Ostolaskujen kierrätys -sovelluksen Asetukset-valinnan takaa löytyy neljä toiminnallisuutta: Poissaolot, Laskulistan asetukset, Toimittajan tiliöintisäännöt sekä Tilastot.

Poissaolot

Voit lisätä Ostolaskujen kierrätys -sovelluksessa itsellesi poissaolon esim. lomasi ajaksi, jolloin Fivaldi siirtää poissaolon aikana käsittelyysi saapuvat ostolaskut suoraan varahenkilöllesi. Varahenkilö määritellään sovellusikkunan Kierrätysryhmät-rekisterissä. Katso myös ohje: Kierrätysryhmät-välilehti.

Lisää poissaolo kierrätyksen asetuksissa Poissaolot-toiminnolla (Ostot > Ostolaskujen kierrätys > Asetukset > Poissaolot) antamalla päivämääräkenttiin poissaolon alkupäivä ja loppupäivä ja napsauttamalla lopuksi Tallenna muutokset.

Poissaolo on lisättävä yrityskohtaisesti, jos käsittelet ostolaskuja useammassa Fivaldin yrityspaikassa. Vain käyttäjä itse pystyy lisäämään oman poissaolonsa. Poissaolon lisääminen ei vaikuta kierrätyksessä käsittelyssäsi jo oleviin laskuihin.

Tallennuksen jälkeen poissaolo näkyy päivämääräkenttien yläpuolella. Voit poistaa lisäämäsi poissaolon napsauttamalla rivin lopussa olevaa poistokuvaketta .

Poissaolot-toiminto ei ole tuettu yrityssuhteiden kautta jaettujen kierrätysryhmien kanssa. Tällöin laskut siirtyvät
varahenkilölle kierrätysryhmissä olevien perustietojen mukaisesti.

Laskulistan asetukset

Voit valita kierrätyksen laskulistalla näytettävät sarakkeet Laskulistan asetukset -toiminnossa (Ostot > Ostolaskujen kierrätys > Asetukset > Laskulistan asetukset).

Valitse valintaruutu niiden otsikoiden kohdalle, joiden haluat näkyvän laskulistalla. Skrollaa lopuksi sivun alareunaan ja napsauta Tallenna.

Tallennuksen jälkeen valitsemasi otsikot näkyvät laskulistalla omina sarakkeinaan.

Asetukset - Toimittajan tiliöintisäännöt

Voit lisätä toimittajakohtaisia tiliöintisääntöjä sekä tarkastella/muokata olemassaolevia tiliöintisääntöjä Toimittajan tiliöintisäännöt -toiminnossa (Ostot > Ostolaskujen kierrätys > Asetukset > Poissaolot). Kun toimittajalle lisätään tiliöintisääntö, sitä käytetään ostolaskun tiliöintirivien luomiseen, ja laskuaineiston rivitiedot jätetään huomioimatta. Tämä koskee kaikkia muita laskuja paitsi käsin syötettyjä.

Uuden tiliöintisäännön lisääminen

Aloita tiliöintisäännön lisääminen napsauttamalla Lisää uusi sääntö... -painiketta.

Painike tuo näkyviin Toimittajalle-valintakentän sekä Tallenna…- ja Peruuta-painikkeet.

Valitse se toimittaja, jolle haluat lisätä tiliöintisäännön, joko kirjoittamalla Toimittajalle:-kenttään toimittajan nimi tai Fivaldi-yritysnumero osittain (vähintään kolme kirjainta/numeroa) tai kokonaan tai napsauttamalla kentän oikealla puolella olevaa nuolipainiketta .

ja napsauta Tallenna-painiketta, jolloin ohjelma avaa Tiliöintisäännön tiedot -ikkunan. Valitse Tiliöintikoodi, sen Tyyppi, sekä ja syötä Määrä. Lopuksi napsauta Tallenna-painiketta säännön luomiseksi.

Lisäämäsi tiliöintisääntö näkyy tallennuksen jälkeen sivun alaosassa. Voit lisätä uuden tiliöintisäännön suoraan samalle toimittajalle napsauttamalla Lisää sääntörivi... -painiketta.

Lisättyjen tiliöintisääntöjen tarkastelu ja muokkaaminen

Voit tarkastella tiliöintisääntöjä toimittajakohtaisesti valitsemalla toimittajan Toimittaja-pudotusvalikosta. Lisättyä tiliöintisääntöä voit muokata napsauttamalla rivin lopussa olevaa kynä-kuvaketta sekä poistaa tiliöintisäännön napsauttamalla miinus-kuvaketta.

Voit lisätä uuden tiliöintisäännön suoraan valittuna olevalle toimittajalle napsauttamalla Lisää sääntörivi... -painiketta.

Asetukset - Tilastot

Tilastot-toiminnossa (Ostot > Ostolaskujen kierrätys > Asetukset > Tilastot) voit tarkastella kausikohtaisesti, mistä lähteestä tietyn aikavälin laskut ovat tulleet Fivaldi Ostolaskujen kierrätys -sovellukseen.

Oletuksena sivulla näkyvät kaikkien yritysten laskut ja kausirajauksena on yksi vuosi kuluvaan kuukauteen saakka.

Voit rajata hakutulosta yrityksen ja aikarajauksen mukaisesti:

1. Valitse Yritys-kenttään haluamasi yritys, jos haluat tarkastella vain tietyn yrityksen laskuja. Voit hakea yrityksen joko:
    1. Napsauttamalla kenttää ja kirjoittamalla siihen yrityksen nimen tai Fivaldi-yritysnumeron joko kokonaan tai osittain (vähintään kolme kirjainta/numeroa), jolloin yritys tulee näkyviin. Napsauta yrityksen kohdalla.
    2. Napsauttamalla kentän oikealla puolella olevaa nuolipainiketta , jolloin aukeaa yrityslista. Etsi haluamasi yritys listalta ja napsauta sen kohdalla.
  2. Lisää Kausi (vvvvkk)-kenttiin haluamasi kausiväli muodossa vvvvkk. Ensimmäiseen kenttään tulee kausivälin ensimmäinen kausi ja jälkimmäiseen kenttään tulee kausivälin viimeinen kausi.
    • Jos jätät ensimmäisen kentän tyhjäksi ja lisäät kauden vain jälkimmäiseen kenttään, ohjelma hakee kaikki laskut määrittelemääsi kauteen saakka.
    • Jos lisäät kauden vain ensimmäiseen kenttään ja jätät toisen kentän tyhjäksi, ohjelma hakee kaikki laskut määrittelemästäsi kaudesta alkaen.
    • Jos jätät molemmat kentät tyhjäksi, ohjelma näyttää kaikkien kausien laskut.
  3. Napsauta Hae-painiketta.

Haun jälkeen taulukossa näkyy kausikohtaisesti, miten monta laskua valitsemasi yrityksen kierrätykseen on tullut mitäkin kautta.