(+) Käyttäjät

Avaamalla käyttäjät listan, näet kaikki kyseisen ympäristön käyttäjät. Siirtymällä tietyn käyttäjän kohdalle, näytetään kyseisen tunnuksen käyttäjätiedot.

Tässä näkymässä voit hallinnoida käyttäjän tietoja ja käyttöoikeuksia, sekä lisätä tai poistaa käyttäjiä käyttäjäryhmistä.

Käyttäjätiedot

Nimi

Käyttäjätunnukselle annettu nimi (ainoa pakollinen tieto).

Kuvaus

Vapaata kuvausta.

Sähköposti

Käyttäjän sähköpostiosoite.

Matkapuhelin

Käyttäjän matkapuhelinnumero.

Kirjautumisen rajoitusryhmät

Käyttäjän kirjautumisen estäminen tai rajoittaminen tiettyinä aikoina ja/tai tietystä paikasta.

Voimassaolo

Mahdollisuus rajoittaa käyttäjätunnuksen voimassaolo tietylle aikavälille (alkaen – päättyen).

Aika annetaan muodossa TT:MM PP.KK.VVVV Esim. (10:00 01.01.2018 – 16:00 31.01.2018).

Käyttäjän turvatasot

Kirjautumisaika

Käyttäjän viimeisin onnistunut sisään kirjautumisaika.

Salasana vaihdettu

Käyttäjän salasanan viimeisin muutosaika.

Käyttäjätunnus lukittu

Käyttäjä on lukittu ja kirjautuminen järjestelmään estetty.

Salasana vaihdettava

Käyttäjän on seuraavan kirjautumisen yhteydessä vaihdettava salasanansa.

Käyttäjä ei saa vaihtaa salasanaa

Jos halutaan, että salasana annetaan ja vaihdetaan aina pääkäyttäjän toimesta, eikä koskaan käyttäjän omasta toimesta, määrittele ko. käyttäjän kohdalle tähän ruksi.

Tämän jälkeen ko. käyttäjä ei pysty itse muuttamaan salasanaansa ohjelmaan vaan uusi salasana annetaan aina pääkäyttäjän toimesta.

Vaihda salasana (Käyttäjän salasanan vaihtaminen pääkäyttäjän toimesta)

A.) Vanha kirjautumisen tunnistautumistapa

• Jos asiakas on esim. unohtanut salasanan, tilitoimiston pääkäyttäjä voi määritellä käyttäjälle uuden salasanan ”Vaihda salasana” – painikkeen kautta
  • Salasana annetaan kahteen kertaan
  • Salasanan pitää olla vähintään 8 merkkiä pitkä tai enemmän jos yleiset asetukset kohdassa on niin määritelty
  • Salasanan tulee sisältää merkkejä vähintään kolmesta eri merkkiryhmästä:

Pienet kirjaimet (a-z)

Isot kirjaimet (A-Z)

Numerot (0-9)

Erikoismerkit (!"#$%&()''*+,-/:;<=>?_[])

B.) Visma Connect – tunnistautumistapa

• Käyttäjä määrittelee aina itse salasanansa

Käyttäjätunnuksen poistaminen

Käyttäjän poistaminen Fivaldi järjestelmästä.

Käyttäjän käyttäjäryhmät

Näytetään kaikki käyttäjäryhmät joihin kyseinen käyttäjä on liitetty.

Käyttäjän poistaminen käyttäjäryhmästä

Liitä uuteen ryhmään

Kyseinen käyttäjä lisätään uuteen ryhmään ”Liitä uuteen ryhmään” -painikkeella.

Seuraavassa näkymässä näytetään käyttäjäryhmät joihin kyseinen käyttäjä ei ole vielä liitetty.

Tuplaklikkaamalla halutun ryhmän nimeä, käyttäjä liitetään ko. käyttäjäryhmään.