Avoimet saatavat -välilehdellä näet yrityksen kaikkien myyntisovellusten laskut, joissa on avointa saldoa.

Avoimet saatavat -kuvaaja

Avoimet saatavat -kuvaaja antaa sinulle kokonaiskuvan kaikista avoimista saatavista graafisessa muodossa. Kaikki summat näytetään kotivaluutassa. Mahdollisia ennakkosuorituksia ei ole vähennetty saatavien loppusummasta, näitä voi tarkastella graafin vasemmalla puolella näkyvästä yhteenvedosta.

Kun viet hiiren kursorin palkin päälle, tulee näkyviin kyseisen rajauskriteerin laskujen avoin saldo yhteensä sekä laskujen kappalemäärä.

Palkkien värit kertovat onko kyse erääntymättömästä (vihreä väri) vai erääntyneestä saatavasta (punainen väri).

Ruudun alaosassa näkyvän taulukon tuloksia voi suodattaa klikkaamalla haluttuja tolppia.

Ryhmittelyjä voi valita yhden kerrallaan aktiiviseksi napsauttamalla hiiren vasemmalla painikkeella. Kun napsautat aktiivista tolppaa uudelleen, se palautuu ei-aktiiviseksi. Pitämällä näppäimistön CTRL-näppäintä pohjassa voit valita useampia rajauksia kerrallaan aktiiviseksi.

Poista valinta -painike palauttaa alkutilanteen.

Graafi on näkyvillä vain Avoimet saatavat -välilehdellä.

Taulukon rajaaminen

Voit rajata taulukossa näkyviä laskuja sanahaulla tai päivimäärien avulla. Voit käyttää kumpaakin rajaustapaa samaan aikaan.

Rajaaminen sanahaulla

Voit rajata taulukossa näkyviä laskuja kirjoittamalla hakusanan Etsi-kenttään.

Haku hakee tietoja seuraavista kentistä:

• Maksukehotukset (Voidaan suodattaa vain sanoilla Perinnässä / Maksukehotuskielto)
  • Asiakastunnus
  • Nimi
  • Lisänimi
  • Laskunumero
  • Sovellus
  • Laskun päivä
  • Eräpäivä
  • Päiviä myöhässä
  • Yhteensä (Voidaan suodattaa vain kokonaislukujen osalta)
  • Avoin saldo (Voidaan suodattaa vain kokonaislukujen osalta)

Rajaaminen päivämäärien avulla

Voit rajata taulukossa näkyviä tietoja napsauttamalla taulukon yläpuolella, sivun oikeassa reunassa olevaa Rajaa päivämäärällä -painiketta.

Valitse pudotusvalikosta haluamasi rajausperuste (laskun päivä tai eräpäivä). Syötä päivämääräkenttiin haluamasi päivämääräväli tai valitse päivämäärät kentiin kalenteripainikkeiden kautta.

Taulukossa näkyvät sarakkeet

Voit valita taulukossa näkyvät sarakkeet napsauttamalla taulukon yläpuolella, sivun oikeassa reunassa olevaa Näkyvät sarakkeet -painiketta. Valitse avautuvasta listasta ne sarakkeet, jotka haluat nähdä taulukossa.

Viimeisin sarakevalinta jää selaimen muistiin seuraavaa Saatavienhallinnan käyttökertaa varten.

Maksukehotukset

Maksukehotukset-sarakkeessa näytetään seuraavat tilat:

• 0 kpl = Maksukehotusta ei ole luotu
  • 1-3 kpl – Viimeisin luotu pp.kk.vvvv = Maksukehotusten kierroksen numero ja viimeisimmän maksukehotuksen luontiajan päiväys. Luontiajan päiväys voidaan näyttää vain niiden ajokierrosten yhteydessä, jotka on ajettu Saatavienhallinnan kautta.
  • Maksukehotusesto = Kyseiselle laskulle on määritelty maksukehotusesto. Tämä voidaan määritellä usealla eri tavalla:
    • Asiakkaan tiedoissa ennen laskun luontia
    • Laskukohtaisesti Myyntireskontran tiliote-näkymässä
    • Saatavienhallinnan Toiminnot-painikkeen kautta
  • Perinnässä = Kyseinen lasku on siirretty perintään Perintätoimeksianto-toiminnolla tai merkitty lähetetyksi perintään Fivaldin ulkopuolelta.

Asiakastunnus

Laskun asiakastunnus.

Asiakas

Kyseisen laskun laskutusosoitteen nimi. Linkistä klikkaamalla siirrytään Asiakasrekisteriin ko. asiakastunnuksen Asiakastilin tapahtumat -näkymään.

Nimi

Kyseisen laskun laskutusosoitteen nimi. Linkistä klikkaamalla siirrytään Asiakasrekisteriin ko. asiakastunnuksen Asiakastilin tapahtumat – näkymään.

Lisänimi

Kyseisen laskun laskutusosoitteen nimen jatke.

Laskunumero

Laskunumero. Myynninhallinnan laskunumero näytetään linkkinä, jota klikkaamalla siirrytään Myynninhallinta-sovellukseen kyseisen laskun tarkastelunäkymään.

Sovellus

Tilaustenkäsittely, Myyntireskontra, Sopimuslaskutus, WebLaskutus, Tehtävienhallinta, Myyntireskontra tai Myynninhallinta.

Laskun päivä

Laskun päivä, joka on asetettu laskulle laskutusvaiheessa.

Eräpäivä

Kuluvaa päivää vanhemmat laskun eräpäivät näytetään punaisella värillä.

Päiviä myöhässä

Laskun erääntynyt aika päivissä.

Yhteensä

Laskun summa ja valuuttatunnus.

Avoin saldo

Avoin saldo laskun valuutassa.

Maksukehotuskielto-toiminto

Voit asettaa/poistaa laskulle maksukehotuskiellon laskurivin lopussa olevan kolmen pisteen kautta. Perinnässä olevat laskut on automaattisesti rajattu näiden toimintojen ulkopuolelle.

• Aseta maksukehotuskielto = Asettaa laskun maksukehotuskieltoon. jolloin tämä rajataan automaattisesti pois maksukehotusajoista.
  • Poista maksukehotuskielto = Kumoaa maksukehotuskiellon ja palauttaa laskun maksukehotusjonoon. Maksukehotusten tilanne ennen kieltoa tuodaan takaisin näkyviin.

Taulukon järjestyksen muuttaminen

Voit muuttaa taulukon järjestystä napsauttamalla haluamaasi sarakkeen otsikkoa. Fivaldi järjestää taulukon nousevaan tai laskevaan numero- tai aakkosjärjestykseen riippuen sarakkeesta.

Napsauttamasi sarakeotsikon vieressä näkyy nuoli, jonka perusteella tiedät, minkä sarakkeen mukaan taulukko on järjestetty.

Taulukon tietojen lataaminen

Voit ladata taulukon tiedot omalle tietokoneellesi napsauttamalla taulukon yläpuolella, sivun oikeassa reunassa olevaa Lataa-painiketta.

Tuettuja formaatteja ovat CSV, JSON XSLF (Excel) ja TXT.