Visma Scanner on mobiilisovellus, jolla voit kuvata ja lähettää kuitteja suoraan Fivaldin Kuittienhallintaan esimerkiksi kirjanpitäjäsi käsiteltäväksi. Kuitit säilyvät Scannerin arkistossa, joten sinun ei tarvitse säilyttää paperisia kuitteja.

Katso myös ohjeet kuittien käsittelystä Kuittienhallinnassa.

Video Visma Scannerista

Visma Scannerin käyttö

Voit kuvata ja lähettää kuittisi Visma Scanner -mobiilisovelluksella helposti Fivaldin Kuittienhallintaan, jossa kirjanpitäjä voi kirjata ne kirjanpitoon. Jos olet kirjanpitäjä, lue myös ohjeet Fivaldin Kuittienhallinnan käytöstä.

Ennen Visma Scannerin käyttöä sinun tulee ottaa Scanner käyttöön. Lue ohjeet käyttöönottoon.

Sivun näyttökuvat ovat Andoid-käyttöjärjestelmästä. IOS-käyttöjärjestelmässä kuvakkeet ja valikon järjestys poikkeavat hieman Android-käyttöjärjestelmästä, mutta toiminnallisuudet ovat samoja.

Scannerin arkisto

Kun avaat Visma Scanner -mobiilisovelluksen, avautuu Scannerin arkiston Lähetetty-välilehti. Ruudun yläosassa näkyy aktiiviseksi valittuna oleva yritys.

Lähetetty-välilehdellä voit tarkastella aktiivisen yrityksen kuitteja, joita olet aiemmin lähettänyt Scannerilla Fivaldiin. Voit myös poistaa aiemmin lähettämiäsi kuitteja tai päivittää niiden tietoja.

Jos poistat kuitin Visma Scannerista, se poistuu myös Fivaldin Kuittienhallinnasta.

Kun kuitti on siirretty Fivaldissa kirjanpitoon, se näkyy Scannerin Historia-välilehdellä, etkä voi enää muokata tai poistaa sitä.

Voit etsiä kuittia koskettamalla ruudun ylälaidan oikeassa reunassa olevaa suurennuslasikuvaketta, jolloin ylälaitaan yrityksen nimen tilalle ilmestyy hakutoiminto.

Kuitin kuvaus ja lähettäminen Fivaldiin

1. Kun haluat kuvata kuitin Scannerilla, napsauta sivun alalaidassa olevaa Kamera-kuvaketta, jolloin ohjelma avaa kuvausruudun. Kuvausruudun ylälaidassa näet aktiiviseksi valitun yrityksen, jonka tietoihin kuvaamasi kuitti tallennetaan. Ylälaidassa ovat myös Salama- ja Kuvan lataaminen -kuvakkeet. Salama-kuvaketta koskettamalla voit valita, haluatko käyttää salamaa kuitin kuvaamisessa.

2. Ota kuva kuitistasi koskettamalla kuvausruudun alalaidassa olevaa Laukaisu-kuvaketta.

Scanner ottaa kuvan ja hyväksyntäruutu avautuu.
  3. Jos haluat rajat kuvaa, kosketa ruudun alalaidan oikeassa reunassa olevaa Rajaus-kuvaketta. Kun kuva on mielestäsi hyvä, kosketa ruudun alalaidan keskellä olevaa Hyväksy-kuvaketta.
  4. Voit myös ladata tiedoston (joko kuvan kuitista tai muun tiedoston) Scanneriin ja lähettää sen Fivaldiin. Lataa tiedosto puhelimesi muistista Scanneriin koskettamalla kuvausruudun ylälaidan oikeassa reunassa olevaa Kuvan lataaminen -kuvaketta. Tiedosto voi olla .png-, .jpg- tai .pdf-muodossa.
  5. Uusi kulu -näkymä avautuu.

6. Täytä Uusi kulu -näkymään kuitin tiedot. Mikään tieto ei ole pakollinen. Kun olet tyytyväinen kuitin tietoihin, kosketa Lähetä asiakirja -painiketta. Kun Visma Scanner on lähettänyt asiakirjan Fivaldiin, näet vahvistuksen ruudulla. Kuitti näkyy tämän jälkeen Fivaldin Kuittienhallinnassa.

Kuitin tiedot

Kuvaus

Vapaamuotoinen kuvaus kuitin kulusta. Voit muokata tietoa koskettamalla kenttää.

