PDF-laskun syöttö

Laskun syöttö -valinnalla aloitetaan edellä (luku 4.2.1) sisään luettujen PDF-laskutiedostojen syöttäminen laskuiksi. Sisään tuodut PDF-laskutiedostot näkyvät laskun kuvan päällä olevassa valikossa. Laskun tiedot tallennetaan tiedosto kerrallaan. PDF-laskusta voi lukea syötön yhteydessä tietoja viivakoodin lukijalla. Kun kaikki laskun tiedot on syötetty, saadaan lasku lähetettyä valitun kierrätysryhmän käsiteltäväksi Lähetä kiertoon -painikkeella.

HUOMIOI:  Tässä vaiheessa tietoja ei voi tallentaa ja jatkaa myöhemmin, vaan tiedot tallentuvat kun lasku lähetetään kiertoon.

Finvoice-laskun syöttö

Finvoice-laskun syöttö ja kierrätykseen lähettäminen on vaivattomampaa kuin PDF-laskun, koska kentät täytetään automaattisesti Finvoice-aineistosta. Sisään tuodut Finvoice-laskutiedostot näkyvät laskun kuvan päällä olevassa valikossa. Kun kaikki laskun tiedot on tarkistettu, saadaan lasku lähetettyä valitun kierrätysryhmän käsiteltäväksi Lähetä kiertoon -painikkeella.

Toimittajan lisäys

Ostolaskujen kierrätyksessä sekä PDF- että Finvoice-laskujen syötön yhteydessä on mahdollista lisätä uuden toimittajan tiedot yritysrekisteriin napsauttamalla Osoitetiedot-valintaa. Toimittaja-kenttä tulee tällöin jättää tyhjäksi. Kun lasku lähetetään kiertoon, tiedot tallentuvat yritysrekisteriin.

Kierrätysryhmän vaihetiedot

Sekä PDF- että Finvoice-laskujen syötön yhteydessä on mahdollista avata tai sulkea kierrätysryhmän vaihetiedot Vaihetiedot-valinnasta (alla olevassa kuvassa vaihetiedot ovat avattuna). Perustietojen asetuksilla saadaan määriteltyä, ovatko vaihetiedot oletuksena avattuna vai suljettuna sekä mitkä käyttäjät ovat oletuksena valittuina laskun käsittelijöiksi. Vaihetiedoista voidaan muuttaa askeleen käsittelijät.

Laskun lähettäminen kiertoon

Lasku lähetetään kiertoon napsauttamalla Lähetä kiertoon -painiketta. (Painike näkyy silloin, kun ollaan laskun syöttö -tilassa, eli ei vielä millään hyväksyntäaskeleella.) Kun lasku on lähetetty kierrätysryhmälle, näytölle tulee vahvistusviesti ”Lasku lähetetty kierrätysryhmälle <ryhmän nimi>” viimeisen käsiteltävän laskun jälkeen, tai ”Lasku lähetetty kierrätysryhmälle <ryhmän nimi>, käsittele seuraava lasku” jos käsiteltävänä on edelleen laskuja. Jälkimmäisessä tapauksessa uusi käsiteltävä lasku tulee näkyviin OK-painikkeen napsauttamisen jälkeen.