Kun tulonsaajalla on työsuhteella valinta Palkkatietoilmoitus ilmoitetaan asiointipalvelusta (tästä tarkemmin kohdassa Palkkatietoilmoitus ilmoitetaan asiointipalvelusta ohjeessa Tulorekisteri - Työsuhteen tiedot), Henkilö-välilehdelle tulee näkyviin Merkitse ilmoitus hyväksytyksi -painike. Manuaalinen hyväksyntä onnistuu vain, jos ilmoituksen tila on ”Lähettämättä”, tai tulorekisteristä on saatu virheilmoitus ”RDV0031 Maksajalla on jo olemassa ilmoitus, jolla on sama Maksajan ilmoitusviite tieto”.

Painikkeen napsautuksen jälkeen kysytään varmennus hyväksytyksi merkinnälle.

Merkinnän jälkeen ilmoituksen tilana on ”Manuaalisesti hyväksytty”. Jos aiempi tila oli ”Lähettämättä”, hyväksynnän jälkeen mahdollinen korvaaminen, mitätöinti ja uusi ilmoitus tehdään asiointipalvelussa.

Jos tulorekisteristä oli saatu virheilmoitus ”RDV0031 Maksajalla on jo olemassa ilmoitus, jolla on sama Maksajan ilmoitusviite tieto”, hyväksynnän jälkeen mahdollinen korvaaminen, mitätöinti ja uusi ilmoitus voidaan tehdä Visma Fivaldista.

Mikäli tarkoitus on jatkossa lähettää palkansaajan palkkatietoilmoitukset Visma Fivaldin kautta, poistetaan tämän jälkeen Visma Fivaldin sovellusikkunassa ruksi kohdasta Palkkatietoilmoitus ilmoitetaan asiointipalvelusta (Palkat > Palkansaajat -näkymän Työsuhteet-välilehdellä).