Tasauslaskun ajaminen tavoitteiden ajossa

Tavoitteiden ajossa valitse Kausille kohtaan kausi jolle laskutus tehdään, molempiin kausiin sama valinta esim. 202312.
Tehdään ajo koko yhtiölle (ellei ole kyseessä yksittäisen osakkaan/asukkaan lasku, jolloin valitaan haluttu sidos).
Ota täppä pois kohdasta Kaikille maksulajeille ja napsauta Maksulajien valinta.
Avautuvasta ikkunasta valitse tasausmaksulajit (+ tarvittaessa muut maksulajit jotka halutaan nousevaksi laskulle).
Anna  tasausmaksulajeille Ylimääräinen tasauskausi kohtaan kausi jolle laskutus tehdään.
Mikäli halutaan poikkeava eräpäivä, valitse Poikkeavat eräpäivät ja anna eräpäivätieto kaikille valituille maksulajeille. Miinusmerkkiset valinna vie kuukausia taaksepäin nykyhetkestä ja plus merkkiset kuukausia eteenpäin.

Ensin kannatta tasauslaskut vain tulostaa eli maksulaji valintojen jälkeen valitse Tulosta ja Viitesiirrot erittelyllä.

Avautuvassa ikkunassa näkyy tapahtumat jotka ohjelma tekee ja tämän jälkeen voidaan tulostaa.
Mikäli tapahtumia näyttää nollaa, on hyvä tarkastaa mm. että ajetaan varmasti oikealle kaudelle, onhan maksulajilla oikea hinnan aloituskuukausi.

Mallilasku:

Kun laskutus näyttää oikealta, palataan takaisin Tavoitteiden ajoon ja ajetaan ajo uudelleen, mutta nyt niin että ajetaan se myös Reskontraan.

Reskontraan ajon jälkeen on hyvä tarkistaa, että ajo on varmasti vienyt oikein tasauslaskutuksen Vuokrareskontraan
Tasauslaskutuksen ajankohdasta ja eräpäivistä riippuen, reskontra voi näyttää erilaiselta kuin alla olevassa kuvassa.