Jos olet perustamassa taloyhtiötä Fivaldiin, voit tuoda taloyhtiön tontit, huoneistot, henkilöt ja sidokset HTJ:stä helposti Fivaldiin tämän ohjeen mukaisesti. Voit tuoda tiedot joko alustamisen aikana tai yrityksen perustamisen jälkeen Kiinteistöhallinnan rekistereistä.

Huom! Sinun pitää tuoda taloyhtiön tiedot HTJ:stä Fivaldiin ennen kuin olet luonut taloyhtiölle yhtään tonttia, rakennusta, huoneistoa, henkilöä tai sidosta. Jos taloyhtiöllä on yksikin tontti, rakennus, huoneisto, henkilö tai sidos, tietojen tuontia ei voi käynnistää.

Vaatimukset

Seuraavien vaatimusten pitää täyttyä, että voit siirtää taloyhtiön tietoja HTJ:stä Fivaldiin.

• Taloyhtiön tietojen pitää löytyä HTJ:stä.
  • Taloyhtiön HTJ:n tallennetun Y-tunnuksen pitää täsmätä Fivaldiin yrityksen perustietoihin (Asetukset > Perustiedot > Perustiedot) tallennetun Y-tunnuksen kanssa.
  • Valtuutuksen tulee olla kunnossa ja taloyhtiön pitää olla liitettynä HTJ:n valtuutusavaimeen ohjeen HTJ - Valtuutusavain mukaisesti tai alustamisen aikana ohjeen Kiinteistöhallinnan pääyritykset (sekä taloyhtiön osakesarjat) mukaisesti.
  • Taloyhtiölle ei ole luotu Fivaldiin yhtään tonttia, rakennusta, huoneistoa, henkilöä tai sidosta.

Tietojen tuonnin käynnistäminen

Aloita tietojen tuonti HTJ:stä avaamalla Kiinteistöhallinnan rekistereistä joko Henkilöt, Huoneistot tai Sidokset -sivu. Sivulla on huomautus, että voit tuoda osan taloyhtiön tiedoista Huoneistotietojärjestelmästä.

Voit myös tuoda tiedot yrityksen alustuksen aikana. Katso ohje Alustaminen.

Aloita tietojen tuonti napsauttamalla painiketta Tuo tiedot Huoneistotietojärjestelmästä... Tontit ja Rakennukset -sivu avautuu.

Huom! Tietojen hakeminen Huoneistotietojärjestelmästä saattaa kestää kauan, riippuen tallennettavien tietojen määrästä.

Tontit ja rakennukset

Tontit

Tontit ja Rakennukset -sivulla näkyy Huoneistotietojärjestelmään tallennetut tiedot taloyhtiön tonteista. Tarkista tiedot ja täytä puuttuvat tiedot. Tontin Nimi on pakollinen tieto.

Jos Huoneistotietojärjestelmästä on tullut ylimääräisiä tontteja, voit poistaa tontin napsauttamalla Poista tontti -painiketta. Jos tontteja tarvitsee lisätä, voit lisätä niitä taloyhtiön tietojen tuonnin jälkeen Kiinteistöhallinnan asetuksista (Kiinteistöhallinta > Kiinteistöhallinnan asetukset > Tontit).

Rakennukset

Rakennuksien tietoja ei saada rajapinnan avulla Huoneistotietojärjestelmästä, joten sinun on syötettävä rakennusten tiedot käsin.

Fivaldi lisää taloyhtiölle automaattisesti yhden rakennuksen. Muokkaa rakennuksen tiedot. Rakennuksen Tontti ja Nimi ovat pakollisia tietoja. Jos taloyhtiössä on useampia rakennuksia, lisää uusi rakennus napsauttamalla Lisää rakennus -painiketta.

Voit tarvittaessa poistaa rakennuksen napsauttamalla Poista rakennus -painiketta.

Siirtyminen seuraavalle sivulle

Kun olet syöttänyt taloyhtiön tonttien ja rakennusten tiedot, siirry seuraavalle sivulle napsauttamalla sivun oikeassa alakulmassa olevaa Seuraava-painiketta. Voit aina palata takaisin aiemmalle sivulle napsauttamalla Takaisin-painiketta, jos tietoja tarvitsee muokata.

Huoneistot

Huoneistot-sivulla näkyy Huoneistotietojärjestelmään tallennetut tiedot taloyhtiön huoneistoista. Tarkista tiedot ja täytä puuttuvat tiedot.

Huoneiston pakollisia tietoja ovat

• Rakennus
  • Tunnus
  • Tyyppi
  • Yhtiöjärjestyksen mukainen käyttötarkoitus
  • Hallintakohdetyyppi
  • HTJ-käyttötarkoitus

Huom! Tietoa huoneiston rakennuksesta ei toistaiseksi saada huoneistotietojärjestelmästä, vaan sinun on valittava rakennus listasta jokaiselle huoneistolle. Listalla näkyvät edellisellä sivulla syötetyt rakennukset.

Jos taloyhtiöllä on vain yksi rakennus, Fivaldi valitsee kyseisen rakennuksen kaikille huoneistoille automaattisesti.

