Käteiskuitti Myynninhallinnassa

Voit luoda käteiskuitin Myynninhallinnassa joko luomalla täysin uuden kuitin tai muodostamalla kuitin laskuttamattomasta tilauksesta.

Kuitin vaatimat asetukset

Käteismyynnin tiliöintiryhmä

Että voit luoda kuitin, myynnin perusasetuksissa (sovellusikkuna > Myynti > Myyntireskontra > ylävalikon Myyntireskontra > Perustiedot > Laskujen tiliöinti -välilehti) pitää olla määriteltynä käteismyynnin tiliöintiryhmä. Katso ohje Tiliöintiryhmät.

Kassapisteet

Käteiskuitille pitää valita kassapiste. Voit luoda kassapisteet myynnin perusasetuksissa (sovellusikkuna > Myynti > Myyntireskontra > ylävalikon Myyntireskontra > Perustiedot > Laskutus -välilehti). Katso ohje Kassat.

Kuittipohjat

Kuitin voi tulostaa joko A4-pohjalle tai kuittikirjoittimelle (pieni kuittipohja). Että voit tulostaa kuitin, sinulla pitää olla käyttöoikeus kyseisiin raporttipohjiin. Määritä raporttipohjien käyttöoikeus Palvelunhallinnassa (sovellusikkuna > Muut > Asetukset > Palvelunhallinta). Valitse haluamasi henkilö, Sovellustyyppi > Raportti, Sovellusalue > Myynti ja Raportit > Käteiskuitti tai Käteiskuitti (kuittikirjoitin).

Täysin uuden kuitin luominen

Aloita täysin uuden kuitin luominen napsauttamalla Myynninhallinnassa Luo > Kuitti.

Valitse kuitin asiakas. Uusi kuittiluonnos avautuu.

Fivaldi määrittää tiliöintiryhmäksi automaattisesti käteismyynnin tiliöintiryhmän.

Voit valita kuitille asiakkaaksi esimerkiksi asiakasrekisteriin perustetun käteisasiakkaan ja täydentää halutessasi laskutustietoja ennen kuitin muodostamista. Kuitin kohdalla tietyt asiakkaan tiedot, kuten esimerkiksi laskutusosoite, eivät ole pakollisia tietoja.

Valitse kuitille haluamasi tuotteet ja määritä muut vaaditut tiedot.

Myynninhallinnan kuitti ei tue liitteitä, ja valuutaksi on mahdollista valita ainoastaan eurot (EUR).

Kun olet tyytyväinen kuittiluonnoksen tietoihin, napsauta Luo kuitti -painiketta. Kuitti-ikkuna avautuu. Siirry tämän ohjeen kohtaan Kuitin viimeistely.

Kuitin luominen laskuttamattomasta tilauksesta

Voit muodostaa kuitin laskuttamattomasta Myynninhallinnan tilauksesta. Voit luoda kuitin vain tilaukselle, jolla on käteismyynnin tiliöintiryhmä.

Valitse haluamasi tilaus Tilaukset-välilehdellä. Napsauta Luo kuitti -painiketta ikkunan alareunassa. Kuitti-ikkuna avautuu. Siirry tämän ohjeen kohtaan Kuitin viimeistely.

Kuitin viimeistely

Viimeistele kuitin tiedot Kuitti-ikkunassa.

Fivaldi asettaa kuitin päiväykseksi kuluvan päivän, jolla kuitti viedään kirjanpitoon kuitille valitsemasi kassapisteen ja käteismyynnin tiliöintiryhmän perusteella.

Valitse Kassapiste. (Katso tämän ohjeen kohta Kassapisteet.) Jos Myynnin perustiedoissa on perustettu vain yksi kassapiste, Fivaldi asettaa sen kuitille oletuksena. Jos kassapiste on määritelty tilauksen myyjän tietoihin (Katso ohje Myyjät), Fivaldi asettaa sen kuitille oletuksena.

Valitse kuitille yksi tai useampi Maksutapa (Pankkikortti, Luottokortti, Käteinen). Pankki- tai luottokortilla maksettavan summan tulee olla yhtä suuri kuin kuittiluonnoksen/tilauksen kokonaissumma, jotta kuitti voidaan muodostaa. Käteisellä maksettaessa Myynninhallinta kertoo kuinka paljon rahaa on annettava takaisin, jos maksutavan kohdalle annettu summa ylittää kuittiluonnoksen/tilauksen Maksettavaa yhteensä -summan. Myynninhallinta pyöristää käteismaksutavan kohdalla summat valmiiksi lähimpään 0,05 euroon.

Voit lähettää kuitin suoraan yhteen tai useampaan sähköpostiosoitteeseen PDF-muodossa. Jos jätät Sähköpostiosoitteet-kentän tyhjäksi, voit tallentaa valmiin kuitin tietokoneellesi kuitin muodostamisen jälkeen. Voit halutessasi muokata sähköpostin otsikkoa ja sen sisältämää saatetekstiä ennen kuitin muodostamista.

Valitse kuittipohjaksi Suuri (A4) tai Pieni (kuittikirjoitin). Sinulla pitää olla käyttöoikeus kyseisiin raporttipohjiin (katso tämän ohjeen kohta Kuittipohjat). Huomaathan että kuittikirjoittimissa käytetty pieni kuitti ei tue Myynninhallinnassa lisättyjä tekstirivejä.

Kun olet tyytyväinen kuitin tietoihin, napsauta Luo kuitti -painiketta.

Fivaldi muodostaa tilauksesta/kuittiluonnoksesta kuitin, joka saa juoksevan kuittinumeron. Fivaldi tallentaa valmiin kuitin sähköiseen arkistoon, jos arkisto on käytössä. Voit selata valmiita kuitteja Myynninhallinnan Kuitit-välilehdellä. Jos muodostit kuitin avoimien myyntitilausten kautta, Fivaldi asettaa Tilaukset-välilehdellä tilauksen tilaksi Kuitti luotu.

Kuitin tulostaminen

Voit tulostaa valmiin kuitin PDF-muodossa valitsemalla kuitin Kuitit-välilehdellä ja napsauttamalla kuitin sivulla Tulosta-painiketta sivun vasemmassa alakulmassa.