Oletusnäkymä

Oletuksena näytetään kaikki tilaukset tilausnumerojärjestyksessä niin, että viimeisin tilausnumero on ensin.

Päivämääränä näkyy tilauspäivä, mutta halutessa voit vaihtaa "Tilauspv"- otsikon alasvetovalikosta näkymään vaihtoehtoisesti tilauksien nettopäivän (=eräpäivän) tai toimituspäivän.

Lisätietona näytetään Tilauksenne -kentän tiedot, mutta halutessa voit vaihtaa "Asiakkaan viite" - otsikon alasvetovalikosta näkymään vaihtoehtoisesti tilauksien viitteemme, sisäinen lisätieto tai tilaaja - kentän tiedot.

Summa - sarakkeessa näkyy tilauksen yhteensä summa (sis.alv). Vaihtamalla Summa - otsikon alasvetovalikosta ”Tilastosumma” - otsikon, näytetään tilauksen sisältämien tilastorivien summat yhteensä. Tilastosumma näkyy verollisena tai verottomana sen mukaan mikä käytäntö on valittu myynnin perustiedoissa a-hintojen käsittelyyn.

Hae ajalta - alasvetovalikko

Voit rajata selailunäkymän koskemaan pienempää aikajaksoa:

Kaikki = kaikki tilaukset (lukuunottamatta poistetuksi merkittyjä tilauksia)

Kuluva kuukausi = tilaukset joissa päivämäärä on alkaen kuluvan kuuden 1.pv ja siitä eteenpäin

Kuluva neljännesvuosi = tilaukset joissa päivämäärä on alkaen kuluvan kvarttaalin 1.pv ja siitä eteenpäin

Kuluva puoli vuotta = tilaukset joissa päivämäärä on alkaen kuluvan kalenteripuolivuotisen 1.pv ja siitä eteenpäin

Kuluva vuosi = tilaukset joissa päivämäärä on alkaen kuluvan kalenterivuoden 1.pv ja siitä eteenpäin

Kuukausi = tilaukset joissa päivämäärä on kuluvasta hetkestä korkeintaan kuukausi taaksepäin

Neljännesvuosi = tilaukset joissa päivämäärä on kuluvasta hetkestä korkeintaan 3 kuukautta taaksepäin

Puoli vuotta = tilaukset joissa päivämäärä on kuluvasta hetkestä korkeintaan 6 kuukautta taaksepäin

Vuosi = tilaukset joissa päivämäärä on kuluvasta hetkestä korkeintaan 12 kuukautta taaksepäin

Arvo yhteensä / Haettuja tilauksia

Ruudun oikeassa alalaidassa näytetään listattujen tilauksien summa yhteensä (sis. alv) sekä tilauksien kappalemäärä yhteensä.

Poistu

Poistuu tilauksien selailu - ruudulta.

Hakutoiminnot ja kriteerit joilla voidaan etsiä tilauksia

Hae

Paina ruudun alaosan Hae – painiketta ja etsi tilauksia antamalla ensimmäisellä rivillä haluttujen hakukriteerien tiedot. Haku käynnistyy näppäimistön Enter:llä tai Tab:lla tai ruudun Hae – painikkeella. Klikkaamalla haluttua riviä, siirrytään kyseisen tilauksen Tilauksen tiedot -ruudulle. Siirryttäessä uudelleen tilauksien selailuun, viimeisin hakutulos näkyy oletuksena kunnes poistutaan tilaustenkäsittelystä.

Tilausnro

Haku tilausnumerolla.

Asiakas

Haku yritysnumerolla, laskutusasiakkaan tai toimitusasiakkaan nimellä tai sen osalla.

Myyjä

Haku myyjän nimellä tai sen osalla.

Laskutuslupa

Avointen, laskutusluvattomien tilausten etsiminen -> anna Laskutuslupa – sarakkeeseen kirjain E ja paina enter. Tilauksien selailu ruudulle tulee tällöin näkyviin vain ne avoimet tilaukset joissa ei ole laskutuslupaa.

Etsimällä kirjaimella K ja enter -> tilauksien selailu ruudulle tulee tällöin näkyviin kaikki tilaukset joissa on laskutuslupa (= myös kaikki jo laskutetut).

Tila

Hae tilauksia niiden statuksien mukaan: A (avoin tilaus), O (osittain laskutettu tilaus), L (kokonaan laskutettu tilaus), T (tarjoustilassa oleva tilausnumero).

Tilauspäivä / Toimituspäivä / Eräpäivä

Tilauksia voi etsiä tilauspäivän, toimituspäivän sekä tilauksen nettopäivä - kentän tiedon mukaan. Valitse "Tilauspv" - otsikon alasvetovalikosta millä kriteerillä etsitään. Paina Hae ja anna haluttu päivämäärä ja paina Enter. Selailussa näkyy tällöin vain annetun kriteerin päivämäärän mukaiset tilaukset.

