Maksujen prosentit ja verovapaat korvaukset

Sairausvakuutusmaksut-, TyEL-, ym. maksut

Yhteisrekisterissä ylläpidettäviä prosentteja ovat työttömyysvakuutus, eläkevakuutus, ryhmähenkivakuutus, sairausvakuutusmaksut (sotumaksut) ja tapaturmavakuutus.

HYVÄ TIETÄÄ:

Visma päivittää prosentit yhteisrekisteriin vuosittain kun kaikki luvut on vahvistettu. Sinun tulee kuitenkin aina tarkistaa ne.  TyEL-eläkevakuutusmaksuissa käytetään yhteisrekisterissä  kokonaisprosenttina TyEL-perusmaksua ilman hoitokustannusosaa.

Prosentit löytyvät Visma Fivaldin sovellusikkunassa Palkat > Palkanlaskennan perustiedot > Sosiaalivakuutus- ym. maksut ‑välilehdeltä. Voit aloittaa alkavan vuoden palkanlaskennan vasta kun luvut on päivitetty. Ohjelma käyttää palkkakauden maksupäivän perusteella sille vuodelle kuuluvia prosentteja.

HYVÄ TIETÄÄ:

Jos jokin prosenttitieto on aiemmin syötetty käsin, se pitää tarvittaessa muuttaa manuaalisesti myös uuden vuoden arvoihin. Esimerkiksi tapaturmavakuutus on usein syötetty käsin, jos sitä käsitellään palkanlaskennan yhteydessä. Mikäli käytössä on oma tapaturmavakuutusarvo, muista valita palkansaajille Työsuhteet-välilehdellä "Ei tapaturmapoikkeusta".

Päivärahamaksun prosentti

Päivärahamaksun prosentti tallennetaan Visma Fivaldin sovellusikkunassa joko henkilöryhmäkohtaisesti (Palkat > Palkansaajat, ylävalikosta Palkanlaskennan henkilöt > Perustiedot > Henkilöryhmät -välilehti) tai erikseen henkilölle (YEL) Poikkeava päivärahamaksu-prosentti -kenttään (Palkat > Palkansaajat > Henkilön perustiedot -välilehti). Alla olevassa kuvassa on esimerkki henkilöryhmäkohtaisesta tallentamisesta.

Ay-jäsenmaksujen prosentit

Ay-jäsenmaksujen prosentit tallennetaan palkanlaskennassa erikseen ammattiliittojen osastoille. Tämä tehdään Visma Fivaldin sovellusikkunassa (Palkat > Palkansaajat, ylävalikosta Palkanlaskennan henkilöt > Perustiedot > Ammattiliitot -välilehti).

Verovapaat korvaukset

Verovapaat korvaukset (kilometrikorvaukset, päivärahat, ateriakorvaukset jne.) tallennetaan Visma Fivaldin sovellusikkunassa Palkkalajit-rekisteriin (Palkat > Palkkalajit) palkkalajikohtaisesti.