(sovellusikkuna > Myynti > Asetukset > Yrityksen perustiedot > Pankkitiedot-välilehti)

Yrityksellä tulee olla tilikartta ennen pankkitilien syöttöä. Tilikartta voidaan tuoda alustusohjelman kautta tai ladata manuaalisesti. Fivaldissa voi käyttää vain suomalaisia pankkitilejä. Muiden maiden pankkitilien osalta ei voida taata kaikkien ominaisuuksien toimivuutta.

Mikäli laskulla halutaan ilmoittaa jokin ulkomainen pankkitili, on ne mahdollista tallentaa myynnin perustiedoissa laskulomakkeelle annettaviin omiin teksteihin. Voit muokata laskun omia tekstejä Myynnin perustiedoissa (sovellusikkuna > Tilaustenkäsittely > ylävalikon Tilaukset > Perustiedot > Asiakirjat-välilehti). Katso ohjeet omien tekstien tekemiseen kohdasta Asiakirjat - Muokattavat tekstit.

Käytössä ollutta pankkitiliä ei saa poistaa historiatietojen vuoksi. Tarvittaessa voit nimetä tilin esim. ”Ei käytössä” ja tyhjentää tilin valinnat liittyen esim. asiakirjoilla näkymiseen sekä viitesuoritusten kohdistumiseen.

Aloita uuden pankkitilin luominen valitsemalla ylävalikosta Tietue > Lisää.

Pankin virallinen nimi

Pankin nimi on tarkoitettu yrityksen sisäiseen käyttöön. Tieto näkyy vain Fivaldin ruuduilla ja valintalistoilla, joissa valitaan yrityksen pankkitili, mutta ei siirry laskutukseen. Kentän tekstiä voi tarvittaessa muokata vapaasti.

Esimerkki käyttötarkoituksesta: Yrityksellä on kaksi pankkitiliä Nordeassa. Pankin nimi -kenttään voidaan antaa tarkempi selite, jonka avulla tilit erottuvat valintalistoilla toisistaan, esimerkiksi "Nordea selite A", "Nordea selite B".

Nimi tilisiirroille

Pankin nimi, joka tulostuu laskun pankkitietoihin. Esim. Nordea.

IBAN -tilinumero

Pankkitilin IBAN-tilinumero on pakollinen tieto. Fivaldi tarkistaa, että IBAN-tilinumero on oikean muotoinen.

Tilinumeron tallennus muodostaa automaattisesti myös viitemaksutunnuksen ja maksajatunnuksen (edellyttäen, että y-tunnus on tallennettu Yritys-välilehdelle) sekä BBAN-tilinumeron, pankkiryhmän ja BIC-tiedot.

Kirjanpidon tili

Valitse pudostusvalikosta pankkitilille kirjanpidon tili. Kirjanpidon tili on pakollinen tieto.

Huom! Jos yrityksessä on käytössä konekielinen tiliotteiden luku, valitse tiliksi myyntireskontran välitili (esim. 1799 – Välitili, myyntireskontra).

BIC/Swift

Fivaldi muodostaa BIC-koodin automaattisesti IBAN-tilinumerosta. BIC-koodi voi olla pituudeltaan enintään 11 merkkiä.

Tilisiirto ja Viivakoodi / Laskulle

Laskulle Tilisiirto

Valitse Laskulle-osion vieressa oleva Tilisiirto-valintaruutu (vasemmanpuoleinen), jos haluat kyseisen pankkitilin tiedot näkyviin laskulle. Laskulla voi olla enintään neljä pankkitiliä.

Jos myyntilaskulle ei ole valittu yhtäkään pankkitiliä, verkkolaskun teko on estetty Tilaustenkäsittelyssä sekä Myynninhallinnassa. Fivaldi huomauttaa silloin laskutuksen yhteydessä puutteellisista tiedoista.

Laskulle Viivakoodi

Valitse Laskulle-osion vieressä oleva Viivakoodi-valintaruutu (oikeanpuoleinen), jos haluat kyseisen pankkitilin tiedon viivakoodille. Viivakoodissa voi olla vain yksi pankkitili. Itse viivakoodin saat määritettyä laskuille Myyntireskontran Perustietojen Asiakirjat-välilehdellä täppäämällä asetus "Laskulla näytetään viivakoodi" aktiiviseksi.

Asiakkaan tietoihin Yritysrekisterissä valittu pankkitili ohittaa tämän asetuksen. Jos asiakkaalle on siis valittu eri pankkitili, se tulee laskun viivakoodiin tässä yleisesti valitun pankkitilin sijasta.

Tilisiirto ja Viivakoodi / KH tulos.

Valitse KH tulos.-osion vieressa oleva Tilisiirto-valintaruutu (vasemmanpuoleinen), jos haluat kyseisen pankkitilin tiedot näkyviin kiinteistöhallinnan maksutilisiirroille. Maksutilisiirrolla voi olla vain yksi pankkitili.

Valitse KH tulos.-osion vieressa oleva Viivakoodi-valintaruutu (oikeanpuoleinen), jos haluat kyseisen pankkitilin tiedot näkyviin kiinteistöhallinnan maksutilisiirron viivakoodille. Viivakoodissa voi olla vain yksi pankkitili.

