Voit luoda uuden laskun asiakkaalle Myynninhallinnan etusivulta, asiakasrekisteristä, asiakaskortilta tai laskusivulta. Voit joko luoda laskun suoraan tai muodostaa sen myyntitilauksesta (lisätietoja kohdassa Luo tilaus).

Laskun luominen Myynninhallinnan etusivulta:

1. Löydät Luo-painikkeen Myynninhallinnan laskulistanäkymän oikeasta yläreunasta. Voit luoda uuden laskun valitsemalla vaihtoehdoista Lasku.

2. Valitse laskutettava asiakas kirjoittamalla Valitse asiakas -kenttään joko kyseisen asiakkaan nimi, Fivaldin asiakasrekisterissä oleva asiakasnumero tai y-tunnus kokonaan tai osittain (vähintään kolme merkkiä). Tämän jälkeen ohjelma hakee tietoja sekä Fivaldin Asiakasrekisteristä että YTJ:stä.

1. Jos hakemasi asiakas löytyy Fivaldin Asiakasrekisteristä, näkyy tämä Asiakasrekisteri-kohdan alla. Voit valita asiakkaan napsauttamalla kyseistä riviä.

2. Jos asiakasta ei vielä löydy Fivaldin Asiakasrekisteristä, Asiakasrekisteri-kohdan alla lukee Ei hakutuloksia. Jos Fivaldi löytää yrityksen tiedot YTJ:stä, näkyy tämä Lisää asiakas YTJ:stä-kohdan alapuolella. Voit lisätä asiakkaan Fivaldin yritysrekisteriin napsauttamalla kyseistä riviä.

Ohjelma avaa Lisää asiakas -näkymän, johon Fivaldi hakee yrityksen tiedot automaattisesti YTJ:stä. Voit tarvittaessa muokata, lisätä ja poistaa tietoja. Lisää asiakkaan tiedot Fivaldin Asiakasrekisteriin napsauttamalla Tallenna-painiketta. Voit peruuttaa toiminnon napsauttamalla Takaisin-painiketta.

Tallenna-painikkeen napsauttamisen jälkeen ohjelma siirtää sinut kyseiselle asiakkaalle luodulle laskulle sekä ilmoittaa, että asiakas on lisätty Fivaldin Asiakasrekisteriin ja laskuluonnos on tallennettu Myynninhallintaan. Voit lähteä muokkaamaan laskuluonnosta haluamallasi tavalla.

3. Voit luoda uuden asiakkaan napsauttamalla Lisää uusi asiakas -riviä, jolloin asiakkaan tiedot täytyy lisätä Fivaldiin manuaalisesti.

Ohjelma avaa Lisää asiakas -näkymän. Täydennä asiakkaan tiedot ja lopuksi lisää tämä Fivaldin asiakasrekisteriin napsauttamalla Tallenna-painiketta. Voit peruuttaa toiminnon napsauttamalla Takaisin-painiketta.

Tallenna-painikkeen napsauttamisen jälkeen ohjelma siirtää sinut kyseiselle asiakkaalle luodulle laskulle sekä ilmoittaa, että asiakas on lisätty Fivaldin Asiakasrekisteriin ja laskuluonnos on tallennettu Myynninhallintaan. Voit lähteä muokkaamaan laskuluonnosta haluamallasi tavalla.