Tällä välilehdellä voidaan tarkastella asiakkaan myyntireskontran tapahtumia Fivaldissa, muokata laskujen tiliöintejä ja eräpäivää myyntireskontrassa sekä poistaa suoritustositteita myyntireskontrasta.

Asiakkaan kaikki Fivaldissa olevat myyntilaskut näkyvät taulukossa annettujen rajausehtojen mukaisesti. Voit muuttaa taulukon järjestystä napsauttamalla otsakkeita. Voit rajata laskuja vapaalla laskunumerohaulla.

Kun napsautat hiiren vasemmalla painikkeella laskuriviä, näet laskulle kirjatut suoritukset. Katso myös tämän ohjeen kohta Suoritustositteen tiedot ja poisto.

Toiminnot-painike avaa valinnan, josta voit valita Näytä laskun tiedot. Tämä toiminto avaa ikkunan, jossa näkyy myyntilaskun tarkemmat tiedot ja tiliöinnit. Katso myös tämän ohjeen kohta Myyntilaskun tiedot ja niiden muokkaus.

Näytettävien tietojen rajaus

Asiakas

Valitse ensiksi asiakas, jonka tapahtumia haluat tarkistaa. Kun asiakas on valittu, hakee sovellus asiakkaan myyntilaskut laskun päivä -rajauksen mukaisesti myyntilaskut-taulukkoon.

Laskun päivä

Syötä Laskun päivä -kenttään se aikaväli, jolta haluat nähdä asiakkaan laskut. Oletuksena välilehdelle saavuttaessa rajaamiseksi asetetaan kalenterivuosi kuluvasta päivästä taaksepäin.

Laskunumerohaku

Voit rajata näytettäviä laskuja syöttämällä laskunumeron tai osan siitä. Vain kyseiseen merkkijonoon täsmäävät laskunumerot näkyvät taulukossa.

Myyntilaskun tiedot ja niiden muokkaus

Pääset muokkaamaan ja tarkistamaan myyntilaskun tietoja valitsemalla Toiminnot-painikkeen alta Näytä laskun tiedot.

Valinta avaa ikkunan, jossa näkyy laskun tiedot ja tiliöinnit.

Eräpäivä

Voit muokata laskun eräpäivää. Tämä muutos vaikuttaa vain myyntireskontran tietoihin. Eräpäivän muuttamista voidaan tarvita esimerkiksi silloin, jos haluat estää laskun siirron perintään tai maksukehotuksiin.

Tiliöinnit

Voit muokata laskun tiliöintejä Tiliöinnit-osiossa.

Ylin rivi tiliöinneissä on myyntisaamisten rivi. Voit muokata sen tietoja vain, jos myyntilaskujen osakirjanpidon kausi, jolle lasku on kirjattu, on auki, ja laskulle ei ole kirjattu suorituksia. Myyntisaamisten osalta muokattavia kenttiä ovat myyntisaamistili ja seurantakohteet.

Voit muokata muita rivejä, jos myyntilaskujen osakirjanpidon kausi, jolle lasku on kirjattu, on auki. Muokattavia tietoja ovat myyntitili, verotili, seurantakohteet ja vientilaji.

Tallenna muokkaukset napsauttamalla Tallenna-painiketta. Ikkuna sulkeutuu.

Voit peruuttaa muokkaukset napsauttamalla Peruuta-painiketta. Ikkuna sulkeutuu.

Suoritustositteen tiedot ja poisto

Näet laskuun liittyvät suoritustositteet napsauttamalla laskuriviä hiiren vasemmalla painikkeella.

Pääset tarkistamaan suoritustositteen tietoja ja poistamaan tositteen valitsemalla suorituksen Toiminnot-painikkeen alta Näytä suoritustositteen tiliöinnit.

Suoritustositteen tiedot -ikkuna avautuu. Ikkunassa näytetään yläosassa suoritustositteen tiedot ja alaosassa kyseisen suoritustositteen tiliöinnit.

Voit poistaa suoritustositteen napsauttamalla Poista tosite -painiketta.  Tämän jälkeen sinulta vielä varmistetaan, haluatko varmasti poistaa suoritustositteen.

Kun olet varmistanut poiston, Suoritustositteen tiedot -ikkuna sulkeutuu ja sivulle tulee viesti onnistuneesta tositteen poistosta. Viestissä kerrotaan mikä suoritustosite poistettiin ja mihin laskuihin liittyvät kirjaukset poistettiin.