Tällä toiminnolla voidaan tehdä yhdestä tilauksesta ositus usealle eri osamaksuerälle/tilaukselle. Syötä alkuperäinen tilaus normaalisti. Kun tilaus on valmis, valitse ylävalikosta Tilaukset_Tilauksen ositus. Anna "Tilauksen ositus" - ruudulla seuraavat tiedot:

Osamaksueriä

- luku kuinka monta osamaksuerää on sovittu

Ensimmäinen eräpäivä

- ensimmäisen erän haluttu eräpäivä (ohjelma tarjoaa ensimmäiseksi eräpäiväksi oletuksena kuluva päivä + tilauksen maksuehto)

Luottoaika 1. eräpäivästä tai kuukausissa

- määrittele sovittu luottoaika päivien lukumääränä tai kuukausien lukumääränä

Kun oikeat tiedot on annettu jatka painamalla OK. Ohjelma avaa seuraavaksi Ositteluerät - ruutunäkymän jossa näkyy erien tiedot edellä annettujen valintojen mukaisesti. Voit vielä muokata eräpäiviä, erien summia ja tilauksien Tilauksenne - kenttään siirtyvää oletustekstiä (esim. "Osamaksuerä 1/4" jne...). Jos muokkaat maksuerien summia, tarkista lopuksi, että yhteensä summa vastaa alkuperäistä summaa. Paina lopuksi OK.

Ohjelma on nyt avannut kaikille osamaksuerille oman tilauksen automaattisesti. Ensimmäinen erä on alkuperäisellä tilausnumerolla. Tilaukset ovat avoin tilassa odottamassa laskutusta. Laskuta tilaukset tarpeen mukaisesti. Laskun päivä määrää kirjanpidon kauden ja eräpäivä tulee osamaksuerien valintojen mukaisesti. Tilausta koskevan laskun tuleva eräpäivä näkyy jokaisen tilauksen etulehdellä kohdassa nettopäivä.