(Asetukset > Perustiedot > Pankkitilit)

Yrityksellä tulee olla tilikartta ennen pankkitilien syöttöä. Tilikartta voidaan tuoda alustusohjelman kautta tai ladata manuaalisesti.

Fivaldissa voi käyttää vain suomalaisia pankkitilejä.  Muiden maiden pankkitilien osalta ei voida taata kaikkien ominaisuuksien toimivuutta. Valuuttamaksuja voi tehdä euromääräisiltä tileiltä ohjeen Ostoreskontra - valuuttamaksut mukaisesti.

Mikäli laskulla halutaan ilmoittaa jokin ulkomainen pankkitili, on ne mahdollista tallentaa myynnin perustiedoissa laskulomakkeelle annettaviin omiin teksteihin. Voit muokata laskun omia tekstejä Myynnin perustiedoissa (sovellusikkuna > Tilaustenkäsittely > ylävalikon Tilaukset > Perustiedot > Asiakirjat-välilehti). Katso ohjeet omien tekstien tekemiseen kohdasta Asiakirjat - Muokattavat tekstit.

Lisää pankkitili

Aloita uuden pankkitilin perustaminen napsauttamalla Lisää pankkitili -painiketta. Anna pankkitilille vähintään tähdellä merkityt pakolliset tiedot ja tallenna.

Pankkitilin tiedot

Avaa pankkitilin tiedot muokattaviksi napsauttamalla pankkitilin riviä.

Perustiedot

Pankkitiliin nimi

Pankkitilin nimi on tarkoitettu yrityksen sisäiseen käyttöön. Tieto näkyy vain Fivaldin ruuduilla ja valintalistoilla, joissa valitaan yrityksen pankkitili, mutta ei siirry laskutukseen. Kentän tekstiä voi tarvittaessa muokata vapaasti.

Esimerkki käyttötarkoituksesta: Yrityksellä on kaksi pankkitiliä Nordeassa. Pankin nimi -kenttään voidaan antaa tarkempi selite, jonka avulla tilit erottuvat valintalistoilla toisistaan, esimerkiksi "Nordea selite A", "Nordea selite B".

IBAN -tilinumero

Pankkitilin IBAN-tilinumero on pakollinen tieto. Fivaldi tarkistaa, että IBAN-tilinumero on oikean muotoinen.

Tilinumeron tallennus muodostaa automaattisesti BIC-koodin ja pankkiryhmän niihin varattuihin kenttiin.

BIC/Swift

Fivaldi muodostaa BIC-koodin automaattisesti IBAN-tilinumerosta. BIC-koodi voi olla pituudeltaan enintään 11 merkkiä.

Pankkiryhmä

Fivaldi muodostaa pankkiryhmän automaattisesti IBAN-tilinumerosta.

Käyttäjä ei voi muokata arvoa.

Käytössä

Käytössä olevilla pankkitileillä on Käytössä-valintaruutu valittuna. Jos pankkitili on käytössä jossain Fivaldin toiminnallisuudessa, valintaruutu näkyy harmaana, etkä voi muuttaa valintaa. Voit tarkistaa missä pankkitili on käytössä napsauttamalla i-kuvaketta.

Jos pankkitili ei ole enää käytössä missään Fivaldin toiminnallisuudessa, voit merkitä pankkitilin käytöstä poistetuksi poistamalla valinnan Käytössä-valintaruudusta. Silloin pankkitili ei näy missään Fivaldin valintalistoissa, jossa pankkitilejä voi valita.

Luottokelpoinen

Luottokelpoinen-valinta liittyy Kiinteistöhallinnan Isännöitsijäntodistuksiin. Isännöitsijäntodistus-näkymässä (sovellusikkuna > Kiinteistöhallinta > Huoneistot > ylävalikon Huoneistot > Isännöitsijäntodistukset) näytetään ne tilit, jotka määritelty luottokelpoisiksi. Tili tulostuu isännöitsijäntodistukselle, jos sen reaaliaikasaldo on noudettu alle 31 päivää sitten.

Jos Luottokelpoinen-valintaruutu on valittuna, voit määrittää tilille Luottorajan.

Kiinteistöhallinta

Tilinumero kiinteistöhallinnan tulosteisiin

Valitse Tilinumero kiinteistöhallinnan tulosteisiin -valintaruutu, jos kyseisen pankkitilin tiedot halutaan näkyviin kiinteistöhallinnan tulosteisiin.

Viitesuoritukset

Viitemaksutunnus

Viitemaksutunnus on yleensä yrityksen Y-tunnus 9-merkkisenä, ilman väliviivaa ja etunollalla täydennettynä.

