1. Ota varmuuskopio Tikon tiedoista https://tikon.finago.com/hc/fi/articles/360000970758-Varmistuksen-ottaminen
  2. Vie rekisteritiedosto tai kirjanpidon tiedosto ulos Tikonista ja tallenna se työasemalle.
    CSV -rekisterit: https://tikon.finago.com/hc/fi/articles/360000656457-Tietojen-ohjattu-vienti-
    ASCII -kirjanpito: https://tikon.finago.com/hc/fi/articles/360001036018-Liittym%C3%A4ohjeet
    Excel -Pääkirja: https://tikon.finago.com/hc/fi/sections/360000130898-RAPORTOINTI
  1. Perusta Fivaldiin yritys ja määrittele yritykselle tarvittavat perustiedot. Tarkemmat tiedot esimäärityksistä löytyy ohjeesta Fivaldin esimäärittely ennen siirtoa.
  2. Avaa Fivaldin Aineistosiirrot -sovellus ylävalikon Muut alta. Mikäli sovellus ei näy niin tarkista käyttöoikeudet Fivaldin palvelunhallinnassa. Tarkempi ohje kohdassa Aineistosiirrot-sovelluksen käyttöönottaminen.
  3. Valitse aineistotyyppi ja tiedosto, jonka haluat muuntaa. Napsauta Tarkastele tietoja -painiketta edetäksesi muunnoksen yhteenvetoon.
  4. Tarkista yhteenvedosta, että tiedot ovat oikein
    Kirjanpito: Määritä tarvittaessa aikaväli ja aseta kohdetili, jolle Tikon kirjanpidon tapahtumat siirretään Fivaldissa. Jos Tili Fivaldissa sarakkeessa on Uusi tili -valinta, niin tiliä ei ole vielä perustettu Fivaldin tilikarttaan. Perusta tili tai siirrä tapahtumat olemassa olevalle tilille.
    Rekisterit: Tarkista, että tarvittavat tiedot löytyvät yhteenvedosta ja poista tarvittaessa ylimääräiset rivit aktivoimalla valintalaatikon rivin vasemmalta ja napsauttamalla Poista valitut -painiketta.
  5. Siirrä tiedot Fivaldiin napsauttamalla Suoravienti-painiketta tai lataa Fivaldiin sisäänluettava aineisto työasemalle Lataa CSV -painikkeella tietojen lukemiseksi Sovellusikkunan kautta. Jos kyseessä on Payroll-aineisto, valitse aina Lataa CSV -toiminto ja katso tarkempi ohje kohdasta Tietojen lukeminen Visma.net Payrolliin.
  6. Mikäli suoravienti antaa virheen, lataa muunnettu aineisto CSV:nä työasemalle ja lue aineisto sisään Fivaldin Sovellusikkunan kautta Kirjanpito-sovelluksessa tai CSV-lataus-apuohjelmassa, jolloin saat tarkan virhe-erittelyn mahdollisesti epäyhteensopivista tiedoista.