Myynnin maksukehotuksien asetuksissa voit määritellä maksukehotusten huomautuskulut ja huomautustekstit. Voit myös määritellä, kuinka paljon laskun pitää olla myöhässä, että se tulee mukaan maksukehotusajoon sekä määrittää viivästyskoron.

Maksukehotusten luominen

Voit luoda maksukehotuksen yksittäiselle laskulle seuraavista näkymistä:

• Asiakasrekisteri > Asiakastilin tapahtumat
  • Myynninhallinta > Laskut

Voit luoda maksukehotukset kaikille erääntyneille laskuille seuraavista näkymistä:

• Saatavienhallinta > Maksukehotusten luonti
  • Sovellusikkuna > Myyntireskontra > Ylävalikko > Karhua

Kierrokset 1-3

Voit määrittää jokaiselle maksukehotuskierrokselle oman huomautuskulun ja huomautustekstin. Maksukehotuksella näytetään huomautuskulu ja teksti laskun huomautusten kierrosnumeron mukaan. Jos et määritä huomautuskulua, näytetään maksukehotuksella Perintäkulu 0,00 EUR.

Huomautuskulu EUR

Voit määrittää huomautuskulun kierroskohtaisesti. Huomautuskulu ei siirry myyntireskontran saatavaksi, vaan sinun pitää kirjata huomautuskulu maksun jälkeen manuaalisesti.

Vinkki: Saapuneen perintäkulun kirjaus myyntireskontraan voidaan automatisoida käyttämällä liikasuoritusten enimmäissaldoa. Katso ohjeet kohdasta Liikasuoritusten enimmäissaldo.

Valuuttalaskut

Laskukohtaiset tiedot näytetään laskun valuutassa, mutta perintäkulu sekä ”saatava yhteensä” -  summat ovat aina kotivaluutassa (vakiokulua/loppusummaa ei siis eritellä eri valuutoissa)

Huomautusteksti

Voit määrittää maksukehotuskierrosten huomautustekstit kielikohtaisesti suomen-, ruotsin- ja englanninkielisenä. Fivaldi tarkistaa huomautustekstin kielen asiakkaan kielen mukaan maksukehotuksen luonnin hetkellä.

Päiviä myöhässä

Maksukehotusten ajossa huomioidaan vain ne laskut, jotka ovat myöhässä vähintään Päiviä myöhässä -kenttään syöttämiesi päivien määrän verran. Esimerkiksi, jos olet määrittänyt päivien määräksi 7, Fivaldi ottaa maksukehotusten ajoon mukaan vain ne avoimet laskut, joiden eräpäivästä on kulunut vähintään 7 päivää.

Mikäli Päiviä myöhässä -kenttä on tyhjä, Fivaldi ottaa maksukehotusten ajoon mukaan kaikki ennen ajopäivää erääntyneet avoimet laskut.

Poikkeus: Laskut joiden avoin saldo on miinusmerkkinen otetaan aina maksukehotusten ajoon mukaan riippumatta eräpäivästä. Jos maksukehotuksen loppusumma on miinusmerkkinen, Fivaldi tulostaa maksukehotusajossa kyseiselle laskulle Palautusilmoituksen.

Viivästyskorko

Voit syöttää haluamasi viivästyskoron Viivästyskorko-kenttään. Fivaldi asettaa kentän arvon viivästyskoroksi myyntilaskuun, jos asiakkaalle ei ole erikseen määritelty omaa arvoa viivästyskoroksi (sovellusikkuna > Yritysrekisteri > Lisätiedot-välilehti).

Maksukehotuksen PDF-tulosteen muut yleiset vakiotekstit

Voit muokata muita maksukehotuksen vakiotekstejä kielikohtaisesti sovellusikkunassa myynnin perustiedoissa (sovellusikkuna > Myyntireskontra > ylävalikon Myyntireskontra > Perustiedot > Asiakirjat).

Valitse Perintä kohdasta Muokattavat tekstit > Asiakirja. Valitse muokattava vakioteksti valikosta Teksti ja muokattava kieliversio valikosta Kieli. Voit määrittää käytettävän kirjasinkoon syöttämällä arvon kenttään Kirjasinkoko. Voit muokata tekstin tyyliä ja sijoitusta valitsemalla vaihtoehdon valikoista -tyyli ja Sijoitus.

Voit muokata seuraavia vakiotekstejä:

• Palautusilmoituksen lisätieto
  • Karhuttavaa lisätieto
  • Loppu1
  • Loppu2

Käyttö estetty - ilmoitus

Voit valita, tulostuuko maksukehotuksen teksti ajokertojen mukaan vai myöhässä olevien päivien mukaan. Tee valinta sovellusikkunan Myynnin perustietojen Perintä-välilehdellä (sovellusikkuna > Myyntireskontra > ylävalikon Myyntireskontra > Perustiedot > Perintä). Katso tarkemmat ohjeet kohdasta Perintä.

Saatavienhallinta-sovellus tukee vain “ajokertojen mukaan” -vaihtoehtoa.

Jos yritykselle on valittu päivien mukaan -vaihtoehto, Myynnin maksukehotusten asetuksien ylälaidassa näkyy huomatus:

Voit halutessasi muuttaa toimintatapaa myynnin perustietojen Perintä-välilehdellä. Katso tarkemmat ohjeet kohdasta Perintä.