Viitemaksutunnus

Viitemaksutunnus on yleensä yrityksen Y-tunnus 9-merkkisenä, ilman väliviivaa ja etunollalla täydennettynä. IBAN-tilinumeron tallennus muodostaa automaattisesti viitemaksutunnuksen pankkistandardin mukaisesti (edellyttäen, että y-tunnus on tallennettu Yritys-välilehdelle).

Viitemaksuerät kohdistuvat yritykseen normaalisti pankkitilin perusteella, mutta myös viitemaksutunnusta voidaan tarvittaessa käyttää erien kohdistukseen.

Maksajatunnus

Maksajatunnus on yleensä yrityksen Y-tunnus 9-merkkisenä, ilman väliviivaa ja etunollalla täydennettynä. IBAN-tilinumeron tallennus muodostaa automaattisesti viitemaksutunnuksen pankkistandardin mukaisesti (edellyttäen, että y-tunnus on tallennettu Yritys-välilehdelle).

Maksajatunnuksen avulla pankit kohdistavat maksatuserät oikeaan yritykseen ja pankkitiliin.

C2B XML

Valitaan aina, kun pankkitili on maksatustili. Tällöin ohjelma muodostaa pankkitilin maksatuseristä SEPA C2B -aineistoa. Jos kohtaa ei ole valittuna, pankkitilin maksatusaineistot muodostuvat vanhanmallisena LMP/LUM-aineistona.

Tilinumero

Pankkitilin BBAN-muotoinen, eli ns. vanhanmallinen tilinumero. Fivaldi muodostaa BBAN-tilinumeron automaattisesti IBAN-tilinumerosta.

Pankkiryhmä

Fivaldi muodostaa pankkiryhmän automaattisesti IBAN-tilinumerosta.

Käyttäjä ei voi muokata arvoa.

Viitesuoritusten kohdistus Myyntireskontra/Vuokrareskontra

Valitaan joko Myyntireskontra tai Vuokrareskontra tai molemmat sen perusteella, mihin kyseiselle pankkitilille saapuvat viitesuoritukset kohdistetaan.

Valitse Myyntireskontra-valintaruutu, mikäli kyseiselle tilille saapuu viitemaksueriä, jotka tulee kohdistaa Myyntireskontraan.

Valitse Vuokrareskontra-valintaruutu, mikäli kyseiselle tilille saapuu viitemaksueriä, jotka tulee kohdistaa Vuokrareskontraan.

Luotollinen, Limiitti ja Saldovaraus maksatuksessa

Luotollinen

Luotollinen-valinta liittyy Kiinteistöhallinnan Isännöitsijäntodistuksiin. Isännöitsijäntodistus-näkymässä (sovellusikkuna > Kiinteistöhallinta > Huoneistot > ylävalikon Huoneistot > Isännöitsijäntodistukset) näytetään ne tilit, jotka määritelty luotollisiksi. Tili tulostuu isännöitsijäntodistukselle, jos sen reaaliaikasaldo on noudettu alle 31 päivää sitten.

Jos Luotollinen-valintaruutu on valittuna, voit määrittää tilille limiitin, eli luottorajan.

Saldovaraus maksatuksessa

Pankkitilin käyttövarasta, eli saldosta, vähennetään tämän kentän arvo, jolloin jäljelle jäänyt saldo voidaan käyttää maksuihin. Jos toimintoa halutaan hyödyntää, Ostoreskontran Maksastuksessa tulee valita kohta Huomioi pankkitilien saldot ja reaaliaikasaldoja on noudettava säännöllisesti Pankkiyhteydellä, jotta pankkitilin käyttövara on ajan tasalla Fivaldissa.

Esimerkki: Mikäli Pankkiyhteydellä noudetun reaaliaikasaldon mukaan pankkitilin käyttövara on 600e ja pankkitilin saldorajaksi on määritelty 500 euroa, voidaan tililtä tehdä vain 100e suuruinen maksu. Jos Ostoreskontran Maksatuksessa yritetään tehdä esim. 600 euron maksatusaineistoa, aineisto tehdään vain 100 euron osalta, jolloin pankkitilille jää saldorajan mukainen 500e.

Tiedot tallentuvat Poistu-painikkeella ikkunasta poistuttaessa.

Valuuttamaksut

C2B XML -valintaruutu valitaan aina, kun pankkitili on maksatustili. Tällöin ohjelma muodostaa pankkitilin maksatuseristä SEPA C2B -aineistoa. Jos kohtaa ei ole valittuna, pankkitilin maksatusaineistot muodostuvat vanhanmallisena LMP/LUM-aineistona.

Tarvittaessa täydennetään Asiakastunnus ja Asiakastunnuksen lisäosa.

Tiedot tallentuvat Poistu-painikkeella ikkunasta poistuttaessa.

Finvoice-tunnus

Finvoice-tunnus-valintaruutu valitaan, jos kyseinen pankkitili on verkkolaskujen lähetyksen sopimuspankkitili. Finvoice-tunnus-valinnan voi asettaa vain yhdelle pankkitilille.