Kuluttajalaskutus | Laskuttajailmoituksien luonti (ADD, CHANGE)

• Laskuttajailmoituksella laskuttaja ilmoittaa omat tietonsa julkaistavaksi kuluttajien pankeissa/verkkopankeissa.
  • Laskuttajailmoitus toimitetaan verkkopankin käyttäjien näkyville Finvoicen yleisissä ehdoissa kerrottujen aikataulujen mukaisesti.
  • Jos lähettäjä tarjoaa suoramaksupalvelua, tiedot ovat myös ”ei verkkopankki asiakkaiden” käytettävissä.
  • Muutosilmoituksen (CHANGE) luonti tapahtuu aivan kuten uudenkin ilmoituksen (ADD).

Laskuttajailmoituksien luonti

Laskuttajailmoituksen luonti aloitetaan klikkaamalla Laskuttajailmoitukset-painiketta kyseisen välitystavan kohdalla (katso Laskujen välitys | Perustiedot | Välitystavat).

Klikkaa Laskuttajailmoitukset-ikkunassa Luo laskuttajailmoitus

Avautuu seuraava näkymä:

Laskuttajailmoitus lähetetään normaalisti kaikkiin pankkeihin kerralla (kaikki pankit on valittu jo oletuksena).

Laskuttajan pankkitilit

Kuluttaja saa e-laskun tilauskehotuksen maksaessaan paperilaskua, jos hänen näppäilemänsä tilinumero on ilmoitettu laskuttajailmoituksessa. Ilmoituksen luontiruudulle tuodaan yrityksen perustiedoista kaikki laskuttajan pankkitilit.

Laskuttajailmoituksessa ilmoitetaan vain ne tilinumerot jotka esiintyvät laskullakin (nämä pankkitilit on jo oletuksena ruksattu).

E-laskusopimus tehty toisessa järjestelmässä

Mahdollistaa sen, että Fivaldin ensimmäinen ilmoitus on CHANGE. Muussa tapauksessa Fivaldin ensimmäinen ilmoitus on aina ADD ja ensimmäisen onnistuneen lähetyksen jälkeen automaattisesti CHANGE.

Lähetä ilmoitukset -painikkeen jälkeen ohjelma ilmoittaa ”Ilmoitukset luotu pankkiyhteydellä lähetettäväksi” tai ”Ilmoitukset luotu viestijonoon lähetettäväksi Autoinvoiceen”.

Sulje ilmoitus ja laskujen välitys-sovellus ja siirry seuraavaan kohtaan.