Käteiskuitti (A4)

Tilauksen tila

Avoin tilaus

Jos tilaus on avoin ja yhtään riviä ei ole ruksattu, kuitti tehdään koko tilauksesta. Tilauksen tila muuttuu kuitin teon jälkeen avoimesta tilauksesta -> laskutetuksi.

Jos tilausrivejä on erikseen valittu, kuitti tehdään vain valituista riveistä ja loput rivit jäävät avoimeksi odottamaan laskutusta tai kuitin tekoa. Tilauksen tila muuttuu kuitin teon jälkeen avoimesta tilauksesta -> osittain laskutetuksi.

Osittain laskutettu tilaus

Jos osa tilauksesta on jo laskutettu aiemmin, Kuitti -painikkeen uudelleen painaminen ja eteneminen loppuun asti kerää kaikki loput avoimet rivit ja tekee niistä uuden kuitin. Tilauksen tila muuttuu kuitin teon jälkeen osittain laskutetusta -> laskutetuksi.

Maksun vastaanotto

Kassapiste

Valitse kassapiste. Jos myynnin perustiedoissa on perustettu vain 1 kassapiste, tuodaan se aina oletuksena. Jos löytyy useampi kassapiste, käyttäjä valitsee ensimmäisellä kerralla kassapisteen jonka ohjelma muistaa ko. istunnon ajan. Mikäli kassapiste on määritelty tilauksen myyjän tietoihin, tuodaan myyjän kassapiste ensisijaisena. Tämä edellyttää, että muuta kassaa ei ole käyttäjän toimesta valittu ja tallennettu ko. istunnon aikana.

Maksutapa

Valitse summarivin maksutavaksi käteinen (oletus), luottokortti tai pankkikortti.

Valuutta

Valitse summan valuutta (oletuksena kotivaluutta). Listalla näkyy ne valuutat jotka on perustettu yrityksen perustiedoissa.

Kurssi

Valitun valuutan kurssi tuodaan yrityksen perustiedoissa annetun kurssin mukaisesti. Arvoa ei voi tässä ruudulla muuttaa.

Maksettu summa

Anna riviä koskeva summa. Voit lisätä tarvittaessa uusia summarivejä klikkaamalla seuraavaa "maksettu summa" kenttää. Summarivin voi poistaa ylävalikon toiminnolla Tietue_Poista.

Maksettavaa jäljellä / Takaisin / Maksettava yhteensä

Jos rivien summat yhteensä on pienempi kuin "Maksettavaa yhteensä", infotietona näkyy summa joka puuttuu. Jos rivien summat yhteensä on suurempi kuin "Maksettavaa yhteensä", infotietona näkyy takaisin annettava summa. Maksettava yhteensä = kuitille tulevien rivien loppusumma. Summat näytetään tilauksen valuutassa + kotivaluutassa. Jos kyseessä on kotivaluuttatilaus, näytetään toisena valuuttana myynnin perustiedoissa mahdollisesti valittu vertailuvaluutta.

Poistu

Peruuttaa kuitin tekemisen.

Kuitti

Käynnistää kuitin tulostuksen. Paina "Kuitti" ja tulostus - ruudulla Tulosta/Lähetä. (Tulostusruutu - vaiheen voi ohittaa kokonaan valitsemalla tilaustenkäsittelyn ylävalikosta Tilaukset_Tulostus aina oletusasetuksin. Huomioi, että muutos vaikuttaa kaikkiin tilaustenkäsittelystä tulostettaviin asiakirjoihin.) A4-Kuitti tulostetaan oletuksena näytölle PDF- formaatissa josta se voidaan jatkokäsitellä tarpeen mukaan.

Käteiskuitti kuittikirjoittimelle

Käteiskuittien tulostaminen kuittikirjoittimelle. Tuettu laite StarTSP100 tai vastaava.

Tarkistettavia asioita ennen käyttöönottoa

- Tarkista, että tarvittavilla käyttäjillä on palvelunhallinnassa käyttöoikeus tilaustenkäsittelyn raporttiin ”Käteiskuitti (kuittikirjoitin)”.

- Myynnin perustiedoissa määritellään "pikkukuitti" korvaamaan oletuskuitin: Asiakirjat–ruudulla, tallenna Kuitti –kenttään tieto: kuitti_80x254.rep

Pikkukuitin teko

Pikkukuitti tehdään kuten edellä ohjeistettu A4 -kuitin osalta. Kun laiteasetukset ovat kunnossa, tulostuu automaattisesti A4-kuitin sijasta kuittikirjoittimen määritysten mukainen kuitti.