Hoitovastike

Numero - Syötetään maksulajin numero sen mukaan miten maksulajit halutaan numeroida. Maksimi määrä numeroita on kolme.

Oletus - Mikäli laitetaan rasti kohtaan Oletus, voidaan sidokselle noutaa kaikki ne maksulajit jotka on määritetty oletus-maksulajeiksi. Oletukseksi voi määritellä kaikki ne maksulajit jotka halutaan lisätä kaikille sidoksille. Sidoksella näkyvä Nouda oletusmaksulajit -painike tuo kaikki oletus maksulajit sidokselle.

Määrän peruste - Valitaan määrän peruste kuten se on yhtiöjärjestyksessä määritelty.


Yksikkö - Valitaan yksikkö. Mikäli jokin yksikkö puuttuu, voit lisätä (ja muokata) yksiköitä Yrityksen perustiedoissa, Yksiköt-välilehti


Yrityksen perustiedot – Yksiköt  (muokkaus ja lisäys)


Maksulajin tyyppi - Valitaan hoitovastikkeelle tyypiksi Normaali.

Välitystapa - Mikäli vastike- ja maksutiedot lähetetään esim. E-laskulla/suoramaksulla osakkaille, valitaan oikea välitystapa.
                      HUOM! Kun Autoinvoice/Maventa otetaan käyttöön e-laskutuksen/suoramaksujen osalta, ohjelma luo valmiiksi välitystavan ja lisää sen maksulajeille.

Maksulajin päättymispäivä - Maksulajeja ei poisteta, varsinkin jos ne ovat käytössä jollain sidoksella. Kun maksulajia ei enää käytetä, merkitään maksulajille päättymispäivä sekä nollataan hintatieto.
                                                   Mikäli maksulaji ei ole käytössä, voidaan se poistaa vasemmanpuoleisella poista-painikkeella  .

Kohdistusprioriteetti - Mikäli ei haluta käyttää maksulajien numerointia kohdistusmäärityksenä, voidaan maksulajit kohdistaa myös prioriteetin mukaan.
                                        Kohdistuprioriteetti kenttään numeroidaan vastikkeet esim. hoitovastikkeelle 1, vesimaksuennakolle 2 jne.

Nimi ja lisätieto tilisiirrolla

Maksulajille voidaan määrittää jokin muu nimi kuin maksulajin nimi tilisiirrolla näkyväksi nimeksi. Maksulajille voidaan myös antaa lisätieto, joka näkyy maksulajin alla tulostettaessa tilisiirtoja. Tämä lisätieto näkyy kaikilla osakkailla.
Sidoksen kautta voidaan yksittäisen osakkaan yksittäiselle maksulajille lisätä oma lisätieto.


Tämän näkymän avulla voidaan myös nimetä maksulajit esim. englanniksi. Mikäli osakkaalle on valittu kielikoodiksi englanti, tulostuu tilisiirrolle maksulajin nimi englanniksi.

Tiedot toimintakertomuksella

Mikäli halutaan, että Tasekirja (Toimintakertomus ja tilinpäätös)-pohjaan noudetaan maksulajien tiedot maksulajirekisteristä, voidaan jokaiselle käytössä olevalle maksulajille määrittää oma Ryhmä ja Nimi. Ryhmät voivat olla esim. Vastikkeet, Rahoitusvastikkeet, Käyttökorvaukset, Vuokrat jne.


Lisää uusi -painikkeen avulla voidaan lisätä uusi ryhmä. Kun ryhmät on lisätty, valitaan ko. Maksulajille oikea ryhmä ja annetaan nimi. Nimi voi olla kuvaavampi kuin itse maksulajin nimi tai se voi olla myös sama kuin maksulajin nimi.

Malli toimintakertomukselta:

 

Voimassaolokuukaudet - Määritellään maksulajien voimassaolo. Mikäli esim. taloyhtiössä aina jätetään keräämättä joulukuun hoitovastike, voidaan ottaa täppä pois joulukuun kohdalta
                                             ja kun tavoitteita ajetaan reskontraan, ohjelma ei aja tavoitetta joulukuulle.

Tiliöintitiedot - Määritellään tulotili tilikartan mukaisesti. Määritellään myös Siirtosaamistili sekä Siirtovelkatili. Nämä ovat yleensä samat, jotka on määritelty Yhtiön ohjaustiedoissa > Ohjaustiedot -                                       välilehdellä.


ALV-verollinen

Jotta voidaan määritellä alvilliset vastikkeet alvilliseen taloyhtiöön, tulee Taloyhtiön perustiedoissa määritellä alvillisuus. Tämän jälkeen ALV-verollinen -täppä aktivoituu ja maksulajin hintatiedoissa voidaan määritellä ALV prosentti.

Seurantakohteet - Mikäli tilikartan asetuksissa on määritelty seurantakohteet, voidaan maksulajille valita haluttu seurantakohde. Käytetään mm. vuokratalokohteissa.

Isännöitsijäntodistus - Määritellään miten kyseinen maksulaji halutaan näkyväksi isännöitsijäntodistukselle.

Maksulajien hintatiedot

Annetaan maksulajin hintatiedot. Määritellään mistä kaudesta alkaen hinta on voimassa. Mikäli yhtiöjärjestyksessä on kerrottu kerroin (esim. liikehuoneiston vastike on 1,5 kertainen kuin asuinhuoneistovastike), annetaan kerroin ja a-hinta. Ja mikäli vastike on alvillinen valitaan Alv prosentti -tieto.

Kun hintatieto muuttuu, annetaan uusi hinta omaan hintatieto kohtaan. Uutta hintaa ei päivitetä vanhan päälle.

  
Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.