Fivaldi tukisivut

Tietoa & tukea Fivaldin käyttöön

Täältä löydät ohjeita, ohjevideoita ja vinkkejä Fivaldiin käyttöön sekä Communityn keskustelut ja tuoteuutiset.

Suosittelemme

Tutustu Fivaldin käyttöönottoon ja suosituimpiin aihe-alueisiin

Ajankohtaiset ohjeet ja ohjevideot

Ohjevideot

Opi käyttämään
Fivaldia
ohjevideoiden avulla

Kirjallisten ohjeiden lisäksi löydät tukisivuiltamme kattavat ohjevideot.

Tutustu ohjevideoihin →

Haluatko tehostaa ajankäyttöäsi?

Syvennä osaamistasi kouluttautumalla

Tarjoamme koulutuksia aina käyttöönotosta asiantuntijatasolle asti. Tule mukaan kaikille avoimiin verkkokoulutuksiin tai tilaa yrityksellesiräätälöity koulutus tai käyttöönotto

Lue lisää koulutuksista →

Usein kysytyt kysymykset

Löydä vastauksia
yleisimpiin kysymyksiin

Kirjanpidon kautta sulkiessa Fivaldi saattaa ilmoittaa Taseen ja tuloslaskelman tulos kauden lopussa eroaa! Tämä tarkoittaa sitä, että kirjanpito ei syystä tai toisesta täsmää.

Tuloslaskelman tuloksessa Fivaldi laskee sisäänrakennettujen laskentakaavojen avulla tuloksen tuloslaskelman tileillä olevien tapahtumien perusteella. Taseessa tilikauden tuloksen laskentakaava taas käyttää sekä tuloksen että taseen tilejä ja mikäli erottavia tositteita on, Fivaldi ilmoittaa, että tuloslaskelman ja taseen tilikauden tulokset eroavat.

Kun tositelajien debet- ja kredit-puolet täsmäävät, niin kirjanpito täsmää, eikä ilmoitusta pitäisi tulla.

Löydät lisää vinkkejä Community-postauksesta.

Jos saat Pankkiyhteydessä virheilmoituksen: Polussa sijaitsevan avainsäilön käyttö ei onnistu. Tarkista pankkiyhteyden asetukset ja muokkaa polku ohjeen mukaiseksi sekä varmista hakemistopolun olemassaolo. Tarkista myös pankkiyhteyden perustiedoissa asetettava työhakemisto. johtuu se siitä, että Fivaldi ei löydä pankkivarmenteita.

Työhakemisto ei voi olla juurihakemisto (esim. alla C:\), eikä hakemistopolun viimeinen kansio (esim. alla "Varmenteet"), koska varmennekansion on oltava työhakemiston alla. Varmenteiden tulee siis sijaita vähintään kahden hakemiston päässä juuresta.

Lue myös tarkemmat ohjeet pankkiyhteyden asetusten määrittämisestä.

Maventan verkkolaskupalvelun lopettaminen tapahtuu irtisanomalla kyseinen Maventa-tili. Maventa-tilin pääkäyttäjän, joka hallinnoi myös Fivaldin yrityspaikkaa johon tili on linkitetty, tulee lähettää Fivaldin sovellustukeen (tuki.fivaldi(at)visma.com) kirjallinen irtisanomisilmoitus sähköpostitse. Sähköposti tulee saapua samasta sähköpostiosoitteesta, kuin mikä pääkäyttäjälle on määritelty tilin asetuksissa.

Lue myös Community-viesti aiheesta.

Varmista aluksi, että käyttäjällä on riittävät käyttöoikeudet. Lisää tarvittaessa oikeudet Palvelunhallinnassa kohdassa Web-sovellukset > Arkistointi > Tiedostojen vienti. Tämän jälkeen tiedostojen vienti arkistosta onnistuu seuraavasti:

  1. Avaa Arkisto Fivaldin ylävalikosta: Arkistointi > Arkistointi.
  2. Siirry Selailu-välilehdellä haluamaasi hakemistoon.
  3. Valitse oikealla sijaitsevasta laatikosta alhaalla sijaitseva linkki Vie valitut. 

Pakatun tiedoston saa ladattua Fivaldi Webin oikean yläkulman kellopainikkeen ilmoituksista omalle koneelle sen jälkeen kun aineiston muodostus on valmis. 

Lue myös Community-viesti aiheesta.

Jos et jostain syystä pysty sulkemaan kirjanpidon kautta, Fivaldi huomauttaa Kirjanpidon kautta ei voi sulkea. Silloin todennäköisesti joku osakirjanpidon kausista on vielä sulkematta. Sulje kaikki osakirjanpitojen kaudet, ja yritän sulkea kirjanpidon kausi uudelleen.

Lue ohjeet osakirjanpitojen kausien sulkemisesta Community-viestistä.