Kuluttajalaskutus | Ulkoisen laskuttajailmoitusaineiston lähetys verkkolaskupalveluun

1.) Tallenna aineisto mallipohjaksi Visma Maventa-tililtäsi.

• Kirjaudu Visma Maventa–tilille | Valitse laskuttajayritys | Kuluttajalaskutus | Lataa jokin voimassaolevan sanoman aineisto klikkaamalla ”Lataa” ja tallenna aineisto haluamaasi paikkaan.

2.) Siirry Finanssialan tarjoamaan työkaluun, jonka avulla aineiston sisältö muokataan halutuksi.

• Finanssialan Laskuttajailmoitusten teko-ohjelma muodostaa eri pankeille menevät laskuttajailmoitukset samaan tiedostoon.
  • Jokainen laskuttajailmoitus alkaa SOAP-kehyksellä <SOAP-ENV:Envelope ja päättyy </FinvoiceSenderInfo> tägiin. Esimerkki laskuttajailmoituksesta.
  • Tallenna tiedosto esimerkiksi polkuun  C:\laskuttajailmoitus\

3.) Lähetä laskuttajailmoitusaineistot Visma Maventa-tilin kautta pankkiin

1. Kirjaudu Visma Maventa-tilille ja valitse oikea laskuttajayritys.
  2. Valitse Kuluttajalaskutus-välilehti (näkyy vain silloin kun pankkiverkkoyhteys on avattu).
  3. Klikkaa ”Lähetys”.
  4. Klikkaa ”Choose File” ja hae aineisto polusta: (esim.) C:\laskuttajailmoitus
  5. Klikkaa ”Lähetä”.

Tarkista, että aineisto on lähetetty kohdasta Kuluttajalaskutus | Lähetetyt sanomat.

Jokaisella sanomalla tulee näkyä ruudulla oma tunniste, esim.: