Osakeluettelon lataus Huoneistotietojärjestelmään

Kun olet ladannut taloyhtiön osakeluettelon Fivaldista JSON-muodossa, sinun pitää ladata siirtotiedosto Huoneistotietojärjestelmän siirtopalveluun. Vienti tapahtuu yksi taloyhtiö kerrallaan.

Siirtopalvelun käyttöohjeet löytyvät HTJ:n sivuilta.

Huoneistotietojärjestelmän etusivu

Huoneistotietojärjestelmä löytyy osoitteesta https://osakehuoneistorekisteri.fi/. Pääset aloittamaan osakeluettelon siirron napsauttamalla Kirjaudu siirtopalveluun -painiketta.

Siirtotiedoston tuonti

Valitse taloyhtiö, jonka siirtotiedoston haluat tuoda Huoneistotietojärjestelmään, napsauttamalla sen nimeä.

Napsauta Tuo yhtiön tiedot tiedostosta -painiketta.

Napsauta Tuo yhtiön tiedot tiedostosta (JSON) -painiketta. Valitse siirtotiedosto. Napsauta Tallenna-painiketta.

Tiedoston siirtämisen jälkeen tulee Huoneistotietojärjestelmä antaa sinulle vahvistuksen tietojen tarkistuksesta.

Siiron jälkeen sinun pitää vielä tallentaa tekemäsi muutokset napsauttamalla Tallenna-painiketta. Huoneistotietojärjestelmä kysyy vielä varmistuksen vanhojen tietojen ylikirjoittamiselle. Napsauta OK.

Tallennuksen jälkeen Huoneistotietojärjestelmä antaa sinulle vahvistuksen tietojen tallennuksen onnistumisesta.

Tietojen tarkistaminen, rajoitusten lisääminen ja tietojen hyväksyminen

Kun olet tuonut Fivaldista ladatun siirtotiedoston onnistuneesti Huoneistotietojärjestelmään, tarkista Huoneistotietojärjestelmään tallennetut tiedot ja lisää mahdolliset rajoitukset.

Napsauta haluamasi taloyhtiön nimeä taloyhtiölistasta. Huoneistotietojärjestelmä avaa taloyhtiön tiedot nähtäväksesi.

Tietojen tarkistaminen

Tarkista kaikki taloyhtiön tiedot napsauttamalla rivin lopussa olevaa Tarkista-painiketta kyseisessä osiossa:

• Taloyhtiön perustiedot
  • Alueet ja rakennukset
  • Jokainen osakeryhmä

Rajoitusten lisääminen

Huoneistotietojärjestelmään ei voi tuoda rajoituksia siirtotiedostolla, vaan ne pitää syöttää järjestelmään käsin.

Voit nähdä kaikki taloyhtiön rajoitukset Fivaldin Osakeluetteloiden siirto huoneistotietojärjestelmään -sovelluksen Näytä rajoitukset -toiminnolla (katso HTJ - Osakeluettelon siirtotiedoston luonti Fivaldissa-ohje)

Lisää rajoitukset tarkistusruudulla valitsemalla rajoitus pudotusvalikosta ja napsauttamalla Lisää rajoitus -painiketta. Lisää tarvittavat rajoitukset taloyhtiölle ja osakeryhmille.

Tarkistuksen kuittaaminen

Kun olet tarkistanut tiedot ja lisännyt mahdolliset rajoitukset, valitse Tiedot on tarkistettu -valintaruutu ja napsauta Tallenna-painiketta. Sinun pitää valita valintaruutu ja tallentaa tiedot taloyhtiön perustiedoissa, alueissa ja rakennuksissa ja jokaisessa osakeryhmässä.

Kun olet kuitannut tiedot, tarkistamisesta tulee merkintä taloyhtiön sivulle.

Tietojen tarkistamisen lisäksi sinun pitää kirjata Huoneistotietojärjestelmään se taloyhtiön hallituksen kokouksen päivämäärä, jolloin osakeluettelon siirtäminen Huoneistotietojärjestelmään hyväksyttiin.

Tietojen hyväksyminen

Kun olet tarkistanut kaikki tiedot ja syöttänyt hallituksen kokouksen päivämäärän, siirrä osakeluettelo Maanmittauslaitoksen ylläpidettäväksi napsauttamalla Hyväksy tiedot -painiketta.

Hyväksymisen jälkeen Huoneistotietojärjestelmä antaa sinulle vahvistuksen siitä, että yhtiö on tullut Huoneistotietojärjestelmän piiriin. Tämän jälkeen et voi enää tuoda taloyhtiön tietoja siirtotiedostolla.

Osakeryhmätunnusten tuonti

Kun taloyhtiö on Huoneistotietojärjestelmän piirissä, lataa osakeryhmätunnukset Huoneistotietojärjestelmästä ja tuo ne Fivaldiin. Katso ohje HTJ - Osakeryhmätunnusten tuonti Fivaldiin.