Tämän ohjeen sisältö on päivitetty tammikuussa 2019. Huomioithan, että Fivaldi on saattanut päivittyä toiminnallisuuden osalta ohjeen päivityksen jälkeen. Mikäli sinulla herää kysyttävää, olethan meihin yhteydessä.

Raporttiajoa tarkasteltaessa voidaan muuttaa yhden ajon määrityksiä.

• Kohde
    • Automaattiajolle voidaan ottaa kohteeksi arkisto tai sähköposti. Sähköposti--kenttään voidaan määrittää vain yksi sähköpostiosoite.
  • Tallenna parametrit
    • Valitsemalla millä tahansa raportilla tämän aktiiviseksi, pystytään tallentamaan raporttiajon määritykset. Voidaan tallentaa myös Esivalinnaksi automaattisen sijaan. Tällöin kyseinen raporttipohja voidaan tallentaa koko ympäristön käytettäväksi.
  • Pakolliset kentät
    • Pakollisiin kenttiin on määritetty säännöt miten raportti ajetaan. Tässä tapauksessa raportti ajetaan tilikauden ensimmäisestä kaudesta aina viimeisimpään suljettuun kauteen. Tässä tapauksessa tämä korvaa aina edellisen raportin arkistossa.
  • Tallennustyyppi
    • Tähän on kaksi vaihtoehtoa
      • Automaattinen
        • Arkistoajo tehdään aina laukaisun toteuduttua seuraavana yönä.
      • Esivalinta
        • Tallennetaan raporttipohja, jota voi käyttää tulevaisuudessakin raporttia tulostaessa. Tämä voidaan määrittää joko käyttäjän käytettäväksi, pelkästään yhteen yritykseen, tai koko ympäristön käytettäväksi.
  • Ajon tyyppi
    • Kausikäsittely
      • Määritetään ajolle laukaiseva tekijä
    • Ajastettu
      • Määritetään ajolle alkamispäivämäärä ja kuinka usein ajo ajetaan.
  • Laukaisu
    • Tässä kentässä määritetään, että mikä tapahtuma laukaisee arkistoajon. Useimmissa kirjanpidon dokumenteissa on valittuna kirjanpidon kauden sulkeutuminen laukaisevaksi tekijäksi.

Osareskontrien osalta on laukaisuna suoritustositelajin sulkeminen.

Myös koko tilikauden sulkeminen voidaan valita laukaisevaksi tekijäksi.

• Tallennuskohteen määrittely
    • Raportille on määriteltävä vähintään pakolliset kentät hakukenttiin. Niihin voidaan määrittää korvaussääntö tai vaihtoehtoisesti oikea tieto.
  • Kausi-kenttä
    • Kausi-kenttään kirjoitettaessa Korvaussäännöstä haetaan päivämäärä-kentästä päivämäärä, joka muutetaan kaudeksi.
  • Tilikausi
    • Tilikausi-kenttään kirjoittaessa Korvaussäännöstä haetaan kausi-kentästä tieto, joka muokataan tilikaudeksi.
  • Tallennuskohteet
    • Raporteilla on kaksi tallennuskohdetta. Tämä tarkoittaa sitä, että luodaan kaksi eri polkua, joilla pääsee samaan tiedostoon.
  • Tiedostonimi
    • Tiedoston nimi määritetään käyttämällä hakukenttiä, jotka löytyvät valikosta. Tässä esimerkissä nimi tiedostolle tulee kentistä Raportin nimi (kent_1) ja Tilikausi (Kent_3)

Hakukenttien ID:t ovat yrityskohtaisia ja ne vaihtelevat yrityksittäin. Tiedostonimeen voidaan myös kirjoittaa tekstiä.