Kun tilikausi on päätetty, tulee tilikauden viimeistä kautta avattaessa ilmoitus:

1. Valitse Kirjanpidon yläpalkista Kirjanpito > Tilikaudet > Avaa uusi tilikausi.
  2. Anna täsmälleen se tunnus, mikä avattavalle tilikaudelle oli tallennettu.
  3. Anna täsmälleen se alkupäivämäärä ja loppupäivämäärä, jotka avattavalle tilikaudelle oli tallennettu.
  4. Paina Avaa uusi tilikausi -painiketta.
  5. Tilikausi avautuu uudelleenkäsiteltäväksi ja ohjelma laskee saldot uudelleen.

Hyväksytyn tilikauden avaaminen

Kun tilikausi on hyväksytty, tulee tilikauden viimeistä kautta avattaessa ilmoitus:

Kun tilinpäätös on jo hyväksytty, ei käyttäjä itse voi tilikautta enää avata. Jos tilikausi avataan Fivaldin tuotekehityksen toimesta, avaamisesta peritään erillinen toimenpidemaksu. Toimenpiteen suorittamiseksi tarvitaan kirjalliset dokumentit:

• Tilintarkastajan kirjallinen lupa avata tilikausi uudelleen
  • Kyseisen yhtiön nimenkirjoitusoikeudellisen henkilön allekirjoittama valtakirja, josta selviää vähintään seuraavat tiedot:
    • Yrityspaikan nimi ja Fivaldi-numero
    • Mitkä kirjanpidon kaudet avataan
    • Kyseisen tilikauden tunnus (kts. ohje jäljempänä)
  • Kaupparekisteriote, josta ilmenee kuka on kyseisen yhtiön nimenkirjoitusoikeudellinen henkilö

Valtakirjan teksti voi olla esimerkiksi:
“Pyydämme Visma Solutions Oy:tä avaamaan yrityksen x ja Fivaldi yrityspaikan numero xxxxxx kirjanpidon tilikausi xxxx.”

Tilikauden tunnus näkyy kirjanpidossa Tilikaudet-ikkunassa: