Liian suurena toimitetun ennakonpidätyksen oikaiseminen saman kalenterivuoden aikana

Jos suorituksen maksaja on toimittanut liikaa ennakonpidätystä, virheen voi oikaista alentamalla ennakonpidätystä, joka toimitetaan myöhemmin saman kalenterivuoden aikana maksettavasta suorituksesta. Liikaa pidätetty osuus on palautettava saman kalenterivuoden aikana. Visma Fivaldin kannalta tämä on normaalia palkanlaskentaa, jossa ennakonpidätys on korjattu normaalia pienemmäksi asettamalla syöttövalinta aktiiviseksi Ennakonpidätys-riville. Mitään lisämerkintöjä ei tarvita. Tiedot ilmoitetaan tulorekisteriin, kun palkkakausi merkitään maksetuksi.

Fivaldissa ei ole tuettu takaisinperittyyn määrään kohdistuva ennakonpidätys

Jos tulonsaajalle pitää palauttaa liian suurena toimitettu ennakonpidätys, tiedot ilmoitetaan tulorekisterin asiointipalvelun kautta. Palkkalaskelmalle laitetaan valinta Ei ilmoiteta tulorekisteriin.

Liian pienenä toimitetun ennakonpidätyksen oikaiseminen

Jos ennakonpidätys on jäänyt osaksi tai kokonaan toimittamatta, suorituksen maksaja voi oma-aloitteisesti oikaista virheen korottamalla ennakonpidätystä säädösten mukaisesti. Lisäperintä voidaan toimittaa myöhemmin saman kalenterivuoden aikana maksettavasta suorituksesta asettamalla syöttövalinta aktiiviseksi Ennakonpidätys-riville. Suorituksen maksaja ilmoittaa tulorekisteriin ennakonpidätyksen sen suuruisena, kuin se on toimitettu. Visma Fivaldin kannalta tämä on normaalia palkanlaskentaa, jossa ennakonpidätys on korjattu normaalia suuremmaksi. Mitään lisämerkintöjä ei tarvita. Tiedot ilmoitetaan tulorekisteriin, kun palkkakausi merkitään maksetuksi.Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.