Alustusnäkymän vasemmalla puolella näkyvät kaikki aiheet, joiden mukaan alustus etenee. Täytä jokaisessa vaiheessa tarvittavat yrityksen tiedot. Listassa olevien aiheiden määrä vaihtelee sen mukaan, minkä tyyppistä yritystä ollaan alustamassa.

Näiden ohjeiden joissain esimerkeissä listassa näkyvät kiinteistöyhtiön alustamisessa tarvittavat kohdat. Liikeyrityksellä lista on lyhempi.

Yrityksen alustaminen aloittaminen

Yrityksen alustusta aloitettaessa Fivaldi kysyy, haluatko alustaa yrityksen syötettävillä tiedoilla. Jos haluat käyttää alustamista yrityksen tietojen määrittämiseen, napsauta Kyllä, jatka alustamista -painiketta. Fivaldi siirtyy alustusyrityksen valintaan. Jatka ohjeeseen Alustusyrityksen valinta.

Jos haluat luoda uuden yrityksen ilman alustustietojen syöttämistä, voit ohittaa alustuksen napsauttamalla Ei, tätä yritystä ei alusteta -painiketta. Tämä tilanne kuvataan tarkemmin ohjeessa Uuden yrityksen luominen ilman alustamista. Älä ohita alustamista ilman erityistä syytä.

HUOMIOI:  Fuusioyhtiötä ei koskaan alusteta. Tämä koskee sekä pääyhtiötä, että alayhtiöitä. Näiden kohdalla tulee siis käyttää Ei, tätä yritystä ei alusteta -valintaa. Lue myös ohje fuusioyhtiön perustamiseen.

Keskeytyneen alustuksen uudelleenkäynnistys

Jos haluat käynnistää aikaisemmin keskeytyneen alustuksen uudelleen, Fivaldi tarjoaa alustuksen aloitusnäkymässä kolme vaihtoehtoa jatkamiseen:

• Napsauta Kyllä, jatka alustamista -painiketta, jos haluat jatkaa alustusta aikaisemmin syötetyillä alustustiedoilla.
  • Napsauta Tyhjennä aiemmat tiedot -painiketta, jos haluat aloittaa alustuksen uudestaan ”puhtaalta pöydältä”.
  • Napsauta Ei, tätä yritystä ei alusteta -painiketta, jos haluat perustaa yrityksen ilman alustusta.