Käyttäjätunnuksen poistaminen

Siirry halutun käyttäjätunnuksen kohdalle ja valitse oikealla Käyttäjätiedoissa näkyvä painike Poista käyttäjä.

Fivaldi kysyy Haluatko varmasti poistaa käyttäjän? , poista käyttäjä valitsemalla Jatka.

Vanhan käyttäjätunnuksen poistamisessa huomioitavia asioita

Oikeudet Palvelunhallinnassa

Kun olet poistamassa käyttäjätunnusta ja kyseessä on pääkäyttäjätunnus, ennen poistamista tulee tarkistaa, että jokaisessa ko. Fivaldi-ympäristön yrityksessä on vähintään yksi muukin pääkäyttäjätunnus (eli tunnus, jolla on oikeus Palvelunhallintaan). Ks. alempaa vinkki oikeuksien kopioimiseen.

Käyttäjän korvaus kierrätysryhmissä

Tarkista, että poistettava käyttäjätunnus ei ole mukana kierrätysryhmissä. Tarvittaessa korvaa kyseinen käyttäjä siellä. Tämän voi tehdä Sovellusikkunassa Ostot > Kierrätysryhmät valitsemalla ensin haluamasi kierrätysryhmän askel ja sen jälkeen haetaan nuolialas-painikkeen kautta korvaava käyttäjätunnus ko. askeleelle (tämän voi tehdä myös silloin, kun käyttäjätunnus on jo poistettu ja uusi luotu tilalle).

Arkiston raporttiajojen käyttäjän vaihtaminen

Jos arkisto on käynnistetty aikanaan poistettavan käyttäjän toimesta, muuta raporttiajojen käyttäjä joksikin toiseksi. Raporttiajojen massamuutos tehdään Fivaldi webissä: Valitse oikealta ylhäältä Ratas-painike > Raporttiajot > Valitse listasta aktiiviseksi (ruksaamalla vasemmassa reunassa olevat valintalaatikot) kaikki sellaiset ajot, joiden kohdalla Kohde-sarakkeessa lukee "Arkistoon" (tai ne ajot, joiden kohdalla on Käyttäjä-sarakkeessa ko. poistettava käyttäjä) | valitse oikealta ylhäältä Muuta ajoja. Valitse raporttiajoille uusi käyttäjätunnus (jolla on riittävästi oikeuksia raporttien ajoon) ja tallenna. Tarkista vielä muutaman päivän päästä, että ajot ovat onnistuneet.

Arkiston aineistoajojen käyttäjän vaihtaminen

Mikäli poistettava käyttäjätunnus on käynnistänyt arkistoinnin esim. palkanlaskennan osalta, tulee uuden käyttäjän käydä tallentamassa omakseen myös aineistoajot. Tämä tehdään hieman poikkeavalla tavalla raporttiajoihin verrattuna: Siirry Fivaldi Webin puolelta Arkisto > Perustiedot > Aineistot. Käy läpi jokainen käyttämäsi aineisto ja paina Tallenna. Voit halutessasi muuttaa Voimassa alkaen -kenttää menneisyyteen, jolloin myös tuo muutos tallentuu (samalla näet, että Tallenna-painikkeen painaminen varmasti rekisteröityi). Tallentamisen yhteydessä Fivaldiin tallentuu tieto uudesta aineistojen käyttäjätunnuksesta.

Vinkki oikeuksien kopioimiseen poistettavalta käyttäjältä uudelle käyttäjälle

Mikäli poistettavalta käyttäjätunnukselta halutaan kopioida oikeudet uudelle käyttäjälle, niin valitettavasti oikeuksien kopiointi suoraan käyttäjätunnukselta toiselle ei ole mahdollista. Käyttäjätunnuksen oikeudet on kuitenkin mahdollista kopioida käyttäjäryhmälle, johon halutut tunnukset voidaan sitten liittää mukaan. Tällöin oikeudet tulevat käyttäjälle kyseisen ryhmän kautta. Näin saadaan helpoiten kaikki tarvittavat oikeudet uudelle käyttäjälle.