Tilauksen lisätieto: Asiakkaan viite / Oma viite / Sisäinen lisätieto / Tilaaja

Tilauksia voidaan etsiä tilauksenne (asiakkaan viite), viitteemme (oma viite), sisäinen lisätieto ja tilaaja  – kentän tiedolla tai sen osalla. Valitse ”Asiakkaan viite” -otsikon alasvetovalikosta millä kriteerillä halutaan etsiä. Paina alhaalta Hae - painiketta. Kirjoita lisätieto - kenttään haluttu teksti ja käynnistä haku enterillä. Tilauksien selailu - ruudulle tulee nyt näkyviin kaikki ne tilaukset joissa valitusta kentästä löytyy annettu teksti tai sen osa.

Hakukriteerinä kirjanpidon tili, kustannuspaikka, rivin lisätieto, tuotekoodi, tuotenimi tai laskunumero

Tilauksien selailu - ruudun alaosassa on "Haku" - alasvetovalikko. Valitse listalta ensin millä kriteerillä etsintä halutaan käynnistää. Anna viereiseen kenttään etsittävä tieto ja käynnistä haku painamalla näppäimistön Enter.

* Tilit

Anna hakukenttään kirjanpidon tilinumero jolla tilauksia etsitään. Haku tapahtuu tuoterivin myyntitilin perusteella.

* Seurantakohdetason (1-4) kustannuspaikka

Haku tapahtuu tuoterivin kustannuspaikan perusteella. Hakukenttään annetaan kustannuspaikan koodi täsmälleen kuten tallennettu tilikartassa.

* Rivin lisätieto

Tuoterivin rivilisätieto. Pienillä tai isoilla kirjaimilla ei ole tekstin haun kannalta merkitystä.

* Tuotekoodi

Anna hakukenttään tuotekoodi. Jos tuotekoodi sisältää kirjaimia, isoilla tai pienillä kirjaimilla ei haun kannalta ole merkitystä.

* Tuotenimi

Anna hakukenttään tuotenimi tai sen osa. Isoilla tai pienillä kirjaimilla ei ole haun kannalta merkitystä.

* Laskunumero

Anna hakukenttään etsittävän laskun numero.

Sarjanumero

Anna etsittävä sarjanumero kenttään ”Sarjanumero” ja paina Enter.

Muut toiminnot

Laskutuslupien antaminen "massatoimintona"

Laskutusluvan antaminen useammille tilauksille kerralla: kun tilausten selailussa painetaan otsikkoa ”Laskutuslupa”, tulee näkyviin tilauskohtainen ( V ) -painike jota klikkaamalla voi antaa laskutusluvan tässä samassa näkymässä kaikille tarvittaville tilauksille (uudelleen klikkaus poistaa laskutusluvan).

Mikäli kyseessä on kuitenkin tilaus, josta halutaan nyt laskuttaa vain osa riveistä, on käytävä jokainen laskutettava rivi täppäämässä laskutusluvalliseksi. Tilauksen tiedot -ruudulla on oltava myös laskutuslupa.

Laskutuskieltoon merkityt tilaukset

Laskutuslupa - kentässä näkyy huutomerkki ( ! ) jos ko. tilaus on merkattu laskutuskieltoon. Laskutusluvan voi silti antaa myös tässä näkymässä klikkaamalla laskutuslupa-otsikkoa ja ko. rivin ( V ) –painiketta. Ohjelma ilmoittaa tällöin että ”Laskutuskielto poistettu ”. Tilauksen tiedot -ruudulla laskutuskiellon saa poistettua vaihtamalla täpän kohtaan ”laskutuslupa”.

Lähetteiden, tilausvahvistusten, tarjousten ja osoitetarrojen tulostus (mahdollistaa "massatulostuksen" valituista)

Tilausnumeron vasemmalla puolella näkyvä ruutuneliö mahdollistaa lähetteiden, tilausvahvistusten, tarjousten ja osoitetarrojen tulostuksen. Halutut tilaukset merkataan ruksilla ja ruudun alaosassa valitaan "Lähete" - kentän alasvetovalikosta haluttu asiakirja ja painetaan viereisestä painikkeesta "Tulosta valituista". Raporttien tulostus vaatii, että ko. käyttäjällä on oikeudet seuraaviin tilaustenkäsittelyn raportteihin: Tilausvahvistus, Lähete ja Osoitetarra lähetykseen.

* Lähete -> tulostaa valittujen tilauksien lähetteen.

* Osoitetarra -> tulostaa valittujen tilauksien osalta osoitetarran. Tarralomakkeen kokotiedot (esim. APLI 1279): 2 tarraa vierekkäin, 4 allekkain = 8 tarraa per A4 lomake. Tarran koko: korkeus 7,4 cm, leveys 10,5 cm. Tarralla näkyy seuraavat tiedot valitusta tilauksesta: Lähettävän yrityksen nimi ja osoite, Toimitusosoite asiakkaan nimi ja osoite sekä asiakasnumero. Jos tilauksella ei ole erikseen annettu toimitusosoitetta, tulostetaan laskutusosoitteen tiedot. Lisäksi tulostuu tilausnumero, toimituspäivä sekä tilauksen mahdollinen toimituslisätieto.

* Tilausvahv./Tarjous -> tulostaa tarjouksen jos tilauksen status on "Tarjous". Jos tilauksen status on jokin muu arvo (Avoin, Osittain laskutettu, Laskutettu), tulostetaan tilausvahvistus.