Jos luot yrityksen malliyrityksen avulla ja malliyritykseen on luotu toimitusehtoja, Fivaldi tuo toimitusehdot uuteen yritykseen alustuksen yhteydessä. Voit muokata toimitusehtoja yrityskohtaisten tarpeiden mukaisesti.

Fivaldi tuo Asetuksissa määritetyn toimitusehdon myyntiasiakirjalle, mikäli asiakkaalle ei ole tallennettu muuta toimitusehtoa. Fivaldi tuo toimitusehdon myyntiasiakirjalle seuraavassa järjestyksessä:

1. Asiakkaalle tallennettu toimitusehto
  2. Yrityksen oletustoimitusehto

Jos oletuksia ei ole määritelty, sinun tulee valita toimitusehto listalta.

Lisää toimitusehto

Aloita uuden toimitusehdon perustaminen napsauttamalla Lisää toimitusehto -painiketta. Syötä tarvittavat tiedot toimitusehdon kenttiin ja napsauta Tallenna-painiketta tallentaaksesi uuden toimitusehdon.

Poista (Roskakori-kuvake)

Poista toimitusehto napsauttamalla roskakoria ja napsauttamalla sen jälkeen Tallenna-painiketta. Poisto on estetty, jos kyseinen toimitusehto on tallennettu asiakkaalle Yritysrekisteriin.

Toimitusehdon tiedot

Napsauta toimitusehdon riviä, niin toimitusehdon tiedot avautuvat muokattaviksi. Voit sulkea toimitusehdon tiedot napsauttamalla toimitusehdon nimen riviä uudestaan.

Selite

Selite-kentässä näkyy toimitusehdon kielikohtainen selite, joka näkyy laskulla.

Esimerkki:

• Laskun kieli suomi = Varastosta
  • Laskun kieli ruotsi = Ex Works
  • Laskun kieli englanti = Ex Works

Kieli (suomi, englanti, ruotsi)

Sinun on syötettävä Selite vähintään yrityksen kielen mukaiselle kielikoodille. Voit tallentaa selitteet myös kahdella muulla kielellä.

Jos tulostat laskuja kieliversioina, syötä jokaiselle käytössä olevalle toimitusehdolle selite jokaiselle käytetylle kielelle. Esimerkiksi, jos laskuttajayrityksen kieli on suomi ja laskutusasiakkaan kieli on englanti, Fivaldi tulostaa asiakkaan laskut englanninkielisinä. Jos asiakkaan kielen mukaista selitettä ei löydy, laskulla näytetään yrityksen kielen mukainen selite.

Selite

Syötä Selite-kenttään haluamasi kielikohtainen selite.

Koodi

Syötä Koodi-kenttään toimitusehdon virallinen lyhenne, joka näkyy myös laskulla. Esimerkkikoodeja ovat EXW, FCA, FAS.

Koodi-kenttään voi tallentaa enintään 10 merkkiä.

Poista (Roskakori-kuvake)

Poista selite napsauttamalla roskakoripainiketta ja napsauttamalla sen jälkeen Tallenna-painiketta. Yrityksen kielellä luotu selite on pakollinen, joten et voi poistaa sitä.

Lisää selite

Napsauta Lisää selite -painiketta lisätäksesi uuden kieliversion selitteelle.

Oletus

Valitse Oletus-kenttään se toimitusehto, jota haluat käyttää oletuksena myyntiasiakirjoilla, mikäli asiakkaalle ei ole valittu asiakaskohtaista toimitusehtoa.

Tallenna

Napsauta Tallenna-painiketta tallentaaksesi kaikki tekemäsi muutokset.

Peruuta

Napsauta Peruuta-painiketta peruuttaaksesi kaikki muutokset, joita ei ole vielä tallennettu.