Osakeryhmätunnusten tuonti Fivaldiin

Kun osakeluettelo on viety Fivaldista Huoneistotietojärjestelmään, voit ladata Huoneistotietojärjestelmästä osakeryhmätunnukset, jotka voit tuoda Fivaldiin. Osakeryhmätunnusten tuonti Fivaldiin tarvitaan siihen, että Fivaldi voi vastaanottaa omistajanvaihtoja Huoneistotietojärjestelmästä. Katso ohje HTJ - Omistajanvaihdot ja yhteystietojen muutokset

Kun olet tuonut osakeryhmätunnukset HTJ:sta Fivaldiin, saat aina ilmoituksen, jos taloyhtiötä koskevat rajoitukset ovat muuttuneet HTJ:ssä. Katso myös ohje HTJ - Ilmoitus muuttuneista rajoituksista.

Huom! Jos osakeluettelo on siirretty Huoneistotietojärjestelmään jotenkin muuten kuin Fivaldista, ei osakeryhmätunnuksia voi tuoda Fivaldiin HTJ:stä ladattavan aineiston avulla. Tällöin siirtotiedoston tuonti Fivaldiin epäonnistuu virheilmoituksella Tallennus epäonnistui! 500: Undefined. Tässä tilanteessa osakeryhmätunnukset on syötettävä huoneistoille Fivaldissa manuaalisesti.

Osakeryhmätunnusten lataaminen Huoneistotietojärjestelmästä

Lataa osakeryhmätunnustiedosto napsauttamalla Osakeryhmätunnukset isännöintijärjestelmälle -linkkiä taloyhtiön sivulla.

Tallenna tiedosto omalle tietokoneellesi.

Osakeryhmätunnustiedoston tuominen Fivaldiin

1. Avaa Osakeluetteloiden siirto huoneistotietojärjestelmään -sovellus (Kiinteistöhallinta > Ilmoitukset / yhteydet > Osakeluetteloiden siirto huoneistotietojärjestelmään).
  2. Napsauta listasta haluamaasi taloyhtiötä.
  3. Napsauta taloyhtiön ruudun vasemmasta alalaidasta Tuo osakeryhmätunnukset -painiketta. Osakeryhmätunnuksien tuominen -ikkuna avautuu.

4. Raahaa osakeryhmätunnustiedosto tietokoneeltasi ikkunaan tai napsauta Valitse tiedosto -painiketta valitaksesi tiedoston.
  5. Merkitse Olen ymmärtänyt ja haluan tuoda osakeryhmätunnukset Fivaldiin -valintaruutu.
  6. Napsauta Vahvista-painiketta ladataksesi osakeryhmätunnustiedoston Fivaldiin.

Osakehuoneistorekisteri käytössä -valinta

Kun olet ladannut osakeryhmätunnustiedoston Fivaldiin, Fivaldi merkitsee automaattisesti Taloyhtiön perustietoihin (Asetukset > Kiinteistöhallinta > Taloyhtiön perustiedot > Perustiedot > Osakehuoneistorekisteri käytössä -valintaruudun.

Osakeryhmätunnukset huoneistoille

Kun olet ladannut osakeryhmätunnustiedoston Fivaldiin, Fivaldi lisää automaattisesti huoneistoille tiedoston mukaiset osakeryhmätunnukset.

Siirretty-merkintä Osakeluetteloiden siirto huoneistotietojärjestelmään -sovelluksessa

Kun olet ladannut osakeryhmätunnustiedoston Fivaldiin, Osakeluetteloiden siirto huoneistotietojärjestelmään -sovelluksessa näkyy Siirron tila -sarakkeessa taloyhtiön kohdalla Siirretty-merkintä.