Ostoreskontran Maksujen syöttö -välilehdellä lasku kirjataan maksetuksi manuaalisesti (mikäli lasku on maksettu jollain muulla tavalla kuin Visma Fivaldin ostoreskontralla) sekä kohdistetaan veloitus- ja hyvityslaskut toisiinsa. Toiminnolla voidaan käsitellä yhden toimittajan laskuja kerrallaan. Tiliöinti on vaihdettavissa ostoreskontran perustiedoissa määriteltyjen vaihtoehtojen mukaisesti. Mikäli kyseessä on valuuttalasku, tulee maksulle määritellä maksuhetken valuuttakurssi.

1. Hae toimittaja Yritystunnus-kentän kautta ja valitse oikea maksupäivä.
  2. Etsi maksettu lasku ja valitse oikealta laskun kohdalta Kuitataan-valintaruutu.
  3. Mene SUMMA eur -kenttään ja tämän jälkeen tarkista kirjaus. SUMMA eur -kentässä tulee näkyä kirjattava summa.
  4. Napsauta Kirjaa-painiketta.

Video maksun kirjaamisesta

Osasuorituksen kirjaaminen

1. Hae Yritystunnus-painikkeen kautta oikea yritys ja anna oikea maksupäivä.
  2. Valitse ostolasku täppäämällä oikealla Kuitataan-kenttä. Anna sen alapuolelle Summa-kenttään osasuorituksen määrä. Jäljellä oleva maksettava määrä päivittyy Saldo-kenttään.
  3. Siirry Summa EUR -kenttään ja tarkista kirjaus.
  4. Tämän jälkeen paina Kirjaa.

Ohjevideo osasuorituksen kirjaamisesta

mp4
mp4