Tällä välilehdellä näkyy taulukossa kaikki yritykselle tulleet viitesuoritukset, jotka eivät ole kohdistuneet avoimiin myyntilaskuihin.

Viitesuorituksen kohdistaminen

Voit kohdistaa viitesuorituksen napsauttamalla valitun suorituksen kohdalla kohdista-painiketta. Avautuvassa ikkunassa näkyy yläosassa viitesuorituksen tiedot. Asiakas-kentästä voit valita asiakkaan, jolle haluat kohdistaa viitesuorituksen. Asiakkaan valinta hakee ikkunaan näkyville asiakkaan kaikki avoimet EUR-valuutassa olevat myyntilaskut.

Huom. Jos viitesuorituksen summa on suurempi kuin laskun summa, voit silti kohdistaa sen laskuun Kohdistamattomat viitesuoritukset -välilehdellä. Tällöin laskulle jää miinusmerkkinen saldo. Jos haluat kirjata liikaa maksetun viitesuorituksen ylimenevän osuuden laskulle oikaisuna, sinun pitää tehdä se Suoritusten kirjaaminen -välilehdellä. Katso ohje Ylisuorituksen kirjaus laskulle.

Voit kohdistaa suorituksen asiakkaan avoimena olevaan laskuun valitsemalla kirjaustyypiksi Suoritus ja valitsemalla haluamasi laskun Kohdista-painikkeella.

Voit kohdistaa suorituksen ennakkosuoritukseksi valitsemalla kirjaustyypiksi Ennakkosuoritus.

Kohdista suoritus napsauttamalla Kirjaa suoritus -painiketta. Tämän jälkeen kohdistusikkuna sulkeutuu ja onnistuneen suoritustositteen tiedot näytetään sovelluksen yläosassa.

Viitesuoritusten poisto

Kohdistamaton viitesuoritus voidaan poistaa kohdistamattomien viitesuoritusten listalta.

Voit valita taulukosta yhden tai useamman viitesuoritus poistettavaksi. Kun taulukosta on valittu vähintään yksi poistettava viitesuoritus, muuttuu Poista valitut viitesuoritukset -painike aktiiviseksi. Kun olet valinnut poistettavat viitesuoritukset, napsauta Poista valitut viitesuoritukset -painiketta.

Tämän jälkeen ohjelma vielä varmistaa sinulta, haluatko varmasti poistaa valitut viitesuoritukset, koska tämä tapahtuma on peruuttamaton ja kyseisiä viitesuorituksia ei saa enää palautettua kohdistettaviksi.