Yleistä

Palvelunhallinnan Käyttöoikeudet-osiolla (sovellusikkuna > Muut > Asetukset > Palvelunhallinta) voit määritellä käyttäjän tai käyttäjäryhmän oikeuksia sovellus- ja yrityskohtaisesti.

Käyttöoikeuksien tarkastelu ja määrittely käyttäjä- tai käyttäjäryhmäkohtaisesti

1. Valitse käyttäjätunnus tai käyttäjäryhmä

Valitse se käyttäjätunnus tai käyttäjäryhmä listasta, jonka käyttöoikeuksia haluat käsitellä. Jos valitset käyttäjän, näet sivun oikeassa yläreunassa ne käyttäjäryhmät joihin käyttäjä kuuluu. Katso myös ohjeet Käyttäjät ja Käyttäjäryhmät.

Huom! Jos tarkastelet oikeuksia valitsemalla yksittäisen käyttäjän, näet vain ne oikeudet jotka käyttäjälle on annettu suoraan (et siis niitä oikeuksia mitkä on mahdollisesti määritelty jonkin käyttäjäryhmän kautta johon käyttäjä kuuluu).

2. Valitse yritys

Valitse yrityslistalta se yritys, jonka oikeuksia haluat käsitellä.

3. Lisää tai poista käyttöoikeuksia sovellustyyppikohtaisesti

Sovellustyypit (Sovellukset, Rekisterit, Apuohjelmat, Web-sovellukset, Raportit)

Fivaldi järjestelmän sovellukset on jaettu Palvelunhallinnassa eri sovellustyyppeihin. Kun määrität käyttöoikeuksia, etsi haluamasi sovellus tai raportti sovellustyypeistä. Käyttöoikeuksien määrittelyn logiikka on jokaisessa sovellustyypissä sama. Samoin se, annetaanko käyttöoikeuksia käyttäjätunnukselle vai käyttäjäryhmälle.

Sovellukset

Kun olet valinnut sovellustyypin, voit tarkastella ja määritellä siihen kuuluvien sovellusten oikeuksia. Esimerkiksi kun olet valinnut sovellustyypiksi Sovellukset, voit määritellä käyttöoikeuksia Kirjanpitoon, Myyntireskontraan, Ostoreskontraan jne. riippuen siitä mitä sovelluksia Fivaldin sopimukseenne on hankittu.

Katso jokaisen sovelluksen ohjeista erikseen, mitä käyttöoikeuksia kyseisen sovelluksen käyttämiseen tarvitaan.

Jos sovelluksella on sovelluskohtaisia perustietoja tai lisätoimintoja, ne näkyvät erikseen listattuna kyseisen sovelluksen yhteydessä. Kuvassa esimerkkinä Kirjanpito, jonka sisällä voit antaa käyttöoikeuksia tarkemmin myös esimerkiksi Talousarvioihin.

Käyttö-, Muutos-, Lisäys- ja Poisto-valinnat

Voit määritellä käyttöoikeuksia neljällä eri tasolla. Jos kaikki neljä käyttöoikeustasoa on valittu, käyttäjällä on täydet oikeudet kyseisen sovelluksen käyttöön.

• Käyttö = sovelluksen katseluoikeus
  • Muutos = oikeus tehdä muutoksia esim. olemassa olevaan tositteeseen (toiminnosta riippuen muutoksen teko voi vaatia myös lisäysoikeudet)
  • Lisäys = oikeus tehdä lisäyksiä (esim. uusi tosite)
  • Poisto = oikeus poistaa jokin tieto (esim. tositteen poisto-oikeus)

Sovellusten mahdollisiin alakohtiin sekä raportteihin on mahdollista antaa vain Käyttö-oikeudet. Muut oikeustasot määritellään sovellukselle.

Vinkki: Kaksoisnapsauttamalla sovelluksen, sen alakohdan tai raportin nimeä saat kaikki valinnat kerralla päälle ja pois.

Raportit

Kun valitset jonkin sovelluksen Sovellukset-osiosta, näkyvät kyseisen sovelluksen raportit oikealla Raportit-osiossa. Voit määritellä käyttäjälle käyttöoikeuden kuhunkin raporttiin erikseen valitsemalla kyseisen raportin valintaruudun.

Valitse kaikki –painikkeella voit lisätä kerralla käyttöoikeudet kaikkiin kyseisen sovelluksen raportteihin.

Poista valinnat –painikkeella voit poistaa kerralla käyttöoikeudet kaikista kyseisen sovelluksen raporteista.

Kopioi käyttöoikeusmääritykset yritykseltä

Voit kopioida valitun käyttäjän tai käyttäjäryhmän kaikki käyttöoikeusmääritykset valittuun yritykseen joltakin toiselta yritykseltä napsauttamalla Kopioi yritykseltä -painiketta.

Valitse avautuvan Oikeus kopiointi -ikkunan listasta se yritys, jolta haluat kopioida kyseisen henkilön oikeudet tähän yritykseen. Napsauta sitten Kopioi-painiketta.

HUOM! Jos olet jo määritellyt käyttäjälle jotain oikeuksia, kaikki käyttäjän vanhat oikeusmääritykset poistuvat valitusta yrityksestä, kun kopoioit käyttöoikeusmääritykset toisesta yrityksestä.

Kopioi käyttöoikeusmääritykset yrityksille

Voit kopioida valitun käyttäjän tai käyttäjäryhmän käyttöoikeusmääritykset kerralla kaikkiin haluttuihin yrityksiin.

1. Valitse ensin käyttäjä tai käyttäjäryhmä jolle haluat antaa käyttöoikeuksia muihin yrityksiin.
  2. Valitse yrityslistasta jokin sellainen yritys, jossa käyttäjällä tai ryhmällä on määritelty sellaiset oikeudet, jotka haluat kopioida muille yrityksille.
  3. Napsauta Kopioi yrityksille -painiketta. Oikeuksien kopiointi -ikkuna avautuu. Aiemmin valitsemasi käyttäjä tai käyttäjäryhmä näkyy Käyttäjä / ryhmä -kentässä.
  4. Valitse listasta ne yritykset, joihin haluat kopioida oikeusmääritykset. Voit valita yrityksiä yksittäin valitsemalla yrityksen edessä olevan valintaruudun. Voit valita kaikki yritykset napsauttamalla Valitse kaikki -painiketta. Voit poistaa kaikki valinnat napsauttamalla Poista valinnat -painiketta.
  5. Kun olet valinnut halutut yritykset, napsauta Kopioi-painiketta.

Poistu–painikkeella voit peruuttaa toimenpiteen ja poistua näkymästä.

Huom! Jos olet jo määritellyt käyttäjälle tai käyttäjäryhmälle jotain oikeuksia niissä yrityksissä joihin kopiointi tehdään, kaikki käyttäjän vanhat oikeusmääritykset poistuvat ja korvautuvat kopioitaessa.

Poista kaikki

Voit poistaa valitun käyttäjän tai käyttäjäryhmän kaikki oikeudet valitusta yrityksestä napsauttamalla Poista kaikki -painiketta. Fivaldi varmistaa vielä, että haluat varmasti poistaa käyttäjältä tai käyttäjäryhmältä kaikki oikeudet. Napsauta Jatka jatkaaksesi poistamista.

Poista kaikilta yrityksiltä

Voit poistaa valitun käyttäjän tai käyttäjäryhmän kaikki oikeudet kerralla kaikista yrityksistä napsauttamalla Poista kaikilta yrityksiltä -painiketta.