Kirjautumisen rajoitusryhmät

Käyttäjän kirjautumisen estäminen tai rajoittaminen tiettyinä aikoina ja/tai tietystä paikasta

Rajoitusryhmien määritteleminen

Jos halutaan rajata käyttäjän kirjautuminen ohjelmaan vain tietyistä IP alueista esim. tietty toimipaikka jne.. tai halutaan rajata käyttäjän pääsy ohjelmaan vain tiettyinä viikonpäivinä ja/tai kellonaikoina:

Valitse Yleiset asetukset ja paina Kirjautumisen rajoitusryhmät.

Esimerkki 1.)

Helsingin toimipaikan myyjät saavat kirjautua ohjelmaan ainoastaan arkipäivinä ja klo 8-18 välillä. Muina aikoina pääsy on estetty kaikista paikoista.

- Anna ryhmälle nimi, esim. "Myyjät Helsinki"

- Valitse viikonpäivä = Arkipäivä

- Anna sallitut ajat 08:00 - 18:00

Poistuminen ruudulta  tallentaa muutokset.

Esimerkki 2.)

Myyjien pääsy on estetty kaikkialta muualta paitsi toimiston julkisesta IP- verkkoalueesta. Ja pääsy ohjelmaan silloinkin ainoastaan arkisin klo 8-18 välisenä aikana.

- Anna ryhmälle nimi, esim. "Myyjät"

- Valitse viikonpäivä = Arkipäivä

- Anna sallitut ajat 08:00 - 18:00

- Määritä sallittu ip-alue.

Poistuminen ruudulta tallentaa muutokset.

Esimerkki 3.)

Osa-aikaisten työntekijöiden pääsy Fivaldiin halutaan estää aina kaikista muista paikoista paitsi  toimiston julkisesta IP - osoiteverkosta.

- Anna ryhmän nimi, esim. "Osa-aikaiset työntekijät"

- Määritä sallittu ip-alue.

Poistuminen ruudulta tallentaa muutokset.

Kirjautumisen rajoitusryhmän määritteleminen halutulle käyttäjätunnukselle

Avaa Käyttäjät –lista (+) kohdasta ja siirry halutun käyttäjän kohdalle.

Valitse Kirjautumisen rajoitusryhmä – valintalistalta haluttu ryhmä ja tallenna muutos.

(Käyttäjä voi kuulua vain yhteen rajoitusryhmään.)