Pääset Fivaldin eri toimintoihin käyttämällä Fivaldin päänavigaatiota. Päänavigaatio koostuu kahdesta osiosta, yläpalkista ja sovellusvalikosta. Yläpalkki ja sovellusvalikko ovat samanlaisia kaikissa Fivaldin web-sovelluksissa. Avaa sovellusikkuna -painikkeesta avautuvassa sovellusikkunassa on erilainen navigaatio. Katso ohje sovellusikkunan käyttöön.

Päänavigaation uudistus

Fivaldin päänavigaatio uudistui keväällä 2023. Merkittävimmät muutokset uudistuksessa ovat:

• Kaikissa Fivaldin web-sovelluksissa on sama päänavigaatio.
  • Fivaldin asetukset löytyvät nykyisin käyttäjävalikosta.
  • Arkisto löytyy nykyisin sovellusvalikosta.
  • Voit käyttää kaikkia web-sovelluksia samanaikaisesti useassa selaimen ikkunassa tai välilehdessä.
  • Fivaldi toimii nyt paremmin mobiililaitteilla.

Voit käyttää tämän ohjeen mukaista päänavigaatiota, kun kirjaudut sisään Fivaldiin osoitteen app.fivaldi.net kautta.

Usean välilehden tai ikkunan käyttö

Voit käyttää samanaikaisesti useampaa Fivaldin web-sovellusta tai saman sovelluksen eri ikkunoita avaamalla ne käyttämäsi selaimen eri välilehdille tai useampaan selainikkunaan. Näin voit esimerkiksi tarkistaa tietoja helposti toisesta sovelluksesta tai kopioida tietoja sovelluksesta toiseen.

Voit käyttää samanaikaisesti vain yhden yrityksen tietoja. Et siis voi avata yhteen selainikkunaan yhden yrityksen Myynninhallintaa ja toiseen selainikkunaan toisen yrityksen Myynninhallintaa.

Yläpalkki

Ylimpänä jokaisessa Fivaldin ikkunassa on sininen yläpalkki. Yläpalkista voit valita käytettävän yrityksen, avata sovellusikkunan sekä päästä muihin Fivaldin yleisiin toimintoihin. Takaisin Fivaldin etusivulle pääset napsauttamalla vasemmalla olevaa Visma Fivaldi -tekstiä missä tahansa web-sovelluksessa.

Yrityksen valinta

Voit vaihtaa Fivaldissa käytössä olevaa yritystä napsauttamalla yrityksen nimeä yläpalkissa. Fivaldi avaa valikon, jossa näkyvät kaikki ne yritykset, joiden tietoihin sinulla on käyttöoikeudet. Pyydä tarvittaessa yrityksesi Fivaldi-pääkäyttäjää antamaan sinulle käyttöoikeus haluamaasi yritykseen. Katso myös ohje Käyttöoikeuksien määrittäminen Palvelunhallinnassa.

Yrityslistassa näkyvät kaikkien kantaryhmien yritykset, joten sinun ei erikseen tarvitse vaihtaa kantaryhmää halutessasi käyttää toisen kantaryhmän yritystä.

Voit tarvittaessa hakea yritystä kirjoittamalla yrityksen nimen tai Fivaldin yritystunnuksen hakukenttään. Fivaldi alkaa hakea yritystä heti, kun aloitat kirjoittamisen.

Avaa sovellusikkuna

Pääset käyttämään Fivaldin sovellusikkunan sovelluksia napsauttamalla Avaa sovellusikkuna -painiketta. Painike avaa Fivaldin sovellusikkunan. Katso myös ohje sovellusikkunan käyttöön.

Raporttihaku

Pääset kätevästi haluamallesi raportille suoraan Fivaldin yläpalkista napsauttamalla Raporttihaku-kuvaketta ja kirjoittamalla haluamasi raportin nimen hakukenttään. Pääset raporteille myös napsauttamalla sovellusvalikosta haluamaasi Fivaldin osa-aluetta ja valitsemalla haluamasi raportin Raportit-otsikon alta.

Marketplace & Fivaldi shop

Voit selata ja hankkia Fivaldin laajennoksia napsauttamalla Marketplace & Fivaldi shop -kuvaketta .

Fivaldin ohjeet

Voit selata ja hakea Fivaldin ohjeita napsauttamalla kysymysmerkki-kuvaketta. Kuvakkeesta avautuvassa ohjekäyttöliittymässä voit lukea Fivaldin ohjeita ja päivitystiedotteita sekä hakea tietoa ohjeista, Fivaldin Communitystä tai Fivaldin YouTube-videoista. Lisäksi löydät ohjekäyttöliittymästä paljon muutakin Fivaldin käyttöön olennaista tietoa, kuten sovellustuen yhteystiedot.

Ilmoitukset

Voit avata Fivaldin ilmoitukset napsauttamalla Kaikkien yritysten kuittaamattomat ilmoitukset -kuvaketta. Kuvakkeen yläkulmassa näkyvä numero näyttää sinulle kuittaamattomien ilmoitusten lukumäärän. Kuvakkeesta avautuu Kuittaamattomat ilmoitukset -näkymä. Näkymässä pääset selaamaan kaikkia ilmoituksia napsauttamalla Ilmoitusten haku -painiketta. Lue myös ohje Kuittaamattomat ilmoitukset.

Käyttäjävalikko

Käyttäjävalikko avautuu, kun napsautat yläpalkin vasemmassa laidassa olevaa käyttäjänimeäsi.

Käyttäjävalikossa ovat seuraavat toiminnot:

Suomi/Englanti
Kielipainikkeen napsauttaminen vaihtaa Fivaldin käyttöliittymän kielen.
Vaihda organisaatiota
Voit vaihtaa Fivaldissa käyttämääsi organisaatiota, jos sinulla on enemmän kuin yksi organisaatio käytettävissäsi. Tätä vaihtoehtoa ei näy, jos sinulla ei ole useita organisaatioita käytettävissäsi.
Omat tiedot
Omat tiedot -painikeen napsauttaminen avaa Omat tiedot -ikkunan, jossa voit tarkistaa ja päivittää omia tietojasi. Katso myös ohje Omien tietojen päivittäminen.
Asetukset
Asetukset-painikkeen napsauttaminen avaa Fivaldin web-sovellusten asetukset. Katso myös ohje Asetukset.
Neuvontaoikeudet
Neuvontaoikeudet-painikkeen napsauttaminen avaa Neuvontaoikeudet-sovelluksen, jossa voit hyväksyä Fivaldin sovellustuen sinulle lähettämiä neuvontapyyntöjä. Katso myös ohje Etähallintatyökalut.
Kirjaudu ulos

Kirjaudu ulos -painikkeen napsauttaminen kirjaa sinut ulos Fivaldista.

Huomaa, että uloskirjautuminen ei tallenna muuttuneita tietoja. Tallenna siis muuttamasi tiedot ennen uloskirjautumista!

Sovellusvalikko

Yläpalkin alla Fivaldin käyttöliittymässä on sovellusvalikko, josta pääset kaikkiin Fivaldin web-sovelluksiin. Napsauta ensin haluamaasi osa-aluetta ja sen jälkeen avautuvasta valikosta haluamaasi sovellusta.

Arkistointi

Pääset selaamaan ja muokkaamaan Fivaldin Arkistoa napsauttamalla ensin sovellusvalikosta Arkistointi ja sitten Arkistointi.

Raportit

Eri osa-alueisiin liittyvät raportit löytyvät jokaisen osa-alueen alta Raportit-osiosta. Alla esimerkkinä myynnin raportit.