Maventa-tilin pääkäyttäjä (Admin) voi hallinnoida tilillä olevia käyttäjiä Maventa-tilin asetuksissa:

1. Siirry osoitteeseen https://autoinvoice.visma.com ja kirjaudu sisään.
  2. Valitse se yritys, jonka käyttäjätietoja haluat tarkastella/muokata.
  3. Valitse ylävalikosta Asetukset.
  4. Valitse vasemmalta valikosta Yrityksen asetukset.
  5. Valitse Käyttäjät, jolloin avautuu Yrityksen käyttäjät -sivu. Sivulla pystyt tarkastelemaan Maventa-tilillä olevia käyttäjiä, muokkaamaan näiden oikeuksia tai lisäämään tilille uusia käyttäjiä.

Maventa-tilin käyttäjien oikeuksien muokkaaminen

Maventa-tilin pääkäyttäjä voi muokata Maventa-tilillä olevien käyttäjien rooleja napsauttamalla Käyttäjät-sivulla käyttäjän kohdalla olevaa Muokkaa-painiketta, jolloin aukeaa Päivitä käyttäjä -sivu.

• Sähköposti-kentässä näkyy valitsemasi käyttäjän sähköpostiosoite.
  • Yrityksen nimi -sarakkeessa näkyy se yritys, joka on sillä hetkellä valittuna verkkolaskupalvelussa.
  • Rooli-sarakkeessa näkyy se rooli, joka valitsemallasi käyttäjällä on kyseiseen yritykseen:
    • User = käyttäjä
    • Admin = pääkäyttäjä
      • Tilin pääkäyttäjillä on käyttäjiä laajemmat oikeudet, ainoastaan pääkäyttäjät voivat esim. hallinnoida (lisätä, poistaa, muokata) käyttäjiä tai irtisanoa Maventa-tilin.
    • Ei roolia = ei roolia/oikeuksia kyseiseen yritykseen
  • Lisää yrityksiä-toiminnon kautta voit tarkastella/muokata käyttäjän rooleja useampaan yritykseen.
    • Lisää yrityksiä -toiminnolla saat näkyviin kaikki ne yritykset, joihin sekä itselläsi on pääkäyttäjä-oikeus (Admin) että valitsemallasi käyttäjällä on joko User- tai Admin-oikeus. Kunkin yrityksen kohdalla näkyy se rooli, joka valitsemallasi käyttäjällä kyseiseen yritykseen on.

Katso myös Maventan oma ohje: Pääkäyttäjän vaihtaminen Maventa-tilillä.

Käyttäjän roolin muokkaaminen:

1. Valitse käyttäjän rooliksi joko User (käyttäjä) tai Admin (pääkäyttäjä) napsauttamalla kyseisen roolin kohdalla olevaa valintaruutua.
  2. Napsauta Tallenna-painiketta.

Käyttäjän poistaminen Maventa-tililtä:

1. Valitse käyttäjän rooliksi Ei roolia, jos haluat poistaa käyttäjän oikeudet kyseisen yrityksen Maventa-tililtä kokonaan.
  2. Napsauta Tallenna-painiketta.

Huom! Ennen käyttäjän poistamista Maventa-tililtä on huomioitava, millä API-avaimella (käyttäjäkohtainen koodi) kyseisen yrityksen Maventa-tili on kytketty Fivaldiin. Tarkista API-avain kyseisen yrityksen osalta Fivaldin web-puolen ylävalikon Myynti (tai Ostot tai Kiinteistöhallinta) > Verkkolaskupalvelu > Yrityksen tilitiedot -välilehdellä.

Jos Fivaldissa on Maventa-tililtä poistettavan käyttäjän API-avain, täytyy Fivaldiin päivittää jonkin Maventa-tilille jäävän käyttäjän API-avain ennen kuin vanha käyttäjä poistetaan Maventa-tililtä. Mikäli Fivaldiin jää poistetun käyttäjän API-avain, yhteys Maventa-tililtä Fivaldiin katkeaa eivätkä laskut liiku jatkossa Maventa-tililtä Fivaldiin tai päinvastoin. Fivaldiin tarvittaessa päivitettävän API-avaimen voit tarkistaa kyseisen yrityksen Maventa-tilin kohdasta Asetukset > Asetukset.

Uuden käyttäjän lisääminen Maventa-tilille

Maventa-tilin pääkäyttäjä voi lisätä tilille uusia käyttäjiä napsauttamalla Käyttäjät-sivulla Lisää käyttäjä -painiketta, jolloin aukeaa Lisää käyttäjä -sivu.

1. Anna käyttäjälle tiedot. Pakollisia tietoja ovat sähköposti, etunimi ja sukunimi.
  2. Valitse käyttäjän rooliksi joko User (käyttäjä) tai Admin (pääkäyttäjä) napsauttamalla kyseisen roolin kohdalla olevaa valintaruutua. Oletuksena rooliksi on valittuna User (käyttäjä).
  3. Napsauta Tallenna-painiketta.

Katso myös Maventan oma ohje: Uuden käyttäjän lisäys tilille/tileille.