Palkkatietoilmoituksen esikatselun kolmannella välilehdellä näytetään lähetyserään eli lähetettyyn tiedostoon liittyviä tietoja. Näytettäviä lähetyseriä ovat palkkatietoilmoitukset ja erillisilmoitukset. Visma Fivaldi muodostaa maksetuksi merkinnän jälkeen palkkatietoilmoitukset. Palkkatietoilmoitusten lähetyserät muodostuvat lähetyksen yhteydessä tasatunnein. Ajossa lähetetään palkkatietoilmoitukset, jotka on merkitty maksetuksi viimeistään tuntia lähetysajankohtaa aikaisemmin. Maksetuksi merkinnän jälkeen on siis vielä vähintään tunti aikaa tarkistaa ilmoitukset. Erillisilmoitusten lähetyserät muodostuvat noin 15 minuutin kuluessa lähettämisestä. Näkymässä näytetään vain lähetyserät, joista XML-aineisto on muodostunut.

Näytettävien yritysten valinta

Kun muilla välilehdillä keskitytään yhden yrityksen tietoihin, Lähetyserät-välilehdellä voidaan katsella usean yrityksen aineistoja. Valittavissa ovat yritykset, joissa käyttäjällä on oikeudet tähän sovellukseen. Välilehdelle siirryttäessä näytetään oletuksena sen yrityksen lähetyserät jossa ollaan.

Ensin valitaan näytettävät yritykset. Avataan Yritys­-valikko napsauttamalla sitä. Avautuvassa näkymässä valitaan näytettävät yritykset joko yksitellen valitsemalla tai valitsemalla kaikki.

Näkymässä voi myös hakea yrityksiä kirjoittamalla Etsi-kohtaan haettava teksti. Hakutulokset näytetään kirjain kirjaimelta.

Kun yritykset on valittu, napsautetaan Etsi-painiketta.

Hakutuloksena näytetään valittujen yritysten lähetetyt aineistoerät.

Haku aikarajauksella ja hakusanalla

Lähetyserät-välilehdellä on mahdollisuus hakea tietoa aikarajauksen ja hakusanan perusteella.

Erän luontiaika -välin valinta tapahtuu kalenterinäkymästä. Oletuksena ohjelma näyttää viimeisen kahden viikon jaksoa.

Kalenterin kuukautta voi vaihtaa yläosan nuolinäppäimillä tai napsauttamalla kuukautta, jolloin aukeaa valintalista. Samoin vuoden voi vaihtaa valintalistasta.

Valitaan haluttu alkupäivä napsauttamalla päivämäärää, ja loppupäivämäärä vastaavasti.

Kun molemmat päivämäärät on valittu, Etsi-painike aktivoituu. Painiketta napsauttamalla suoritetaan haku, joka tuo kyseisellä aikavälillä luodut lähetyserät näytölle.

Tämän haun jälkeen voidaan tehdä tarkempia hakuja käyttämällä taulukon päällä olevaa hakuruutua. Hakuruutuun syötetään haettava tieto. Haun tulokset näytetään syöttämisen edetessä merkki merkiltä. Tietoja haetaan seuraavista kentistä: Yritys, Maksupäivä, Tilastokausi, Palkkakauden selite, Luonut, Erän tyyppi, ja Erän tila.

Lähetyserät-välilehdellä on mahdollista järjestellä tietoja ”Virhe”-, ”Yrityksen nimi”-, ”Maksupäivä”-, ”Tilastokausi”-, ”Palkkakauden selite”-, ”Erän tyyppi”-, ”Luontiaika”- ja ”Lähetetty”-kenttien otsikoita napsauttamalla.

Lähetyserät-välilehden kenttien selitteet

• Virhe
    • Sarakkeessa näytetään tilakuvake, mikäli on palautunut virheitä sisältävä palaute.
  • Yritys
    • Visma Fivaldin yritystunnus, jonka lähetyserää rivi koskee.
  • Yrityksen nimi
    • Yrityksen nimi, jonka lähetyserää rivi koskee.
  • Maksupäivä
    • Palkkakauden maksupäivä.
  • Tilastokausi
    • Palkkakauden tilastokausi.
  • Palkkakauden selite
    • Palkkakauden selite.
  • Luontiaika
    • Tiedoston luontiaika.
  • Luonut
    • Lähetyserän luoneen käyttäjän tunnus.
  • Lähetetty
    • Koska lähetyserä on lähetetty tulorekisteriin.
  • Erän tyyppi
    • Kentässä näytetään, millaisia ilmoituksia lähetyserä koskee. Vaihtoehdot ovat: Palkkatietoilmoitus, Erillisilmoitus, Mitätöinti.
  • Erän tila
    • Missä tilassa lähetyserä on.
  • Virhetyyppi
    • Ei merkitystä tässä vaiheessa.
  • Näytä XML-tiedosto -kuvake
    • Kuvaketta napsauttamalla näytetään lähetyserän XML-aineisto tyylitiedoston mukaisena.
  • Lataa XML-tiedosto -kuvake
    • Kuvaketta napsauttamalla on mahdollista ladata lähetyserän XML-muotoinen aineisto koneelle esimerkiksi sen lähettämiseksi sovellustukeen tarkempaa tutkimista varten.
  • Mitätöi lähetyserä -painike
    • Painiketta napsauttamalla on mahdollista mitätöidä lähetyserän palkkatietoilmoitukset.

Erän lisätietojen katsominen

Riviä napsauttamalla saa näkyviin rivin lisätiedot. Alla olevassa kuvassa on esimerkit onnistuneesta sekä virheen sisältävästä erästä.

Kaikkien erien osalta näytetään muutosaika eli vastauksen saapumisaika, tieto oliko kyseessä uusi vai korvaava erä sekä toimitustunnus, joka yksilöi erän. IR-tunnisteet tulevat poistumaan tarpeettomina. Virheiden osalta näytetään lisäksi mahdollinen käyttäjätunnus, lähetysvirheen tai vastauksen saapumisaika, virhekoodi, virheilmoitus sekä mahdollinen lisätieto. Jos erään kuului ilmoituksia, joiden lähetys tulorekisteriin epäonnistui, näytetään näiden henkilöiden nimet vasemmassa alakulmassa.

Siirtyminen erän lisätiedoista Lista-välilehdelle

Lähetyserät-välilehdellä on toiminnallisuus, joka muodostaa palkkakauden selitteestä linkin Lista-välilehdelle kyseiselle kaudelle. Linkki muodostetaan selitteeseen vain kun rivin yritys on sama kuin se yritys, jossa ollaan Palkkatietoilmoitus tulorekisteriin -sovelluksessa.

XML-tiedoston näyttäminen

Voit avata lähetyserän tarkemmat tiedot napsauttamalla rivin lopussa olevaa Näytä XML-tiedosto -kuvaketta. Alla on esimerkki näytettävistä tiedoista, kun erässä oli yksi ilmoitus. Kaikki lähetyserässä olevat ilmoitukset näytetään yhtenä listauksena, eli ei ole mahdollista näyttää vain yhden ilmoituksen tietoja. Esikatselu ei näytä kaikkia lähetettäviä tietoja.

XML-tiedoston lataaminen omalle koneelle

Voit ladata lähetyserän XML-muotoisena tiedostona omalle koneellesi napsauttamalla rivin lopussa olevaa Lataa XML-tiedosto -kuvaketta.