• Verkkolaskupalveluun rekisteröinti luo välittäjän ja välitystavan tiedot automaattisesti.

• Lasku lähtee Finvoice-verkkolaskuaineistona Fivaldi Viestijonon kautta Fivaldin verkkolaskupalveluun. Lähetyksen tilaa voidaan seurata Viestijono-apuohjelmasta sekä onnistuneen lähetyksen jälkeen Visma Maventa-tilin kautta.

Palvelunhallinta: Laskuttajan käyttöoikeudet

Laskuttajan käyttäjätunnuksella tulee olla laskutussovellusten lisäksi seuraavat käyttöoikeudet:

• Käyttöoikeus käytettäviin laskuraportteihin (Lasku, Tilisiirroton lasku).

• Käyttöoikeus Arkistointiin.

• Lisäksi jos laskuttaja EI ole arkiston pääkäyttäjä, katso myös seuraava kohta.

Fivaldi PDF-laskun kuvan siirtyminen Visma Maventa-tilille vaatii oikeuden arkiston myyntilaskut aineistoon

• Jotta Fivaldi PDF-laskun kuva siirtyy Visma Maventa-tilille/lähetyksiin, tulee laskuttajan olla arkiston pääkäyttäjä TAI hänellä pitää olla erikseen annettu oikeus arkistossa Myyntilaskut-aineistoon.

• Tämä vaatimus koskee sekä Weblaskutuksen laskujen liitteitä, että yleisesti myös Fivaldi PDF-laskun kuvaa.

• Jos myyntilaskut-aineiston oikeus on puuttunut laskuttajalta (ei koske koskaan arkiston pääkäyttäjää), Visma Maventa-tilille luodaan näissä tapauksissa operaattorin oma laskupohja laskun PDF-kuvaksi.

Oikeuksien määrittely arkistossa: Arkistointi | Perustiedot | Aineistot

• Siirry vasemmalla Myyntilaskut-aineiston kohdalle ja valitse oikealta ”Vaihda tallennuskohdetta”.

• Klikkaa ruudun alaosassa näkyvästä Oikeudet-kohdasta ”Määritä oikeudet”.

• Valitse laskuttajan tunnus tai käyttäjäryhmä kohdasta "Lisää käyttäjä/käyttäjäryhmä".

• Määrittele käyttöoikeusruksit (vähintään dokumenttien käsittely ja dokumenttien lukuoikeus) ja tallenna muutokset.

Laskuttajayrityksen y-tunnus on aina pakollinen tieto

• Verkkolaskutus-välitystavan osalta SOAP-kehyksessä voi puuttua sekä lähettäjän että vastaanottajan verkkolaskuosoite.

• Myyjän y-tunnus (SellerPartyIdentifier) tulee silti aina löytyä aineistosta, jotta lähetys onnistuu!

• Y-tunnus tallennetaan Yrityksen perustiedoissa.

Asiakkaan osoitetiedot Yritysrekisterissä

• Laskutusosoite ei saa olla puutteellinen. Myöskään mahdollinen toimitusosoite ei saa olla puutteellinen.

• Tilaustenkäsittely- ja Weblaskutus-sovelluksissa tehdään validointitarkistus laskutusvaiheessa ja laskun teko on estetty kunnes osoitetiedot on lisätty.

Visma verkkolaskupalvelu reitittää laskun asiakkaalle ensisijaisesti

1.) Asiakkaan verkkolaskuosoitetietojen perusteella

• Välitystavan lisäksi, tallennetaan seuraavat kohdat:

• Muu tunnus => asiakkaan verkkolaskuosoite

• Vastaanottajan välittäjän tunnus => asiakkaan välittäjän tunnus

2.) Asiakkaan sähköpostiosoitteeseen

• Tallenna laskujen sähköpostiosoite tai asiakasyrityksen sähköpostiosoite.

3.) Kirjepostina laskutusosoitteeseen

• Jos edellä mainittuja osoitetietoja ei löytynyt, lasku lähtee Maventa-tulostuspalvelun kautta laskutusosoitteeseen.
  • Vaatii, että tulostuspalvelu on erikseen kytketty käyttöön Visma Maventa-tilillä!