu – toiminnon kautta.

Asiakirjan voi tulostaa vain tilauskohtaisesti yksittäisenä katseluna, ominaisuus ei sisällä "massatulostus" mahdollisuutta. Esikatselun jälkeen tilauksen tietoja voi vielä vapaasti muokata, vasta laskutus lukitsee tiedot. Ohjelma tulostaa tilauksen välitystavan mukaisen laskupohjan tai jos sitä ei ole, niin myynnin perustiedoissa annetun laskupohjan (tilisiirrollinen, tilisiirroton tai ns. ulkomaan laskupohja).

Laskun esikatselun tuloste poikkeaa tulevasta laskusta vain otsikon, laskunumeron ja viitenumeron osalta. Esikatselutulosteen otsikolla lukee tilauksen kielivalinnan mukaan ESIKATSELU, PREVIEW tai FÖRHANDSVISNING, laskunumero esitetään muodossa ***** ja viitenumero muodossa 123.

Osittain laskutettu tilaus

Laskutetun rivin kohdalla ollessa, toiminto tulostaa normaalisti lasku-/kuittikopion. Laskuttamattoman rivin kohdalla ollessa, tulostuu laskun esikatselu.

Tilaus josta on tehty koontilasku

Esikatselun voi tehdä ennen erälaskutusta yksittäin per tilaus, sen jälkeen tulostuu normaalisti ko. koontilaskun kopio.

Laskun esikatselua ei ole tuettu seuraavissa tilanteissa

- Tilaus on Tarjous – tilassa

- Kyseessä on avoin tilaus jolle on annettu laskutuslupakielto

- Tilauksen tila on "poistettu"Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.