Sopimuksen ja sen varmenteen luomisen sekä pankkitilien ja aineistojen kytkemisen jälkeen Visma Fivaldi -pankkiyhteys on valmis käytettäväksi (Maksuliikenne > Pankkiyhteys). Aineistosiirrot aloitetaan valitsemalla halutut sopimukset, joiden aineistoja halutaan siirtää. Pankkiyhteys siirtää aina kaikki lähtevät ja saapuvat aineistot jotka on määritelty valitulle sopimukselle, ja joihin käyttäjällä on käyttöoikeus. Mikäli aineistojen siirtoja halutaan kertaluontoisesti rajata, voidaan aineistoja rajata pois ruudun Lähetetään- sekä Noudetaan -asetuksilla.

Lähtevän aineiston siirto voidaan estää myös klikkaamalla hiiren oikeaa painiketta valitun aineistomuodon kohdalla. Poisto voidaan tehdä joko valitusta lähetyskerrasta (tulee mukaan seuraavaan lähetykseen), tai poistaa aineisto pysyvästi (mahdollistaa erän luomisen uudestaan esim. ostoreskontrassa ja palkanlaskennassa).

Aineiston siirto aloitetaan Aloita valittujen sopimusten aineistosiirrot -painikkeella. Mikäli varmenteen avainsäilön tyyppi on siirrettävä muistiväline, tulee muistivälineen olla kytkettynä tietokoneeseen. Ohjelma kysyy seuraavaksi käyttäjän sopimukselle määrittämää salasanaa. Salasanan syötön jälkeen aineistosiirrot alkavat ja aineistosiirroista saadaan aineistomuotokohtaiset pankin palautteet. Aineistot siirtyvät Visma Fivaldissa sovelluksittain.