Poissaoloja ilmoitettaessa käytetään tulorekisterin määrittelemiä poissaolosyykoodeja. Poissaolojen ilmoittaminen tulorekisteriin on vapaaehtoista. Poissaolot saadaan palkkalaskelmalle uudesta Poissaolot-sovelluksesta tai syöttämällä poissaolot suoraan Visma Fivaldin palkanlaskentaan. Kun poissaoloja halutaan ilmoittaa Visma Fivaldista tulorekisteriin, on tulorekisterin poissaolosyykoodit oltava linkitettynä Visma Fivaldin vastaaviin palkkalajeihin.

Poissaolosyykoodien ja palkkalajien välinen linkitys

Poissaolosyykoodien ja palkkalajien välinen linkitys tehdään Visma Fivaldin Web-puolen Palkat-valikon Poissaolosyykoodien ja palkkalajien linkitykset -sovelluksessa.


Linkitys tapahtuu lisäämällä näkymässä listatuille poissaolosyykoodeille poissaolokäsittelyn tarvitsemat palkkalajit. Syykoodille voi olla linkitetty useampia palkkalajeja kerrallaan. Jos palkkalajia ei ole lisätty poissaolosyykoodille, palkkalajille kirjattua poissaoloa ei voi lähettää tulorekisteriin.

Näkymän otsikon alla oleva Yritys-valikko:

 • Valitse valintalistasta yritys, jonka poissaolosyykoodeihin palkkalajit linkitetään.
 • Listassa näkyvät yritykset, joissa käyttäjällä on käyttöoikeus Poissaolojen palkkalajit -sovellukseen.
 • Hakutoiminto on käytettävissä.

Painikkeet Kaikki, Palkalliset, Palkattomat:

 • Rajaavat ruudulla näytettäviä poissaolosyykoodeja.
 • Valitun painikkeen mukaisesti näytetään joko kaikki poissaolot, palkalliset poissaolot, tai palkattomat poissaolot.

Palkkalajin linkitys poissaolosyykoodiin:

 • Valitse hiirellä haluttu poissaolosyykoodi.
 • Paina Lisää palkkalajeja -painiketta.

 • Napsauta Valitse palkkalajit ja valitse alasvetovalikosta kaikki valittuun poissaolosyykoodiin linkitettävät palkkalajit. Hakutoiminto on käytettävissä.

 • Hyväksy valinnat painamalla Lisää-painiketta.
 • Poissaolosyykoodin otsikkorivin klikkaus pienentää syykoodi-ikkunan.

Palkkalajin poisto poissaolosyykoodilta:

 • Napsauta poissaolokoodi auki sen otsikkoriviltä.
 • Poista palkkalaji painamalla roskakorikuvaketta.

Tallennus:

 • Tallenna tehdyt muutokset sivun alaosan Tallenna-painikkeella.

Kopioi poissaolojen palkkalajit -toiminto

Palkkalajilinkitystä ei tarvitse suorittaa yksitellen jokaiseen yritykseen, kun käytetään Kopioi poissaolojen palkkalajit -toimintoa. Toiminnolla saa kopioitua yritykseen samassa ympäristössä olevan toisen yrityksen palkkalajilinkitykset.

Kopioinnissa valitaan aluksi yritys, jolta linkitykset kopioidaan.

Seuraavaksi valitaan palkkalajit, joiden linkitykset halutaan kopioida. Ensimmäistä valintalaatikkoa napsauttamalla saa valittua kaikki kopioitavissa olevat palkkalajit kerralla.

Kopioi-painike aktivoituu, kun on vahvistettu ruksilla että toiminto todella halutaan tehdä ruudun alareunassa.

Mikäli kopioinnin lähde- ja kohdeyrityksen palkkalajit eivät ole yhteneväiset, kopioidaan ne linkitykset, joiden palkkalajit löytyvät molemmista yrityksistä. Puuttuvien palkkalajien linkityksiä ei kopioida. Puuttuvat palkkalajit kuitenkin näytetään kopioinnin esikatselussa.

Kopiointi ei myöskään ota kantaa palkkalajin määrityksiin, vaan se vertaa vain palkkalajin numeroa. Esikatselussa kannattaa siis varmistaa, että palkkalajit ovat syykoodiin sopivia.

Kopioinnin tekemiä linkityksiä voi käydä muuttamassa jälkikäteen. Esimerkiksi puuttuvat palkkalajit voi käydä lisäämässä poissaolosyykoodeille, kun palkkalajit on ensiksi luotu kohdeyritykseen.Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.