Huom! Jos taloyhtiöllä on Huoneisto-osakkeet tyyppinen osakesarja, Fivaldi lisää sen huoneistoille tuonnin lopuksi. Jos taloyhtiöllä ei ole yhtään osakesarjaa, Fivaldi luo uuden osakesarja automaattisesti ja lisää sen huoneistoille.

Voit tarvittaessa poistaa huoneiston napsauttamalla Poista huoneisto -painiketta. Jos huoneistoja tarvitsee lisätä, voit lisätä niitä taloyhtiön tietojen tuonnin jälkeen Huoneistot-rekisteristä (Kiinteistöhallinta > Huoneistot).

Siirtyminen seuraavalle sivulle

Kun olet tarkistanut taloyhtiön huoneistojen tiedot, siirry seuraavalle sivulle napsauttamalla sivun oikeassa alakulmassa olevaa Seuraava-painiketta. Voit aina palata takaisin aiemmalle sivulle napsauttamalla Takaisin-painiketta, jos tietoja tarvitsee muokata.

Henkilöt

Henkilöt-sivulla näkyy Huoneistotietojärjestelmään tallennetut tiedot taloyhtiön huoneistoja omistavista henkilöistä ja yrityksistä. Tarkista tiedot ja täytä puuttuvat tiedot. Henkilön Sukunimi (yrityksen tapauksessa yrityksen nimi) ja Lähiosoite ovat pakollisia tietoja.

Voit tarvittaessa poistaa henkilön (tai yrityksen) napsauttamalla Poista henkilö -painiketta. Jos henkilöitä tarvitsee lisätä, voit lisätä niitä taloyhtiön tietojen tuonnin jälkeen Henkilöt-rekisteristä (Kiinteistöhallinta > Henkilöt).

Siirtyminen seuraavalle sivulle

Kun olet tarkistanut taloyhtiön henkilöiden ja yritysten tiedot, siirry seuraavalle sivulle napsauttamalla sivun oikeassa alakulmassa olevaa Seuraava-painiketta. Voit aina palata takaisin aiemmalle sivulle napsauttamalla Takaisin-painiketta, jos tietoja tarvitsee muokata.

Sidokset

Sidokset-sivulla näkyy Huoneistotietojärjestelmään tallennetut tiedot taloyhtiön huoneistoja omistavista henkilöistä ja huoneistojen omistusosuuksista.

Syötä jokaiselle sidokselle alkupäivämäärä. Sidoksen alkupäivämäärä vaikuttaa Kiinteistöhallinnan vuokrareskontraan (kuten vastikemaksuihin) ja raportteihin. Jos kaikkien sidosten alkupäivämäärä on sama (esimerkiksi täysin uuden taloyhtiön kohdalla), voit määrittää kaikille sidoksille saman alkupäivämäärän napsauttamalla Aseta sidosten voimassaolon alku... -painiketta.

Tarkista tiedot ja täytä puuttuvat tiedot. Sidoksen alkupäivämäärä (Voimassa alkaen -kenttä) on pakollinen tieto.

Voit tarvittaessa poistaa sidoksen napsauttamalla Poista sidos -painiketta.

Tietojen tallentaminen

Kun olet tarkistanut taloyhtiön sidosten tiedot, tallenna tiedot napsauttamalla sivun oikeassa alakulmassa olevaa Tallenna ja jatka kiinteistöhallinnan asetuksiin -painiketta sivun oikeassa alakulmassa. Tallentaminen päättää tietojen tuonnin, etkä voi enää aloittaa tietojen tuontia huoneistotietojärjestelmästä kyseiselle yritykselle.

Jos taloyhtiöllä on Huoneisto-osakkeet tyyppinen osakesarja, Fivaldi lisää sen huoneistoille tuonnin lopuksi. Jos taloyhtiöllä ei ole yhtään osakesarjaa, Fivaldi luo uuden osakesarja automaattisesti ja lisää sen huoneistoille.

Huom! Napsauta Tallenna ja jatka kiinteistöhallinnan asetuksiin -painiketta vasta kun olet tarkistanut tiedot. Et voi muokata tietoja enää tallentamisen jälkeen tietojen tuontityökalussa. Voit muokata tietoja jälkikäteen normaalisti Fivaldin Kiinteistöhallinnan rekistereissä.

Huom! Tietojen tallentaminen saattaa kestää kauan, riippuen tallennettavien tietojen määrästä.

Tietojen muokkaaminen tuonnin jälkeen

Voit muokata tuomiasi tietoja tuonnin jälkeen normaalisti Kiinteistöhallinnan asetuksissa ja rekistereissä (Kiinteistöhallinta > Kiinteistöhallinnan asetukset > Tontit, Kiinteistöhallinta > Kiinteistöhallinnan asetukset > Rakennukset, Kiinteistöhallinta > Henkilöt, Kiinteistöhallinta > Huoneistot ja Kiinteistöhallinta > Sidokset). Kun olet kerran tuonut tietoja huoneistotietojärjestelmästä, et voi aloittaa tietojen tuontia enää uudelleen, sillä taloyhtiöllä on silloin jo tontteja, rakennuksia, huoneistoja, henkilöitä tai sidoksia.

Voit muokata Fivaldin käyttämää tai luomaa osakesarjaa taloyhtiön perustiedoissa (Asetukset > Kiinteistöhallinta > Taloyhtiön perustiedot > Osakkeet).