Tapahtumalaskutuksen Yritykset-asetuksissa voit linkittää laskutettavat Fivaldi-yritykset laskuttavan yrityksen asiakasrekisterin asiakastunnuksiin myyntitilausten luontia varten.

Taulukon tiedot

Fivaldi yritystunnus

Taulukossa näkyvät kaikki Fivaldin yritystunnukset joihin sinulla on käyttöoikeudet Tapahtumalaskutus-sovelluksessa. Voit edelleenlaskuttaa kaikkien näiden Fivaldi-yritysten avoimia tapahtumia Tapahtumalaskutuksesta.

Asiakasrekisterin asiakas

Valitse tähän asiakastunnus laskuttavan yrityksen asiakasrekisteristä, johon Fivaldi-yritys linkitetään. Tapahtumalaskutuksessa kyseisen Fivaldi-yrityksen avoimista tapahtumista muodostetaan Myynninhallintaan tilaus tässä valitulle asiakkaalle. Jos et ole valinnut asiakastunnusta Fivaldi-yritykselle, et voi muodostaa Myynninhallinnan tilausta kyseisen yrityksen avoimista tapahtumista.

Napsauta Valitse-kenttää. Voit hakea asiakasrekisterin yritystä nimellä tai numerolla hakukentästä tai etsiä yrityksen selaamalla listasta.

Laskutusasetukset

Laskutusasetukset-sarakkeessa näkyy, onko kyseiselle yritykselle tehty yrityskohtaisia laskutuspoikkeuksia. Jos yritykselle ei ole tehty laskutuspoikkeuksia, sarakkeessa lukee Oletus. Lue ohje yrityskohtaisten laskutuspoikkeusten tekemiseen alta kohdasta Laskutuspoikkeusten määrittäminen ohjeesta Tapahtumalaskutuksen asetukset - Yritykset.

Jos yritykselle on määritelty poikkeuksia, Laskuttaminen-sarakkeessa lukee Muokatut. Vie osoitin kuvakkeen päälle, niin näet listauksen niistä tapahtumatyypeistä, joita kyseiseltä yritykseltä ei laskuteta Tapahtumalaskutuksen edelleenlaskutuksessa.

Tapahtumien laskuttaminen

Tapahtumien laskuttaminen -sarakkeessa voit määrittää, laskutetaanko tämän Fivaldi-yrityksen tapahtumia Tapahtumalaskutuksen edelleenlaskutuksessa. Jos Laskutetaan-valintaruutu on valittu, kyseisen Fivaldi-yrityksen laskuttamattomat tapahtumat näkyvät Tapahtumalaskutus-sovelluksen Avoimet-välilehdellä ja voit edelleenlaskuttaa niitä Myynninhallinnassa. Jos valintaruutua ei ole valittu, kyseisen Fivaldi-yrityksen laskuttamattomat tapahtumat eivät näy Tapahtumalaskutus-sovelluksen Avoimet-välilehdellä vaikka Fivaldi-yrityksellä olisi tapahtumia laskutuskaudella.

Voit valita kaikki yritykset laskutettavaksi valitsemalla otsikkorivin valintaruudun.

Laskutuspoikkeusten määrittäminen

Jos et halua laskuttaa Fivaldi-yritykseltä joitain tapahtumatyyppejä, jotka ovat muiden yritysten laskutuksessa mukana, voit määrittää yrityskohtaisia laskutuspoikkeuksia.

Napsauta haluamasi yrityksen riviä. Jos olet tehnyt joitain muita muutoksia yrityslistaan, Fivaldi kysyy haluatko tallentaa muutokset ennen siirtymistä laskutuspoikkeusasetuksiin. Napsauta Tallenna tallentaaksesi muutokset. Laskutuspoikkeussivu avautuu.

Laskutuspoikkeussivulla näet ylälaidassa yrityksen Fivaldi-tunnuksen ja nimen ja sen alla asiakasrekisterin asiakkaan, johon olet linkittänyt yrityksen. Laskutetaan-valintaruutu on oletusarvoisesti valittuna.

Yrityksen alla näet listan kaikista tapahtumatyypeistä. Jos yrityksen Laskutetaan-valintaruutu on valittuna, myös kaikkien tapahtumatyyppien kohdalla olevat Laskutetaan-valintaruudut ovat valittuna.

Jos olet poistanut joitain tapahtumatyyppejä kaikkien yritysten laskutuksesta Tapahtumatyypit-asetuksissa, näet Kytketty pois kaikilta yrityksiltä -tekstin Laskuttaminen-sarakkeessa kyseisen tapahtumatyypin kohdalla. Katso ohjeet sivulla Asetukset - Tapahtumalaskutus - Tapahtumatyypit.

Tyhjennä tapahtumatyypin kohdalla oleva Laskutetaan-ruutu, jos haluat jättää kyseisen tapahtumatyypin laskuttamatta valitun yrityksen kohdalla. Silloin kyseisen tapahtumatyypin tapahtumia ei siirretä Myynninhallinnan tilaukselle, kun napsautat Luo tilaukset -painiketta Tapahtumalaskutuksen Avoimet-välilehdellä. Katso ohjeet sivulla Tapahtumalaskutus - Edelleenlaskutus.

Video Tapahtumalaskutuksen yritysten linkittämisestä

Voit katsoa alta videon Tapahtumalaskutuksen yritysten linkittämisestä. Video on osa edelleenlaskutuksen esittelyä. Koko videon voit katsoa ohjeesta Tapahtumalaskutus - Edelleenlaskutus.

Video Tapahtumalaskutuksen yrityskohtaisista poikkeuksista

Voit katsoa alta videon Tapahtumalaskutuksen yrityskohtaisista poikkeuksista. Video on osa edelleenlaskutuksen esittelyä. Koko videon voit katsoa ohjeesta Tapahtumalaskutus - Edelleenlaskutus.