Tässä kappaleessa kerrotaan miten toimia, kun maksetuksi merkinnän jälkeen menet tarkistamaan Palkkatietoilmoitus tulorekisteriin -sovelluksesta ovatko kaikki ilmoitukset lähteneet, ja huomaat että joukossa on aineistoja jotka eivät ole lähteneet. Alla olevassa kuvassa on jäänyt yksi ilmoitus (”Hurro Sheila”) lähettämättä siinä olleen virheen johdosta.

Siirry Henkilö-välilehdelle nähdäksesi virheen, joka on estänyt lähettämisen. Tässä esimerkissä tulonsaajalla tulisi olla TyEl-vakuutusnumero, joka jostain syystä on jäänyt lisäämättä tulonsaajalle.

Seuraavaksi tulee korjata virheet. Tässä esimerkissä käydään lisäämässä tulonsaajalle TyEl-vakuutus tulonsaajan työsuhdetietoihin.

Tämän jälkeen palataan Henkilö-välilehdelle. Korjatut ja Visma Fivaldin tarkistuksessa virheettömät ilmoitukset voidaan lähettää tulorekisteriin napsauttamalla vasemman alareunan Lähetä uudet / Korvaavat ilmoitukset -painiketta.

  • Lähetä uudet / Korvaavat ilmoitukset -painike on näkyvissä vain, jos näkymässä on jotain lähetettävää.
  • Kun hiiren osoitin viedään tämän painikkeen päälle, näkyviin tulee vihjeteksti, joka näyttää lähetettävänä olevista ilmoituksista palkkakauden sekä henkilön.
  • Virheitä sisältävät, eli punaisella tilakuvakkeella merkityt ilmoitukset jäävät edelleen odottamaan korjausta.
  • Varoitukset (keltainen tilakuvake) sen sijaan eivät estä tietojen lähetystä.

Lähetä uudet / Korvaavat ilmoitukset -painikkeen napsauttamisen jälkeen ilmoituksen tila on ”Lähdössä”.

Voit käydä Lähetyserät-välilehdellä katsomassa erän tiedot. Rivin lopussa olevaa Näytä XML-tiedosto -kuvaketta napsauttamalla voi tarkastella lähetyserän aineistoa selaimessa PDF-tiedostona. Rivin lopussa olevaa Lataa XML-tiedosto -kuvaketta napsauttamalla on mahdollista ladata lähetyserän XML-muotoinen aineisto omalle koneelle esimerkiksi sen lähettämiseksi sovellustukeen tarkempaa tutkimista varten.

Palaute tulee yleensä 5-10 minuutin sisällä. Onnistuneen tulorekisterin käsittelyn jälkeen ilmoituksen tila on ”Hyväksytty”.Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.