Tuotteen sarjanumerot tilaukseen

Tilaustenkäsittelyn vasemman laidan Sarja# - painikkeen kautta, tuotteen sarjanumero kytketään myyntitilaukseen. Sarjanumeroiden kytkentä myyntitilaukselle tapahtuu siirtymällä halutun tuoterivin kohdalle ja klikkaamalla Sarja# -painikkeesta. Saman painikkeen kautta voit myös jälkikäteen tarkastella ja tehdä muutoksia tilausrivin sarjanumerotietoihin, lue siitä lisää Rivitiedot-ohjeesta.

Sarjanumerot syötetään tuotteelle joko varaston saapumisen kautta tai tämän ruudun kautta. Listalla näkyy kaikki kyseisen tuotteen tilauksiin kytkemättömät sarjanumerot sekä tilaukseen jo kytketyt sarjanumerot. Ruksi sarjanumeron edessä tarkoittaa sitä, että sarjanumero on kytketty kyseiseen tilaukseen.

Myynnin perustietojen Asiakirjat ja Laskutus  - ruuduilla voidaan määritellä näytetäänkö tuoterivin sarjanumero(t) lähetteellä ja laskulla.

Sarjanumeroiden kiinnittäminen tilausriviin

Sarjanumeroita voidaan kytkeä tilausriviin yksitellen ruksaamalla kyseinen rivi. Mikäli halutaan kytkeä kerralla jokin tietty sarjanumeroväli, anna otsikolla haluttu sarjanumeroväli ja valitse ”Kiinnitä tilaukseen ” ja lopuksi Ok.

Sarjanumeroiden poistaminen tilausriviltä

Sarjanumeroiden kytkös tilausriviin voidaan perua yksitellen ruksaamalla kyseinen rivi(t). Mikäli halutaan perua kerralla jokin tietty sarjanumeroväli, anna otsikolla haluttu sarjanumeroväli ja valitse ”Poista tilauksesta ” ja lopuksi Ok.

Uuden sarjanumeron perustaminen

Uusi sarjanumero - painike avaa listalle uuden rivin. Saapumispäiväksi tuodaan oletuksena kuluva päivä ja rivin eteen ruksi eli oletetaan, että uusi sarjanumero kytketään kyseiseen tilausriviin. Syötä sarjanumero ja muut halutut tiedot (palautuspäivä, takuuaika, kuntoluokka, lisätietoa). Muut tiedot eivät näy asiakirjoilla.

Tällä ruudulla uusia sarjanumeroita on mahdollista syöttää vain yksi rivi kerrallaan. Varastotuotteen saapumisen yhteydessä voidaan syöttää kerralla myös useampia umeroita antamalla tietty sarjanumeroväli.

Sarjanumeron poistaminen tuotteelta

Siirry poistettavan sarjanumeron kohdalla ja valitse ylävalikosta Tietue_Poista.