Viitemaksuerät kohdistuvat normaalisti yritykseen pankkitilin perusteella, mutta myös viitemaksutunnusta voidaan tarvittaessa käyttää erien kohdistukseen.

Viitesuoritusten kohdistus myyntireskontraan

Valitse Viitesuoritusten kohdistus myyntireskontraan -valintaruutu, mikäli kyseiselle tilille saapuu viitemaksueriä, jotka tulee kohdistaa Myyntireskontraan.

Viitesuoritusten kohdistus vuokrareskontraan

Valitse Viitesuoritusten kohdistus vuokrareskontraan -valintaruutu, mikäli kyseiselle tilille saapuu viitemaksueriä, jotka tulee kohdistaa Vuokrareskontraan.

Kirjanpito

Pääkirjan tili

Valitse listasta pankkitilille pääkirjan tili. Pääkirjan tili on pakollinen tieto.

Huom! Jos yrityksessä on käytössä konekielinen tiliotteiden luku, valitse tiliksi myyntireskontran välitili (esim. 1799 – Välitili, myyntireskontra).

Osto

Maksajatunnus

Maksajatunnuksen avulla pankit kohdistavat maksatuserät oikeaan yritykseen ja pankkitiliin.

Maksajatunnus on yleensä yrityksen Y-tunnus 9-merkkisenä, ilman väliviivaa ja etunollalla täydennettynä.

Saldovaraus maksatuksessa

Pankkitilin käyttövarasta, eli saldosta, vähennetään tämän kentän arvo, jolloin jäljelle jäänyt saldo voidaan käyttää maksuihin. Jos toimintoa halutaan hyödyntää, Ostoreskontran Maksatuksessa tulee valita kohta Huomioi pankkitilien saldot. Lisäksi reaaliaikasaldoja on noudettava säännöllisesti Pankkiyhteydellä, jotta pankkitilin käyttövara on Fivaldissa ajan tasalla.

Esimerkki: Mikäli Pankkiyhteydellä noudetun reaaliaikasaldon mukaan pankkitilin käyttövara on 600 euroa ja pankkitilin saldorajaksi on määritelty 500 euroa, voidaan tililtä tehdä vain 100 euron suuruinen maksu. Jos Ostoreskontran Maksatuksessa yritetään tehdä esim. 600 euron maksatusaineistoa, aineisto tehdään vain 100 euron osalta, jolloin pankkitilille jää saldorajan mukainen 500 euroa.

Myynti

Pankin nimi laskulla

Pankin nimi, joka tulostuu laskun pankkitietoihin. Esim. Nordea.

Tilinumero laskulle

Valitse Tilinumero laskulle -valintaruutu, jos haluat kyseisen pankkitilin tiedot näkyviin laskulle. Laskulla voi olla enintään neljä pankkitiliä.

Jos myyntilaskulle ei ole valittu yhtäkään pankkitiliä, verkkolaskun teko on estetty Tilaustenkäsittelyssä sekä Myynninhallinnassa. Fivaldi huomauttaa silloin laskutuksen yhteydessä puutteellisista tiedoista.

Poista pankkitili

Jos pankkitiliä ei ole vielä käytetty missään, voit poistaa sen. Jos pankkitiliä on käytetty kerrankin, Poista pankkitili -painiketta ei ole näkyvissä. Voit silloin merkitä pankkitilin käytöstä poistetuksi poistamalla valinnan valintaruudusta Käytössä.

Pankkitilien yleiset asetukset

Verkkolaskujen lähetyksen sopimuspankkitili

Valitse alasvetovalikosta verkkolaskujen lähetyksen sopimuspankkitili. Sopimuspankkitiliksi voidaan valita vain yksi tili.

Tilinumero laskun viivakoodiin

Valitse alasvetovalikosta laskun viivakoodille tulostuva pankkitili. Viivakoodissa voi olla vain yksi pankkitili.

Asiakkaan tietoihin Yritysrekisterissä valittu pankkitili ohittaa tämän asetuksen. Jos asiakkaalle on siis valittu eri pankkitili, se tulee laskun viivakoodiin tässä yleisesti valitun pankkitilin sijasta.

Kiinteistöhallinnan maksutilisiirrolle

Valitse alasvetovalikosta kiinteistöhallinnan maksutilisiirrolle tulostuva pankkitili. Maksutilisiirrolla voi olla vain yksi pankkitili.

Tallenna

Jos olet tehnyt muutoksia pankkitilien asetuksiin, napsauta Tallenna-painiketta tallentaaksesi muutokset.

Peruuta

Peruuttaa muutokset, joita ei ole vielä tallennettu.