Myynninhallinnassa on tuki vain Perustuotteet-tuotetyypin tuotteille. Laskun tuoteriveille ei ole maksimimäärää.

Voit siirtää tuoterivejä haluamaasi järjestykseen raahaamalla: napsauta hiiren ykköspainikkeella tuoterivin vasemmalla reunassa olevan Tuotekoodi-sarakkeen kohdalla, pidä painike pohjassa ja raahaa rivi haluaamaasi kohtaan.

Valitse tuote

Voit lisätä Myynninhallinnan asiakirjalle tuotteita hakemalla niitä tuoterekisteristä. Voit hakea tuotteita joko kirjoitamalla tuotteen nimen tai tuotenumeron alun (vähintään kolme kirjainta) Valitse tuote -kenttään, tai napsauttamalla Laajennettu tuotehaku -aluetta.

Tekstirivit asiakirjalla

Voit lisätä Myynninhallinnan asiakirjalle kahdenlaisia tekstirivejä:

• Tuotekohtaisia lisätietotekstirivejä, jotka tulevat asiakirjalle kyseisen tuoterivin alle
  • Irrallisia tekstirivejä, joita voi lisätä tuoterivien yläpuolelle, väliin tai alapuolelle

Tuotekohtainen tekstirivi

Lisää tuotekohtainen tekstirivi napsauttamalla tuoterivin oikessa laidassa olevaa kolmeen pisteen painiketta ja valitsemalla Lisää riville selite. Fivaldi lisää tekstirivikentän tuoterivin alapuolella. Kirjoita haluamasi tieto tekstirivikenttään. Tallenna muutokset napsauttamalla sivun alareunan Tallenna-painiketta.

Irrallinen tekstirivi

Lisää tuoteriveistä irrallinen tekstirivi laskulle napsauttamalla tuoterivien yläpuolella olevaa Lisää tekstirivi -painiketta. Fivaldi lisää tekstirivikentän kaikkien tuoterivien alapuolelle. Kirjoita haluamasi tieto tekstirivikenttään (maksimimerkkimäärä 512). Tallenna muutokset napsauttamalla sivun alareunan Tallenna-painiketta.

Voit vaihtaa irrallisten tekstirivien järjestystä raahaamalla: napsauta hiiren ykköspainikkeella rivin vasemmalla puolella olevan Siirrä riviä -kuvakkeen kohdalla, pidä painike pohjassa ja raahaa rivi haluaamaasi kohtaan. Voit siirtää irrallisen tekstirivin tuoterivien yläpuolelle, alapuolelle tai väliin. Voit käyttää asiakirjan esikatselua nähdäksesi, miltä tekstirivit näyttävät lopullisella asiakirjalla.

Irralliset tekstirivit siirtyvät myös Fivaldin muodostamaan Finvoice-aineistoon. Finvoice-aineistossa irralliset tekstirivit ovat elementissä SubRowFreeText.

Tekstikenttien rivitys

Voit rivittää sekä tuotekohtaisia tekstirivejä että irrallisia tekstirivejä painamalla Enter-näppäintä. Rivitys näkyy myös myynninhallinnan asiakirjoilla.

Näkyvät sarakkeet

Voit valita tuoteriveillä näkyvät sarakkeet napsauttamalla Rivit-osion oikeassa yläreunassa olevaa Näkyvät sarakkeet -painiketta. Valitse haluamasi sarakkeet avautuvasta listasta.

Seurantakohteet

Taulukossa näkyvät ne seurantakohteet, jotka on määritelty myynnin käyttöön yrityksen tilikartassa.

Fivaldi tuo tuoteriville seurantakohteet automaattisesti seuraavassa järjestyksessä:

1. Myyjälle asetettu seurantakohde, mikäli myyjälle on asetettu seurantakohde sovellusikkunassa myynnin perustiedoissa (sovellusikkuna > Myyntireskontra > Myyntireskontra-ylävalikko > Perustiedot > Myyjät-välilehti).
  2. Asiakkaalle asetettu seurantakohde, mikäli asiakkaalle on asetettu seurantakohde asiakkaan yritystiedoissa (sovellusikkuna > Yritysrekisteri > Yritystiedot-välilehti).
  3. Tiliöintiryhmälle asetettu seurantakohde, mikäli tiliöintiryhmälle on asetettu seurantakohde myynnin perustiedoissa (sovellusikkuna > Myyntireskontra > Myyntireskontra-ylävalikko > Perustiedot > Laskujen tiliöinti -välilehti > Tiliöintiryhmät).

Jos mihinkään edellämainituista ei ole asetettu seurantakohdetta, seurantakohdekentät ovat tyhjiä. Voit muokata myös Fivaldin tuoteriville tuomia seurantakohteita.

Jos jokin seurantakohde on määritelty pakolliseksi, siihen on asetettava tieto ennen kuin tilauksesta voi luoda laskun. Puuttuvan seurantakohteen kenttä on merkitty tilaus-näkymässä punaisella.

Sisäinen lisätieto

Voit tallentaa Myynninhallinnan asiakirjojen riveille sisäisiä lisätietoja. Sisäinen lisätieto ei näy Myynninhallinnan tulosteilla. Jos tuoteriville on asetettu sisäinen lisätieto, tuoterivin alussa näkyy Sisäinen kuvaus -kuvake.

Jos tuotteelle on asetettu sisäinen lisätieto Tuoterekisterissä, se näkyy myös Myynninhallinnan tuoterivillä.

Voit sekä lisätä uuden sisäisen lisätiedon tai muokata olemassa olevaa sisäistä lisätietoa napsauttamalla tuoterivin oikessa laidassa olevaa kolmeen pisteen painiketta ja valitsemalla Muokkaa sisäistä lisätietoa.