Hyvityslasku ja veloituslasku ovat samansuuruisia

1. Siirry Ostoreskontran Maksujen syöttö -välilehdelle.
  2. Valitse Yritystunnus-kenttään kyseinen toimittaja ja lisää haluamasi maksupäivä.
  3. Valitse ruksilla kyseinen hyvityslasku ja veloituslasku.
  4. Valitse oikea tiliöinti, klikkaa Summa EUR -kenttään ja tarkista että siihen tulee nolla.
  5. Tarkista kirjaus Näytä kirjaus -toiminnon avulla ja tämän jälkeen paina Kirjaa-painiketta.

Hyvityslasku on pienempi kuin veloituslasku

1. Mene Ostoreskontran Maksatukseen (ylävalikosta Ostoreskontra > Maksatus) ja klikkaa Luo tyhjä maksatuserä.
  2. Klikkaa alareunan Lisää lasku -painiketta. Hae kyseinen toimittaja ja valitse haluamasi veloituslasku tuplaklikkaamalla laskua.
  3. Tapahtumat-välilehdellä klikkaa veloituslaskun kohdalla hiiren oikealla ja valitse Lisää lasku tapahtumaan. Tuplaklikkaa haluamaasi hyvityslaskua.
  4. Mikäli maksuerään kohdistettavia hyvityslaskuja on useampia, voit lisätä niitä erälle enemmänkin, kunhan maksettavaa summaa jää. Tämä tehdään niin ikään veloituslaskua hiiren oikealla klikkaamalla ja valitsemalla loputkin hyvityslaskut Lisää lasku tapahtumaan -painikkeen kautta.
  5. Tämän jälkeen Tapahtumat-välilehdellä näkyy Maksettava yhteensä -kohdassa veloituslaskun ja hyvityslaskun erotus.
  6. Siirry Erät-välilehdelle, tarkista aineisto ja lähetä se pankkiohjelmaan.

Hyvityslasku on suurempi kuin veloituslasku

1. Siirry Ostoreskontran Maksujen syöttö -välilehdelle.
  2. Valitse Yritystunnus-kenttään kyseinen toimittaja ja lisää haluamasi maksupäivä.
  3. Valitse ruksilla veloituslasku (esim. 100€)
  4. Valitse ruksilla hyvityslasku (esim. -500€)
  5. Kirjoita hyvistyslaskun (-500€) ruksin alapuolella olevaan Summa-kenttään manuaalisesti veloituslaskua vastaava summa negatiivisena lukuna (-100). Tarkista, että tämän vasemmalla puolella olevaan ylempään kenttään (Saldo) jää oikea määrä kohdistumatonta hyvityslaskua (-400).
  6. Valitse oikea tiliöinti, klikkaa Summa EUR -kenttään ja tarkista että siihen tulee nolla.
  7. Tarkista kirjaus Näytä kirjaus -toiminnon avulla ja tämän jälkeen paina Kirjaa-painiketta.

Hyvityslaskun kohdistaminen useampaan veloituslaskuun

1. Mene Ostoreskontran Maksatukseen (ylävalikosta Ostoreskontra > Maksatus) ja klikkaa Luo tyhjä maksatuserä.
  2. Klikkaa alareunan Lisää lasku -painiketta. Hae kyseinen toimittaja ja valitse haluamasi veloituslasku tuplaklikkaamalla laskua.
  3. Lisää toinen veloituslasku: Klikkaa äsken lisäämäsi veloituslaskun päällä hiiren oikealla ja valitse Lisää lasku tapahtumaan. Hae kyseinen toimittaja ja valitse haluamasi veloituslasku tuplaklikkaamalla laskua.
  4. Lisää mukaan hyvityslasku: Klikkaa ensimmäisen veloituslaskun päällä uudestaan hiiren oikeaa ja valitse Lisää lasku tapahtumaan. Hae kyseinen toimittaja ja valitse haluamasi hyvityslasku tuplaklikkaamalla laskua.
  5. Lopputuloksena on maksatuserä, jossa hyvityslasku on kohdistettu kahteen veloituslaskuun ja laskuista jää vielä maksettavaa.

Tehdyn kirjauksen voi lopuksi tarkistaa myös Ostoreskontran Tiliote-välilehdellä.