Loppusumma

Visma Scanner analysoi kuvasta kuitin loppusumman ja täyttää kohdan automaattisesti. Voit muokata summaa koskettamalla Loppusumma-kenttää.

ALV

Visma Scanner analysoi kuvasta kuitin ALV:n määrän ja täyttää kohdan automaattisesti. Voit muokata summaa koskettamalla ALV-kenttää.

Visma Scannerin ALV-tieto on informatiivinen. ALV:n määrä ei siirry Fivaldiin, vaan Fivaldi laskee arvonlisäveron määrän kuitin tallennuksen yhteydessä valitun verokannan mukaisesti.

Ostopaikka

Kuitin ostopaikan nimi. Voit muokata tietoa koskettamalla kenttää.

Valuutta

Visma Scanner analysoi kuvasta kuitin valuutan ja täyttää kohdan automaattisesti. Voit muokata valuuttaa koskettamalla Valuutta-kenttää.

Päivä

Visma Scanner analysoi kuvasta kuitin ostopäivämäärän ja täyttää kohdan automaattisesti. Voit muokata päivämäärää koskettamalla Päivä-kenttää.

Kululaji

Voit valita kuitin kululajin koskettamalla kenttää. Kululajit pitää luoda Fivaldin Kuittienhallinnan asetuksissa. Katso ohjeet kululajin luomiseen.

Kuittienhallinnan asetuksissa luodut kululajit päivittyvät Visma Scanneriin 15 minuutin välein tai seuraavan kerran kun kirjaudut sisään Visma Scanneriin.

Asiakirjatyyppi

Voit valita kuitin asiakirjatyypin koskettamalla kenttää. Asiakirjatyypit pitää luoda Fivaldin Kuittienhallinnan asetuksissa. Katso ohjeet asiakirjatyypin luomiseen.

Kuittienhallinnan asetuksissa luodut asiakirjatyypi päivittyvät Visma Scanneriin 15 minuutin välein tai seuraavan kerran kun kirjaudut sisään Visma Scanneriin.

Seurantakohteet (kuvassa Ostaja ja Paikkakunta)

Voit valita kuitille seurantakohteet.

Visma Scannerissa näkyvät kaikki Fivaldissa yritykselle määritellyt seurantakohdetasot (enintään neljä tasoa). Että seurantakohteet näkyisivät Visma Scannerissa, ne pitää määrittää tositesyötön käyttöön Fivaldin Tilikartta-sovelluksessa. Katso ohjeet Tilikartan käyttöön

Valikko

Valikko-kuvake näkyy Scanner-sovelluksen ylälaidan vasemmassa reunassa, kun olet Lähetetty- tai Historia-välilehdellä. Valikko-kuvake ei ole näkyvissä kuvausruudulla ollessasi, eli peruuta tarvittaessa taaksepäin laitteesi takaisin-painikkeella. Kun kosketat Valikko-kuvaketta, valikkonäkymä avautuu:

Yritys

Yritys-valikossa voit vaihtaa aktiivista yritystä (sitä yritystä, jolle lähetät kuitteja). Yrityslistassa näkyvät ne yritykset, jotka valitsit Scannerin käyttöönoton yhteydessä. Voit myös lisätä yrityslistaan uusia yrityksiä (jos sinulla on niihin vaadittavat käyttöoikeudet), tai poistaa niitä käytöstä.

Asetukset

Asetukset-valikossa voit laittaa automaattisen tulkinnan pois päältä halutessasi. Voit myös estää Scannerin kehittämistä varten tehtävän anonyymin tietojen keräämisen. Voit myös lukea Visma Scannerin käyttöehdot (käyttäjäsopimus, saavutettavuusseloste, Trust Center, kolmannen osapuolen lisenssi sekä asiakaspalautteen tiedosuoja). Käyttöehdot-kohdan avattuasi näet myös näet aktiivisen yrityksen sekä käytössäsi olevan Visma Scanner -mobiilisovelluksen versionumeron.

Anna palautetta

Anna palautetta -valikossa voit antaa palautetta Visma Scannerin toiminnasta.

Poistu

Poistu-painiketta koskettamalla voit kirjautua ulos sovelluksesta, ja voit valita esimerkiksi jonkin toisen sovelluksen Visma Scannerin kanssa käytettäväksi, tai kirjautua uudelleen.